5mes. miminko spí cez deň len v Manduce, inde 30 minút
Ahoj, pytala som sa na sk, spytam sa aj tu - mimco mi zaspi iba v Manduce cez den, (ak ho polozim spi na posteli max. 30 minut)... je to ok- co sa chrbtice/patere tyka??? ma ju tam dost ohnutu ked si s nim sadnem.. stravi tam denne tak 5 hodin.. nedostat nejake homoepatika aby lepsie spalo? diky za nazory 🙂
Já myslím, že je to Ok, můj malej svišť spal do tak 4.-5. měsíce přez den vždy tak 10 min co usnul u prsa a to bylo všechno. ani v noci toho nenaspal bůh ví kolik. V šátku taky dokázal spát i hodinku dopo a hodinku odpo, víc ne, ale pouze venku, doma v tom být nechtěl (naučil se to až nedávno). Když jsem někde četla, jak malý mimča spí 16-18 hodin říkala jsem si, kde na to přišli (Karlíkovi jsem to spočetla na 10-12 max). Doktorka se tvářila, že je to ok. Kolem 6. se to zlomilo a teď v 8. zvládne mimo nosítko spát 30 min dopo a 2 hodinky odpo (většinou), energie má ale stále na rozdávání. Tak třeba se to též naučí 🙂
Neboj, děti jsou ohledně spánku samoregulační🙂, když bude unavené, tak prostě usne kdekoliv🙂. Když se mu spát nechce, tak ho nikdo nepřemluví.
Dcera v té době usla kdy sama chtěla, většinou na 30-40min několikrát za den. Nejdýl spala v kočárku na procházce i 2 hodiny.

@slivocka4 dcera mi v 5 měsících spala také tak 30min. asi 2x nebo 3x za den.Jen někdy v kočáru nebo v šátku spala déle. Manduca by měla být OK 🙂