icon

11m. syn spí hodně přes den. Mám mu zkracovat spánek?

terel
23. únor 2025

Ahoj, mám to začít nějak zkracovat nebo ho nechat?
Synovi je 11 m a přes den spí dopo 2-2.5 h a odpoledne 1h-1.5h.
Večer chodí spát kolem 20h , usíná kolem 20:30 a pak se občas po půlnoci probudí, dám napít a spí dál.
Spí tak do 6:30

cilkat
23. únor 2025

A ty se během toho vyspat stihneš? ... Za mě "potřebuju, aby dítě spalo dýl v noci, abych se vyspala i já", je hlavní důvod, proč omezovat denní spánek dítěte. Zvlášť takle v zimě, kdy stejně nepotřebujete někam ven...

zmrzlinka
23. únor 2025

Spí krásně.Nechapu co řešiš.V noci se vyspíš a přes den aspoň něco uděláš.Nebo zkoukes seriál.

fifinka2020
23. únor 2025

@terel za nás čím víc jsem do spánku stourala, tím to bylo horší 😅. Jinak nepřijde mi, že by spal nějak špatně... kdyby usínál třeba až v 11 v noci,nebo se budil ve 4 ráno, tak bych o tom přemýšlela,takhle bych s tím problém neměla...

kristyn86
23. únor 2025

Spi ti krasne,polovina konika by ti tu mohla zavidet. V noci ti spi taky pekne. Ve dne ti spi hodne,ale nestourala bych do toho,dokud v noci spi. Me syn v tomto veku spal vecer cca od 20:30-7:30 a pred den uz jen po obede 1-2 hodiny,takze treba 12-14 h. Takze za me ok.

terel
autor
23. únor 2025

Jako on je od narození spáč. Bylo hodně období, kdy se to různě měnilo…. Nespal, nebo se dost budil. Teď si to tak nějak sedlo, tak nechávám spát, jak potřebuje.

terel
autor
23. únor 2025

Ale řešila jsem, jestli to právě vadí nebo ne… no mě to nevadí 😀 já si pěkně poklidim, do toho stihnu navařit a pak ještě čekám až se vzbudí 😀🙉 nejsem moc zvyklá.. ale teda začnu to řešit, až se bude budit hodně brzy ráno .. tak mu začnu denní spánek zkracovat 👍 (teda on mi to dá pěkně sežrat), ale po chvilce to snad rozdýchá

berenika39
23. únor 2025

@terel Proč bys to dělala? Nech to na něm, má své potřeby, které je třeba respektovat. Nech brouka žít. On ví, co potřebuje. Víc než ty, v dobrém🙂)))