Kolik kilometrů ujdou vaše 3leté děti?
Kolik ujdou vaše 3leté děti? Malá (v dubnu 3) s námi chodí na horách na tůry, teď o víkendu ušla cca 11km a nám to přijde normální, že prostě malé děti jsou neúnavné (hned po tůře šla plavat a blbnout do bazénu). Ale lidé, které jsme potkávali, se hrozně divili a pochvalovali ji, že neznají dítě v tom věku, které by tak chodilo. Jak je to u vás?
Dcera ušla ze Sněžky k růžové hoře dolů sama jedna krize byla a pak se šlo dál ,dobře bylo jí už 3 a půl let no překvapila nás ,žádné fnukani,brečení nebo řvaní se nekonalo ( jinak takovýhle výlevy jsou u ní normální)takže když jsou děti zvyklé chodit proč ne?
Sice stará, ale zajímavá diskuze. Já se přiznám, že to nikdy neměřila. 😀 Starší nemocný, co začal chodit ve 2,5 letech, to má samozřejmě úplně jinak (ale teď v pěti letech už ujde skoro všechno co potřebuju...ale nejsou to samozřejmě žádný mnohakilometrové túry po horách že). Mladší, co bude mít 4 v únoru taky ujde, co je třeba. 😀 fakt mě nikdy nenapadlo, měřit vzdálenost a tahat je celodenní pochody. A to já miluju běh a turistiku. 🙂 nicméně jak bylo vyse zmíněno, tak podle mě není úplně cílem, aby tyhle malé děti ušly v kuse třeba 10 či víc km. Ale aby lezli, skákali a různě zkoušely možnosti svého těla a tím trénovali obratnost, rovnováhu, odhad síly, vzdálenosti...a třeba já když ujdu km tak dcera podle mě tak dva, protože rozhodně nejde rovnou trajektorii, ale furt někde popobiha, dopředu, dozadu, do stran. 😀
Hodně stará diskuze - možná, že dnes je doba už zase jiná skoro po deseti letech. To je asi o povaze a i o tom, jak je vedete. Já třeba “bezduchý chození” v přírodě fakt nemusím, takže to neděláme. 10km se nám nechce jít nikomu z rodiny. 😅 Radši jdem 2km procházku do centra za hmatatelným cílem (tzn. ne výhled z hory do údolí) - třeba zmrzka, pizza, babička s dědou, kino apod. 🙂 Fakt je to asi o způsobu života, jaký svému ditěti ukazujete. 🙂
Jezis, pockej, to budou odpovedi, ze deti uz z porodnice sly po svejch 10 kilaku, ten dotaz si o to rika a znas asi zdejsi maminky, jak se budou predhanet. 🙂)
K dotazu, mam 3 deti, vek 7, 4 a 1 a starsi kluci ve 3 letech urcite 11 km neusli. Ne ze by nebyla energie, ale nebyla ochota!
Tipla bych to zpetne ve 3 letech tak na 5 kilaku a to jeste s kecama samozrejme. 🙂
Tech cca 10, mozna malinko voc, dali starsi kluci ted v lete, kdy jim bylo 4 a 6, dokonce opakovane a to jeste jenom diky tomu, ze slo vic deti a navzajem se deti zabavily, takze fnukani bylo minimum, proste si deti nevzpomnely, ze by mohly fnukat. 🙂
@teate Těžko říct. jsem chodič a dceru jsem se snažila k tomu vést...no..."hory" považuje za sprosté slovo a po 300 m naříká, kdy už tam budeme. Syn přesně naopak - je o půlku mladší a ujde třikrát tolik. Ale souhlasím s @fatal_error - pokud to člověk zorganizuje jako bojovku s kamarády, tak si prostě nevzpomenou, že u toho chodí 🙂.

Prvni dcera chodila hodne, tak ve 3 letech jednou usla s tatou na vylete asi 12 km. Druha je lenoch, ta uz po lilometru skuci, ze chce na ramena nebo do nositka a necha se nosit (a jak nekam dojdeme, lita jak splasema, skace na miste apod.).