Jak si hrajete doma se čtyř a půlletým dítětem?

iveta21
6. črc 2013

Ahoj maminy
jak doma zabavujete děti?? My si hrajeme na schovávanou, pexeso, človíčku nezlob se, puzzle, malujeme, na schovávanou ať osoby a nebo věci, hádáme věci z mísy se zavázanýma očima, kopeme si na chodbě......Ale spíše bych chtěla něco nového. Neporadí mi tady někdo?? Moc kdyžtak děkuji.

mamkamarketa
6. črc 2013

U nas desne frci momentalne stolni hry. Nebo doma hrajeme fotbal, obcas si hrajeme na "role" "policajt-lupic" "lekar-pacient"
Ale stolni hry jsou u nas momentalne hit

mamkamarketa
6. črc 2013
iveta21
autor
6. črc 2013

To my hrajeme taky.......ale syn u toho moc dlouho nevydrží. Buď začne u toho dělat lumpárny a nebo podvádět. Jinak na doktora a pacienta si hrajeme taky. Už jen z toho důvodu, že syn jeden čas dost často chodil k MUDR..
No a na toho policajta a lupiče si hrajete jak??

mamkamarketa
6. črc 2013

@iveta21 ja jakoby treba bud neco ukradnu a on me "honi" a nebo "ridim" auto a on me zastavi, zkontroluje auto, musim ukazat doklady, lekarnicku... 😅

zvirka
6. črc 2013

Našemu budou tři a u nás docela zabírá šroubovací autíčko, pak různé doplňovačky a nalepovánky pro děti, a taky opičí dráhy. Pak samozřejmě čtení, ale ještě nevydrží dlouho. A občas lego a plastová zvířátka, taková ta malá, stavíme jim domečky z kostek, krmíme, vozíme je v autě atd.A vaření, má dětskou sadu nádobí a vaří všechno možné. Dnes jsme hráli stolní hru, kterou náhodou objevil, je pro větší, ale strašně ho to bavilo, i když se házelo kostkou a počítat a jezdit figurkou jsem za něj musela já 😉

http://www.levneknihy.cz/nalepovanky-pro-3lete/...

http://www.nakupunas.cz/auto-na-sroubovani-skla...

iveta21
autor
6. črc 2013

Tak dneska jsme zrovna schovávali míč a hráli si na přihořívá u toho jsme se střídali, ale hroznou psinu měl když jsem musela hledat já 😀 . Jinak jsme si ještě hráli tak, že jsem naházela věci co jsem našla z jeho pokoje a v kuchyni do mísy a musel hádat co si vytáhl, měl zavázané oči........Tu hru miluje. Dneska jsem jako novinku přidala kus jablíčka a ředkvičku kterou podle chuti musel poznat 🙂 . Jenže tyhle hry už nějakou dobu hrajeme.....Nevim chtěla bych nějaký návod jak třeba něco postavit z papíru (společně). Nebo nějakou hru co ještě neznám. Nedávno jsem mu udělala draka a prince Bajaju na špejli a hrál si snimi, měl z toho str. radost. Jenže nám vydrželi asi tak dva dny a pak se navzájem pobili 🙄 . Takže moje asi dvouhodinové paplání bylo vniveč (ale s tím se počítá 😅 ).

veruska007
7. črc 2013

U nás vede od 1 roku duplo 😉. Akorát se mění témata. Teď jezdí zvířátka na dovolenou a malý lvíček cestou hrozně zlobí 😀 . Jinak omalovánky, pexeso, ... no, nic moc. Mladší prcek ještě nemá 2 a ten se k nám nepřidá, spíš demoluje. A kluci jsou rarášci divocí, tak co to jde, tak jsou venku.

iveta21
autor
15. črc 2013

Tak dneska jsem našla na internetu asi 10 typů vlašťovek.............Postavili jsme společně ( převážně, ale spíše maminka) asi 4 vlašťovky. Dost jsme se u toho vyřádili. Posílali jsme si je proti sobě a nebo soutěžili která vlašťavka dolétne dál....Syn si to dost dával 😉 .
Jinak pře dvěma dny dostal knížku nebo spíše sešit který jsem kupovala u LEVNÝCH KNICH ( je toh tam sposta a str. ráda tam nakupuji je tam vše levné a pěkné). UČÍME SE HROU. UŽ ZNÁM VŠECHNY BARVY je sice od 3 let a synovi bude 5, ale barvy nám občas ještě dělaj problém a tohle ho str. moc baví. Jsou to omalovánky s úkolama a povídáním. Spojují se tam stejné obrázky, je tam společenská hra, vystřihovánky které se pak lepí spátky do sešitu. Kniha stála myslím okolo 50,- a má 24 str. Jsem sní já i syn spokojený.

Jinak s duplem jsme si taky str. moc rádi hráli.......máme jak zvířátka tak i pilota s letadlem a paní doktorku s pejskem + dalších maličkostí k tomu..Poslední dobou ho to ale už moc neláká a tak jsme domluvený s přítelem, že mu tyto vánoce a nebo narozeniny pořídíme normální lego motyv letadla a přivezem ještě lego z chalupy co je po příteli 🙂. Už se str. moc těším až na to budu stoupat a rozčilovat se jako se rozčilovala moje máma na mě a bratra když jsme byli malý.

pisn
3. srp 2013

Zdravím! U nás se taky snažíme dělat věci společně, a protože stavíme, respektive doděláváme baráček, tak tvoření, a to tvoří skutečně celá rodina, směřujeme tímto směrem🙂 Takže malujeme, stloukáme, tapetujeme, pokládáme dlaždičky, šijeme...a děláme spoustu dalších věcí, které zútulňují náš domov a každý si do toho promítne svou představu🙂 Pro mě je důležitá přehlednost, aby děti viděly přesně, jak se to dělá. Zkus se taky podívat www.golden-secret.com. Vydávaj dývka s tvořením a myslím, že to je docela dobrý. Aspoň děcka to celkem baví a o to jde, chvilku je klid 😀