3letý syn stále vstává v 5 hodin ráno a dřív, co s tím?
Dobrý den, prosím, potřebuji asi hlavně podporu, abych věděla, že to někdy skončí. Když byl syn ještě miminko, tak jsem ho naučila pár zlozvyků ohledně usínání, protože už jsem byla zoufalá a nevěděla, co s ním. Povedlo se mi tedy, že přes den mi spal víceméně jen v jedoucím kočárku a v noci jsem ho musela uspávat houpáním na gymnastickém míči... V roce a čtvrt se mi ale podařilo ho naučit usínat samotného... Sice se dál v noci min. 1-2x budil a vstával brzy, ale brala jsem to tak, že z toho prostě jednou vyroste...Teď už jsou ale skoro 3 roky a stále se nic nelepší, ba naopak ☹. V červnu se mu narodil bráška a vše se rozhodilo ☹. Přestal usínat sám, v noci se budil, ...Ok, opět jsem to brala tak, že se to časem srovná, ale... Teď jsme na tom tak, že celou noc vstávám k miminku, které kojím, tak 1-2x vstávám ke staršímu a s ním pak +- v 5 vstávám definitivně! Miminko spí cca do 7. Celé dopoledne je pak syn nepoužitelný, protože jde vidět, jak moc mu spánek chybí ☹. V 11 už mu raději dám oběd a naženu ho do postýlky, kde do minuty usne... Spával i 3 hodiny v kuse, ale to se už teď změnilo a spí max hodinu,hodinu a půl a opět následuje to, co dopoledne, kdy je protivnej a nic se mu nechce, protože je prostě unavenej...od šesti už je totál rozjetej a vyřízenej a od sedmi prakticky nepoužitelnej ☹. V osm jde do postele a ihned chrní ☹. Takže nemám ani možnost posunout mu čas usínání...Párkrát se ale samozřejmě stalo, že šel spát později a zpravidla stejně vstával v 5 ☹. Prošel jste si někdo se svými dětmi něčím podobným? Děkuji za jakoukoliv podporu
Syn byl po Vanocich asi taky v nejakym soku a 2 dny vstaval pred 4 😲
@konik_mischel Ahoj, děkuji za názor. Jeden čas pomáhaly pohádky na YouTube, ale to už teď taky ne☹. Prostě už si chce hrát a ne ležet v posteli 😑
@bublinka20 Ahojky, tak koukám, že vždycky muze byt jeste hur 😥 Oproti tobě je pátá ráno ještě krásnej čas😏. Drzim palce, aby se to brzy srovnalo, protože s druhým mimi to bude jeste vetsi zahul 😲
Holky obnovuji diskuzi, nějaké poznatky? Jak ten spánek kruci prodloužit? :D začínám být už zoufalá, syn 3r začal chodit do školky, je tam cca 2 měsíce, chodí tam moc rád.. po obědě spí jak dudek, doma jde spát před osmou, a pak vstává cca v rozmezí 4-5 hodina ranní, no já jsem v práci samozřejmě zralá na kolaps... pojďte mě někdo prosím uklidnit, že je to jenom období 😨
@mikejla93 nevím jestli jen období, ale jsme na tom stejně, tedy.... Dcera chodí do dětské skupinky nepravidelně, já dělám denní od 7:30 do 18:30 2 dny a 2 dny volno doma, dcera ty 2 dny kdy jsem doma je semnou a zásadně když má vstávat do školky, tak ji musím před 6 hod budit a když jsme ty 2 dny doma vstává okolo 5🙈🤣. Přes den spí a nespí, jak kdy. Párkrát se stalo že vstala okolo 7 a to jsem hleděla co se stalo, že už je světlo 🤣
@mikejla93
@kubesovaadelka
Vim, ze každý dite je jiný a nejde to srovnávat... jen moje zkušenost jooo. My jsme měly s dcerou jeden pokoj (vratila jsem se k rodičům na RD) a ja proste nevstala pred 8h ráno. Prostě ne. Když byla vzhuru, tak jsem konstatovala, ze jeste spinkáme, ze jsem ještě unavena a je brzy a max ji podala lahvičku s vodou na pití a prostě spala dal. Dcera vždycky v postýlce zas usnula s hračkami v ruce většinou 😃. Když nastoupila do školky uz zpatky mimo moje rodné město, tak to bylo tak náročné pro ni (i pro me), ze jsme večer chodily spat spolu a ráno spolu vstavaly. Holt jsem toho mene stihla, ale fungovalo to.
Vim, ze každý ditko je jiný, ale ja si zkrátka myslim, ze rodic maleho dítěte má myslet především na sebe (a svůj spánek) a podle toho jednat. Jo a nebojte, nezůstane jim to. Je to období. Dceři je 17, ale to už je jiná kapitola se spánkem, kterou rozhodně neřeším - je to jeji boj už 5 let, jak bude/nebude vyspala do školy.
Syn je skrivan od mimina a to mu bylo 7 let tento měsíc. Před 20h spí, ale ráno vstává hodně brzo.... teď bylo období, kdy vstával AŽ v 6h ráno, to bylo super... ale teď zase vstává kolem 5h ranní...
@felis jestli má rodič myslet především na svůj spánek nevím, já jsem ten typ rodiče, že vydržím kvůli malé vše (vím že to taky není dobrý, ale já to v dětství od mámy nikdy neměla, ta neobětovala zase pro změnu nic, takže si to kompenzují malou😁) , takže i můj spánek, který kolikrát trval 11-12 hodin už prostě neexistuje

Ahojky,mám doma to same,akorát dceři je 5 a zlomilo se to asi ve 4 letech do te doby byla ukázkové dítko a první rok ze školky chodila totálně vyřízena.po obědě mi nespala od roka a pul,kdyz usne po obědě,je to známka toho že se o ni pokouší nějaká nemoc a taky se to pak po odpoledním spánku pěkně rozjede.jinak dcera do postele. Chodí kolem 7 občas usne hned,občas az o půlnoci,klapne pul 4 rano a prostě vstává,někdy vydrží u sebe v plechu,smekne tablet a je klid,ale někdy jako třeba dnes prostě musím vylest a začít fungovat.je to dost na nic,jsme ted v očekávání,a jak vstavam dřív jak v 6 tak je mi cely den zle a večer uz přemýšlím, ze se necháme zavřít do špitálu..rada bych ti poradila,ale já uz vyzkoušela takových rad a nic nepomohlo :( mužů jen doufat,ze ji malý sourozenec unaví, a trošku se čas vstávání posune,jinak začnou chodit spavat se slepicema.