Chrániče na snowboard. Jaké doporučujete pro děti?
Používáte vy nebo vaše děti kromě páteřáku na snowboardu nějaké další chrániče? Co se vám osvědčilo? Dcera (12) by se chtěla naučit jezdit na snowboardu, tak přemýšlím, co pořídit. Lyžovat umí dobře. Za tipy předem děkuji. 😊
Zapesti jsou fakt hodne zranitelna, protoze zpocatku se na ne hodne pada. Nase deti (dobri lyzari) se na snb ucily asi od 10 let. Zadne chranice (krom helmy) nemely. Ale oni jsou hodne pohybove zdatni a i umi padat. Jako vim, ze kdyz je nekdo sestreli, tak maj smulu, ale zatim je za tech 7 let jeste nikdo nesestrelil. Jezdime jen u nas v cr nejcasteji kolem Vrchlabi, nekdy Spindl. Holka pak teda nosila ortezu na zapestim protoze jinak ho mela furt narazeny nebo namozeny.
Pořídila bych kvalitní nepromokavé rukavice. Nebo několik párů na vystřídání. Chrániče jsem při učení nepotřebovala. Většinou se člověk učí na menších sjezdovkách v malé rychlosti.
Dcera jezdí odmala a vždy jen paterak a helma.
Kromě výše uvedeného se mi v začátcích osvědčili polstrované chrániče na kolena. Ale je fakt, že jsem se SNB začínala v podstatně vyšším věku 😁. Ale souhlasím, že helma a páteřák je základ
Páteřák, helma a kvalitní oblečení je jasné, to má na lyže, myslela jsem spíš nějaké vychytávky jestli používáte? Jako ochrana zápěstí, kolen, kostrče, případně jaké konkrétní věci se osvědčily? Určitě to jde i bez toho, to je mi jasné, ale ráda bych minimalizovala riziko úrazu.

Vzhledem v tomu, že zrovna sedíme na chirdě se zlomenou rukou, tak chrániče na zápěstí? Ale nevím, jestli by to fakt pomohlo. Už trochu jezdit umí, jen pod sebe zkrátka dala ruku, žádná rychlost... Ten páteřák a helma jsou podle mě základ.