icon

14denní miminko vyloženě řve po krmení. Máte zkušenost?

helcakab
14. pro 2019

Ahoj holky, dcera 14 dni po kazdém krmení řve, částečně kojím+ dokrm UM Beba. Skoro po kazdém jídle ale dcera rve, jakmile ji polozíme do postýlky tak se chvíli ošívá a zacne řvát, pak následuje nekdy hodinové nošení v zavinovacce na rukách než usne. Nevím, jestli má hlad nebo chce jen nosit nebo prdíky, prostě to nepoznám ☹ ale když se dá po jídle do kočárku a jdeme ven tak usne. Máte nekdo podobnou zkusenost?

Strana
z3
krupka3
16. pro 2019

@helcakab A muzu teda vedet, proc se tu vubec na neco ptas, kdyz kojit evidentne nechces? Nasad UM a hlavne bude stastna matka 😀 Ale prosim te netvrd pak vsude po netu, ze jsi pro kojeni udelala vsechno a nemela jsi mliko, protoze realne nemit mliko je problem asi 1% zen. Rozkojit se dokaze i zena, co adoptuje dite, tak nerikej, ze ty bys to nedokazala, kdyby ses trosku nesnazila misto obhajovani toho, proc to nejde. PS ja si nemyslim, ze musi kazdy kojit, je to tvoje vec, ale nemam rada, kdyz nekdo rekne, ze to nechce ani zkusit podle rad zkusenejsich (a ze ti jich tu padlo!), a pak po celem svete roznasi, ze "nemela jsem mliko". To je jasne, kdyz nekojis, netvori se mliko - tak uz to chodi. Mej se.

fifinka007
16. pro 2019

@krupka3 tak asi tohle uplne @helcakab nepotrebuje slyset, ne😉.....je 14 dni po porodu, ja to mela vzdycky v palici vymlety, chce asi pro svy robe udelat to nejlepsi, no tak se pta.....pred tim nekojila, ted chce,neni si uplne jista, sbira informace👍, chce radu,👍neb si neni jista...no tak proste takovy normalni sestinedeli😂, zkratka takovy jedno fajn obdobi v zivote zenskym🤣🤣🤣

veruuu_kubesovic
16. pro 2019

@fifinka007 14 dní po porodu potřebuje novorozenec maminku, ne že maminka jej nechá uřvat, protože prcek má evidentně problém ať už s bříškem či se špatným odříhnutím, ale hlavně se starat o staršího za to fakt 👏
Starší dítko jakéhokoliv věku prostě musí vydržet první dny s mladším sourozencem než si všechno sedne prostě na pohádkách popřípadě na hlídání, jinak to u řvoucího novorozence, který prostě nespí tak předpisově jako ostatní miminka ani nejde...
@helcakab co se oháníš laktační poradkyní jak evidentně kojit nechceš? vykašli se na to a nasaď láhev s UM a máš po starostech a nebo ještě víš co? neroď děti, očividně tě péče o ně po porodu nebaví, protože dítě hold pláče a ne každé dítko prostě po příchodu z porodnice spinká a budí se jen na kojení, ale jsou prostě i děti nespavci...

veruuu_kubesovic
16. pro 2019

@helcakab a jednoduchá věc: víš proč ti řve? protože mícháš mateřské mlíko s UM na jedno krmení a to takový pidi žaludek co ten novorozenec má prostě nezvládne = proto řve....

zizibou
16. pro 2019

@helcakab ahoj, já měla v šestinedělí šilené problémy s kojením. Už jsem fakt nevěděla, co mám ze sebou dělat. Dcera v podstatě plakala hlady a já řvala s ní, protože mě to neskutečně bolelo. Bradavky jsem měla rozkousané do krve! Byla jsem z toho vážně na nervy, protože skoro nepřibírala, pochopitelně. Já ji nechtěla tak často přikládat, aby se mi to trochu zahojilo a zároveň jsem věděla, že musím kojit, aby se tvořilo mléko. Řeknu ti, že to bylo fakt ošklivé. Chtěla jsem i dokrmit UM, ale odmítala lahev, stejně tak dudlík.
Když jí byly čtyři týdny, byla jsem u doktorky a ona mě poslala za paní, která míchá Bachovy květové esence a jiné olejíčky, které tedy nejsou k zevnímu užití. Tak jsem šla, strávila jsem u ní přes půl hodiny, mezitím manžel vozil 😁. Ona mi namíchala ty bachovky přímo pro mě, podle našeho rozhovoru a nějaký olejíček na bradavky. Začala jsem to užívat okamžitě a do tří dnů nastalo neskutečné zlepšení! Uklidnila jsem se totiž psychicky (díky těm bachovkách) a najednou se moje tělo začalo hojit. Tím pádem se mohlo pořádně tvořit i mléko a po šestinedělí bylo už všechno v nejlepším pořádku 😊. Teď zpětně jsem opravdu ráda, že jsem to vydržela a kojila jsem dceru přes dva roky. Po mojí zkušenosti můžu říct, že hlavní problém tkví v psychice. Je také potřeba hodně odpočívat (i když s druhým dítětem to může být horší) a také dostatečně jíst a doplňovat tekutiny. Držím palce, je to o vnitřním rozhodnutí 🤗.

hermia
16. pro 2019

@veruuu_kubesovic toto je hodne osklive pro zenu v sesti nedělí ktera sama nevi co se sebou! Styď se za komentař -neroď děti...!
At to u ni dopadne jakkoliv, ma zde spousta rad a chytne se co ji je nejblíže. Pokud je na tom psychycky opravdu zle a jeste ji takhle debilnim komentarem zdeptas tak opravdu tleskam, ty jsi mi panecku mistr sveta amuleta!

fifinka007
16. pro 2019

@hermia svata pravda👍. Jak jsem psala,chudak holka potrebuje trochu poradit,uklidnit a ne nejakou pani chytrou, ktera bude soudit!

sobist
16. pro 2019

Nevěřila jsem, ale - dělá to od začátku? Dáváš Vigantol? Já jsem změnila D a najednou je dcera v pohodě. Jasně, že někdy pláče, ale ty koliky co mívala jsou pryč. (Ale ten se má dávat až od 14dní.)

Jinak taky kojím a dokrmuji a snažím se mezi tím udělat aspoň pár minut pauzu. Připadalo mi, že ze začátku s tím měla trochu problém a bylo jí zle.
Další, co je u nás často - jí míň přes den a v noci to dohání, takže vypije víc. (Jo a dokud jsem dávala Vigantol tak i víc jedla. Myslím si, že když jedla, mírnilo to ty křeče v bříšku, takže mi jako třítýdenní vypila několikrát denně 180ml UM a k tomu se kojila.)
Pozornost - dřív nezabíralo nic a dcera ječela, bylo jí jedno jestli je ode mě pět metrů nebo pět centimetrů. Prostě potřebovala být u mě. Teď už jí stačí, když na mě vidí. Často ale prostě chce být se mnou.
Pokud to jsou prdíky, zkus jí nahřát bříško. A pokládat jí na bříško - třeba na sebe, ať je jí příjemně a teplo a tak. Taky jsem v DrMax pořídila lactobacily, jestli to k něčemu je nevím, ale věřím, že to taky pomáhá.

Přeju pevné nervy a ať to zvládneš! Jednou z toho vyroste. 🙂

sobist
16. pro 2019

Trochu jsem to pročetla zpětně a je mi zas z některých smutno a nasr...

Pokud chceš kojit, tak se snaž. Pokud ti o to zas tolik nejde a chceš být hlavně v pohodě, tak dokrmuj. Poznala jsem to s prvním dítětem - všichni pořád koj koj koj a k čemu to bylo? K ničemu. Měl hlad, řval, já byla v nervu, později jsem začala být z toho všeho stresu opravdu nesnesitelná a málem se rozvedla. 🙂 Ať se na mě nikdo nezlobí, ale takové problény opravdu nestojí za to. Věřím, že MM je moc důležité a pro miminko to nejlepší, ale v dnešní době podle mě existují kvalitní UM a miminko vůbec tak vůbec trpět nemusí, ani ty.
Nenech se, prosím, zviklat ani jednou stranou a dělej věci hlavně tak, abys byla v pohodě ty i celá tvoje rodina. Jinak je to na prd. :o)

veruuu_kubesovic
16. pro 2019

@hermia ošklivé? Maminka neporodila první dítko, aby nevěděla co a jak, jen ukazuje typický alibismus co nefungovalo se starším dítkem, proto radím ať už radši nerodí jak ji všechno otravuje...

hermia
17. pro 2019

@veruuu_kubesovic kazda to muze mit v hlave srovnane jak chce, prijde boure hormonu, zatmeni a je po tom jak bych to udelala a priste atd. Jsou zeny ktere v sestinedeli chteji zabit sve dite jak jim hormony zatemni mozek, neni ale na nikom z nas ho soudit! To jen pro priklad pro toho co očividne nevi co muze zpusobit šestinedeli

helcakab
autor
17. pro 2019

@veruuu_kubesovic no a co byste delala s dítetem které i po kojení rve? a mliko od matky mu nestači?

helcakab
autor
17. pro 2019

@sobist naprosto souhlasím, já se snazim kojit a dokrmovat, ale stejne po jídle řve, ted detská doporučila zkusit antirefluxní kojenecké mléko, tak budu muset vyzkouset.

helcakab
autor
17. pro 2019

@veruuu_kubesovic ja bych kojila rada, ale hlavne aby dcera byla spokojena, takhle evidentne zatim z nejakeho duvodu neni. a pokud skonči na UM plne a bude spokojena, tak budu spokojena i ja.

helcakab
autor
17. pro 2019
luj89
17. pro 2019

a jsi si jista, ze place hlady? Treba ji vadi ta znacka um

fifinka007
17. pro 2019

@helcakab 👍😁🤣

puhelin
17. pro 2019

@helcakab Skoda, ze ani detska dr. nedoporucila plne kojit.

veruuu_kubesovic
17. pro 2019

@helcakab mě syn řval po kojení, 14denni miminko má přeci právo na to řvát, je v novém, najednou má ležet v postýlce a spát a co když mu to nejde? Tak jsem jej prostě nosila v Caboo a hlavně kojila na požádání třeba tisíckrát za den protože prostě chtěl, já chtěla kojit (u dcery se mi to nepovedlo), tak se prostě vše podřizovalo mladšímu synovi, který prostě měl se spinkanim problém, nešlo mu to, pak problémy s prdíky a s odříhnutím a vše jsem zvládla, tím se nepotřebuju placat po rameni jen píšu jak to prostě je...

suromana
17. pro 2019

@helcakab
Jenže tu jistotu nemůžete mít. Co když skončíte plně na UM a dcera bude dál řvát, protože ji UM nebude vyhovovat. Švagrová taky přestala kojit a myslela si, jak to s UM vyhrála, a dítě řvalo skoro půl roku, a to vyzkoušeli kde co.

helcakab
autor
18. pro 2019

@suromana a zjistilo se čím to ze svagrové detátko rvalo? malá proste dle me dost ublinkává, jak po mym mliku tak vyhodi obloukem i UM, zacinam si myslet, ze nerve hlady, ale ze má po kazdém jídle bolení, tak jestli reflux?

helcakab
autor
18. pro 2019

@veruuu_kubesovic ano je mozné, ze se to vsechno časem zlepsí a dcera se zklidní, ale ted momentálne jsem proste z toho nervozni, neprijde mi normální, ze po kazdém krmení misto aby byla spokojená řve

luj89
18. pro 2019

@helcakab a co na to blinkání říkala LP? Nemůže ji vadit něco v tvé stravě?

helcakab
autor
18. pro 2019

@veruuu_kubesovic tak ja si nemyslim ze bych to nezvladla, zvladnu jako kazda jina, pripadne si k piti prihodim naky to antidepresivum a pojedem dal 😀DD

suromana
18. pro 2019

@helcakab
Nejspíš prostě bolelo břicho, v půl roce se to pak víc srovnalo, ale malá byla takový nespokojený dítě od narození, doteď je to malá hysterka, uvstekaná, věčně nespokojená.

helcakab
autor
19. pro 2019

@suromana no takze to bylo povahou...

misulkari
19. pro 2019

@helcakab ctu vas prispevek a vidim sebe pred pul rokem s moji Beatkou, kojila jsem a dokrm UM a revy revy revy silene, ja zrala na psychinu a cela rodina se mnou, babicky od nas odjizdely s brekem. LP taky mlika je dost tak jen kojte, tak jsem jen kojila, mala pribirila, stale rvala, mudr nadsena a ja na hrane, jestli proste neodejdu pryc, protoze mit dite co hodinu na prsu a nemoct se ani najist, umyt, vzdalit se... Kdo nezazil nepochopi. Nakonec to po sestinedeli utnul manzel a mala od te doby na UM, rev byl i tak, ale ja aspon zacala trochu fungovat. Dodnes ma Beus problemy s briskem, prdy, zacpou a ma reflux,vse mame poblite stale,vyzkouseli jsme par mlik a nakonec Nutrilon omneo comfort a zahustujeme nutritonem. Po trech mesicich nastalo zlepseni v revech a spanku, ale prdy stale strasne, ale spi diky ti boze. Takze kaslete na kecy kojit kojit kojit, ja mohla kojit dal, ano chci to nej pro sve dite, ale prece mimi me potrebuje v pohode a ne trosku ubrecenou, trepajici se, neschopnou. Mozna me tu ostatni hned zlyncujou, ale dite je zdrave i na UM a ja si zachovala zdravy rozum. Drzim vam moc palce a posilam silu!!!

puhelin
19. pro 2019

@misulkari Ja se omlouvam, ale cim jsi miminku pomohla, ze jsi mu dala UM? Jeste jsi ji pripravila o tu jedinou jistotou, ktera ji uklidnovala.

luj89
19. pro 2019

@misulkari To mě mrzí, že jste měla takhle silnou nepodporu v okolí :-/. Ale dítě co hodinu na prsu je naprosto normální a žádoucí, obzvlášť v šestinedělí.

Strana
z3