Máte zkušenost s lyžováním u dítěte od 3 let?

chci_miminko
26. pro 2018

Má smysl dítě vést k lyžování s instruktorem od 3 let ?
Vzala jsem dítě na Ostravskou Skalku, je to Family Park, kde kromě svahu pro dospělý a svahu pro děti je i zóna průlezek. Celou svojí bytostí chtěl být na průlezkách a já ho pořád vybízela, ať se jdeme kouknout na děti na lyžích. Teď sedím a váhám. Zda nepočkat ještě jednu sezónu. Jak jste to měli vy s malými dětmi a lyžemi ?

jaja01k
26. pro 2018

@chci_miminko Rozhodla bych se podle toho, jestli o to dítě jeví zájem. Naši kluci začínali ve 3 letech (mladšímu vlastně 3 ještě ani nebyly), protože prostě strašně chtěli, jinak bychom bývali ještě počkali.

neomenia
26. pro 2018

Pokud nejeví zájem, je brzy, akorat bys mu to znechutila. Pockej jeste rok, dcera zacinala v necelých 4 a ted bude jezdit 2.sezonu a stejne radsi sankuje. Na lyzich vydrzi max. 2h, i kdyz je docela šikovná..

ahyt
26. pro 2018

obe vnucky lyzuji od útlého veku.Starsi od 3. let a 3. mes. a mladsi od 2 a3/4 roku.A to obe skvele jiz i na sjezdovkach v zahranici.Bavi je to.Asi zalezi zda je to bavi.,Nase holky nesmírně

korin
26. pro 2018

V tomto věku se syn při výuce "kochal", o rok později pochopil, chytlo ho to a jezdí jak drak. Můžete půjčit vybavení, zkusit jednu lekci s instruktorem a uvidíte. Pokud nebude mít zájem, není to důvod ke zklamaní, jeho doba přijde.

adelka951
26. pro 2018

U obou starších dětí jsme to v tomto věku zkoušeli a ani u jednoho se to nepovedlo, možná, kdybychom bydleli na horach a měli více času, tak by to šlo, protože určité pokroky byly vidět. Syn se to naučil potom bez potíží o rok později, dcerka se to určitě letos už taky naučí, budou ji 4 roky za měsíc. A taky by určitě pomohlo, kdybych loni mohla jezdit s dcerkou a prostě ji rozjezdit, ale byla jsem těhotná a nechtěla nic riskovat.

lllucielll
26. pro 2018

@chci_miminko Syn byl poprvé s instruktorem ve 2 a 9 měsíců. Vydržel asi 20 minut a bavilo ho to. Pred tim jsme jentak blbli na rovince, tahala jsrm ho na hulce a tak...