icon

Dítě pláče na plavání. Jak situaci vyřešit?

ejzi
8. říj 2024

Ahojky. Napíšu jen v rchnosti. Chodíme s malým synkem na plavání. Poprvé syn šel jen s manželem. Já čekala v čekárně. Prý to dával tak půl na půl. Někdy plakal někdy byl redy. Po druhé jsem ho šla nachystat. Okamžitě začal hysterický plakat celou dobu až do konce plavání. V sauně byl pak v pohodě to sem mu dala prso Ina masážních byl v klidu. Po třetí jsme přišli a jen nás pozdravila paní co tam pomáhá maminkám a dětem a okamžitě začal plakat. Tentokrát ho šel nachystat manžel proto abychom skusili jestli nebude víc v pohodě při chystání s ním. Já se nachystala a šla do bazénu. Děti už začínali a ten náš nikde. Pak přišla paní za mnou, že můžu jít za nimi. Tak jsem tam šla a vydělá jsem oblečeného manžela s oblečením synkem jak pláče a pláče. Paní nám nabízela, že se nemusíme zapojovat do programu ale jen se tam čachtat v bazénku. Snažila jsem se jemně synka přemlouvat na převlečení, že se půjdem jenom cahtat. Akorát to bylo jen horší křečovitě chytl manžela a zesílil pláč a tak jsme to vzdali a šli domů. Vůbec nevím o je špatně. Syn na jinak žádný problém s vodou. Má ju opravdu moc rád. V létě jsme řádili a on se řechtal. S cizím prostředí problém taky nemá. Vždy je scela fascinován. S cizími lidmi lidmi taky problém nemá. Culí se na všechny. Jednou v kostele se dokonce sápal na jednu úplně cizí paní. Vůbec nevím co dál. S manželem přemýšlíme, že ho odhlásíme. Prosím o to jestli jste neměli podobný problém a jak jste ho řešili? Děkuju zaodpovědi.

vendy299
•
8. říj 2024

Nevím, asi bych ho tam prostě zatím nedávala.

claire90
•
8. říj 2024

Co je lepší - odchodit si své lekce nebo mít spokojené dítě? Když se mu to očividně nelíbí, tak bych to nelámala přes koleno i z důvodu, aby si nevybudoval odpor k vodě celkově. Teď se mu to nelíbí, můžete něco podobného zkusit později a do té doby si užívat vodu jen sami společně někde..

hennrietta
•
8. říj 2024

Zrušila bych ty lekce a nedělala nic přes pláč dítěte. Zvlášť když se mu to očividně nelíbí. To je hrozný...
Nevím, kolik mu je, ale radši bych našla nějaké cvičení nebo pohybové aktivity.

michaela666
•
8. říj 2024

Po dlouholetých aférách s Plaváčkem bych tam dítě fakt nikdy nedala, zvlášť pokud pláče.

felis
•
8. říj 2024

@ejzi jestli se jedná o ten Plavacek, tak je na jeho vedení podané trestní oznámení právě za ty praktiky, co píšete. A bohužel i horší. Můžete se přihlásit na policii a taky vypovídat proti nim.
Přikládám odkaz s vice informacemi: https://www.zdravotnickydenik.cz/2024/10/detsti...

ejzi
autor
•
8. říj 2024

@hennrietta 14 měsíců je synkovi

tereza0111
•
8. říj 2024

Nejak nerozumim, proc se tam snazis tak na silu chodit? Dite tam nechce - zjevne. Nijak ho to netesi, neprinasi mu to nic. Tebe i manzela to stoji cas, ktery muzete travit spokojene a penize...
Nad odhlasenim bych vubec nepremyslela, uz bych tam nechodila. Nevidim pro to zadny duvod

smajlinka
•
8. říj 2024

@ejzi Jsi na nejlepší cestě způsobit dítěti doživotní trauma. I když zapomene tuhle situaci, strach z vody zůstane a bude přecházet na jiné situace, které se mu v životě přihodí. Selský rozum mi říká, nedělám dítěti nic, u čeho pláče, vyjma zákroku zachraňující život.

gruyerre
•
8. říj 2024

@ejzi on ještě někdo nechává svoje dítě topit v Plaváčkovi? Promiň, ale mně to připadá jako týrání dětí a tvýmu dítěti zřejmě taky. Takhle mu vypěstuješ šílený trauma z vody. Radila bych už nikdy tam s ním nechodit.

marketa1218
•
8. říj 2024

@ejzi Přestaňte tam chodit, však to není povinnost. Jenom bude mít z vody fobii. Dcera nikdy na takové organizované kroužky nebyla, plavat jsme jí naučili my. Ani se školkou jezdit nechce, nebavi jí to. Nenutim. Vodu miluje. Tak ho nenuť.

gruyerre
•
8. říj 2024

@ejzi mimochodem, viděla jsem některý videa, co tam s dětmi dělají - to ani nemusím mluvit o těch nejšílenějších, kvůli kterým se to dostalo do médií. Třeba jenom to polévání hlavy... kdyby mi to někdo udělal, tak ho praštim a uteču, protože se umim bránit. Kdybych se bránit neuměla, jako ty mimina, a někdo mi to opakovaně dělal, tak se snad zbláznim. A to jinak vodu miluju.

mysh_me
•
8. říj 2024

Proboha, dite ti hystericky place jen tam vejdete do dveri, a ty se ptas co mas delat? To ti matersky cit nerika, ze jedina rozumna vec je uz ho tam nikdy nebrat? I kdyz zcela pominu to trestni oznameni a dalsi alarmujici informace o tom, ze praktiky plavacku opravdu nejsou v pohode…. Tak tvoje dite to tam nema rado, tvoje dite opravdu hodne jasne dava najevo, ze tam nechce. Proc ty ho chces dal traumatizovat? Jaky mas duvod ho tam brat, i kdyz vidis jak moc mu to vadi?

michaela666
•
8. říj 2024

Schválně si najdi videa od maminek, které Plaváčka navštěvovali a poslechni si jaké trauma z toho jejich děti mají. Není normální aby po plaveckém kurzu mělo dítě fobií z vany, sprchování nebo umývání vlasů do takové míry, že od řevu přestává dýchat...A to není jedná výpověď matky ale desítky. Volně je najdeš na netu a některé děti to fakt dohnalo až k odborné pomoci.
Moho z nich se shodlo, že byly lektorkami natolik zmanipulované, že s odstupem času nechápou jak mohly svoje děti vědomě doslova topit a ignorovat pláč.

Se na to vyprdni a najděte jinou aktivitu, kde bude tvoje dítě šťastné.

shirilka
•
8. říj 2024

@ejzi My teda nechodili do Plavaláčka ale na jiné plavání pro miminka, malý v té době 14 m to absolutně nedával, první hodinu nervózní, plakal, druhou to bylo ještě horší, třetí mi na parkovišti utekl úplně opačným směrem než byl bazén... A to vodu jinak miluje, jen prostě to uzavřené prostředí, ozvěna asi, nevim. Domluvila jsem se s učitelkou, že zbytek lekcí dochodí starší v jiný den.

hennrietta
•
8. říj 2024

@ejzi Tak to už jsou různé tvořivé, pohybové a hudební kurzy. Dá se vybrat. O Plaváčku si myslím své, i když možná některé děti jsou spokojené. Ale rozhodně bych tam nechodila, abych udělala dítěti nějaký blok.

jirovapa
•
8. říj 2024

@ejzi naše děti chodily na plavání od 6ti měsíců a vždy bez problému. Ale viděla jsem tam děti, kterým plavání nesedlo a časem přestaly chodit. Nevidím na tom nic špatného. Třeba mu nesedlo to prostředí. Nějaké maminky ve vodě nechaly děti si cákal podle sebe a nebo v klidu kojily, nabízely jim hračky apod. 🙂

martinka0209
•
6. lis 2024

@gruyerre jak to myslíš s tim polévání hlavy u nás na plavání polévají hlavu normálně vezmou konvičku a dětem se to líbí
@ejzi vy fakt chodíte na kurz plavání k Plavackovi ,tam by mě po ukázkách nikdo nedostal a hlavně po tom co tam přijela tuším 2 x sanitka ,takže teď bych ho odhlásila a zkusila za rok někam jinam,na sílu fakt ne