5letá dcera se probouzí, klepe se, brečí

natalkamilanek
6. bře 2017

chtela bych se zeptat mam podobni pripat s dcerou je ji 5 let taky se nam probudi z niceho nic zacne se klepat a brecet az kricet tak ji zkousime uklidnit ale prijdemi ze me vubec nevnima az po chvilce se zpamatuje a kdyz se ji zeptame co videla tak rekne treba uplene blbosti jako ze treba nekalm padala nebo ze videla jak si maluje obrazky at.. a za asi pet minut usne a je po .mam docela strach muze mi nekdo poradit dekuji za odpovet.

still_live
6. bře 2017

@natalkamilanek Bráška měl také živé sny. Házel rukama, nohama, padal z postele a do toho křičel, brečel nebo se smál.
Doporučili nám večer před spaním si s ním v klidu v posteli vykládat. Nechali jsme ho vyprávět co dělal od rána a třeba mu malinko napovídali, když nevěděl.
Lépe tak zpracoval svoje zážitky a ty už nebyly tak silné ve snech. Tenkrát mu to hodně pomohlo. 🙂

lafemme
6. bře 2017

@natalkamilanek jsou to tzv. noční děsy 😉 na netu najdeš více...

plabla
28. srp 2018

přesně - noční děsy, - lítala jsem takhle s oběma dětmi a vždy to bylo stejné, citlivější děti to tak mají. Jsou na to i kapky/sirup z lékárny, nám teda myslím nepomohly ani u jednoho z dětí, prostě z toho vyrostly, jediné co musíte udělat je naprosto jí IHNED probudit, ona v tom jede i chvilku po tom, co už na ní mluvíte, třeba i sedí, ale ten sen jede dál. Časem se to zlepší. Jinak jak radí still live přede mnou, tak v klidu rozebrat den, ale to nám taky nepomáhalo, zoušela jsem, přijde mi to nejlogičtější a nejhumánější řešení a zase švagrové poradila psycholožka vzít polštář, položit na klín a bubnovat, tlouct, poklepávat...prostě podle míry emocí - jen tak nechat dítě ať si to určí samo jak hodně chce mlátit a vy se jen přidejte podle něj.