2měsíční chlapeček nereaguje. Měli jste podobné problémy, které vymizely?

davidsevcik
17. lis 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně problémů, které máme s naším dvouměsíčním chlapečkem. Miminko se nedívá do obličeje a nijak nereaguje, nevnímá, nemá oční kontakt, neusmívá se, pouze ze spaní se občas nevědomně usměje. Nereaguje na hračky, na maminku, často pláče. Je předčasně narozený o 4 týdny, měl novorozeneckou žloutenku. Podstoupili jsme EEG, sono mozku, vyšetření očního pozadí, vše v pořádku. Prosíme o radu, zda jste měli podobné problémy, které postupně vymizely. Bohužel nevidíme, vůbec žádné pokroky. Moc děkujeme

markel
17. lis 2020

@davidsevcik Miminko má 2 měsíce, ale je de facto o měsíc opožděné, 4 týdny mohou hrát roli. Dejte mu čas, jinak bych to řešila u pediatra. Hodně záleží kolik mělo apgar skóre. Doporučuji nosit ( šátek nosítko). Kojite? Umělé mléko může utlumovat.

davidsevcik
autor
17. lis 2020

@markel děkuji za reakci. Apgar skóre měl vysoké 9 10. Dáváme mu umělé mléko ale nesnáší ho, hodně blinká, měnili jsme jich několik, bohužel žádné mu nevyhovuje.

knoesell
17. lis 2020

@davidsevcik nebojte, řešili jsme to stejné, taky mám chlapečka, který má teď 3,5 měsíce. Narozený také o měsíc dřív. Ve 2 měsících jsme byli v rizikové poradně pro nedonošene děti, neukázal tam téměř nic, nefixoval hračky ani obličeje, nesmál se, nevydržel na bříšku. Byli jsme třikrát na fyzioterapii kde nám ukázali jak s ním cvičit. A teď během měsíce a půl udělal tolik pokroků.,že sami nechápeme. Začal se smát, broukat, pozná nás po obličeji, začal pást koníčky, prostě se těm dětem musí dát čas, sama bych nevěřila.

janule1940
17. lis 2020

@davidsevcik a zkusili jste mléko pro deti s abkm?tj.neocate,alfamino...jinak hlavne max.kontakt,nošení v šátku,spaní co nejblíž mamince atd.

davidsevcik
autor
17. lis 2020

@knoesell Moc děkujeme, věříme, že to budeme mít stejné jako Vy s Vaším chlapečkem

knoesell
17. lis 2020

@davidsevcik určitě, vždy se prý má ten měsíc odečíst. Každé miminko má své tempo. Ale taky můžu doporučit tu fyzioterapii. Tam nás hodně uklidnili.

opeth
17. lis 2020

Chvilinku jeste pockejte 😊 je jeste malinky. Jinak zkousela jste i Sunar AR? Je proti blinkani a zacpe - nam pomohl na oboji 🙂

babcazuza
17. lis 2020

Je maličký,důležitý je korigovaný věk a pokud měl silnou žloutenku,tak odečíst i tuto dobu.Měli jsme to stejně.Poprvé od porodu zaplakal na konci šestinedělí.Dnes je ve všem šikulkaDejte mu ještě chvíli čas,zpívejte,chovejte,povídejte,hračky nejlépe černobílé.U nás byla oblíbená svítící včelička s dětskými melodiemi...u obou dětí.Je dobré sledovat,jestli otáčí hlavičku na obě strany a jestli se v leže nekřiví stále na stejnou stranu.S tím miminku pomůže případně fyzioterapie.Buďte v klidu,cítí nervozitu a pláče.Taky jsem tu tenkrát hledala zkušenosti.Přeji vám i malému brzo spoustu úsměvů!

squezy
17. lis 2020

@davidsevcik Ber to tak, ze je mu 1 měsíc, mel/ma zloutenku. Reflexy ma v pořádku? Byli jste u dětského neurologa? Dej mu rozhodně cas a opravdu ho ber v jeho korigovanem roce. Smat se může až třeba za par týdnu, dej mu čas.

davidsevcik
autor
17. lis 2020

@babcazuza děkujeme moc za povzbudivou zprávu, věříme že to tak bude.