icon

Co očekávat od dětského dramatického kroužku?

novamamina
19. zář 2022

Jdu si k vám pro názor. Ségra má možnost vést dramaticky kroužek pro děti. Má v tomto směru i vzdělání. Ale zajímalo by mě, co byste chtěly vy, jako maminky aby vaše ditko v takovém kroužku dělalo. Co byste si pod tím představily?
Zatím ségra neví pro jak staré děti by měl kroužek byt, je to rozdělené pro děti z MŠ a pro děti prvního a druhého stupně ZŠ.
Tak pokud by vás něco napadlo, budu ráda 🙂.

zuzkasim
19. zář 2022

@novamamina Tak jestli má v tomto směru vzdělání, tak má dost konkrétní představu, co chce s dětmi v dramaťáku dělat. A je spíš na ní, aby tápajícím rodičům smysl kroužku vysvětlila, než aby se přizpůsobovala přání rodičů nebo dokonce dělala "nesmysly" jen proto, aby byly rodiče spokojeni.

novamamina
autor
19. zář 2022

@zuzkasim představu má, má vše i sepsane a připravené. Jen mě zajímalo co si od toho představují rodiče.

veru181
19. zář 2022

@novamamina Když jsem kdysi chodila na dramaťák, trénovali jsme vždycky za pololetí jednu hru (náročnost dle věku, v 10 letech Červenou Karkulku, ve 14 Ze života hmyzu), mezitím různá cvičení (jak se rozbrečet, jak správně dýchat apod.). Nemám srovnání, ale vím, že takhle mě to hrozně bavilo. Jo a občas jsme neměli vystoupení jen v prostorách dramaťáku, ale i v malém divadle, to pro mě byla z pohledu dítěte pecka 😀

novamamina
autor
20. zář 2022

@veru181 noc děkuji za odpověď!