8týdenní miminko špatně spí. Nějaké rady?

saurek
3. čer 2021

Ahoj všem. Vím, že je tu takové téma určitě stokrát, ale taky se potřebuju vypovídat. :(
Syn (8 týdnů) přes den špatně spí. V noci pohoda, ale přes den problém. Po kojení ho dávám do kočárku, drncám, a když usne, vydrží tak jen třeba 20 minut maximálně, takže musím uspávat znovu. Odpoledne po 15 hodině už se budí co přibližně pět minut. Unavuje mě to, máma s tchyní mi tvrdí, že je něco špatně, že to není normální. Tyhle řeči mě akorát stresují, jak kdyby byl syn nějak porouchaný. :(
Už jsem z toho unavená, nešťastná, kolem mě jsou mámy, co nakojí, mimčo položí, a to 3 hodiny spí.
Nějaké rady? Povzbuzení? Je mi z toho na nic. :(

klokanka31
3. čer 2021

@saurek Hlavně se nenervuj, ony tchýně i mámy tvrdí že my všichni jsme po nakrmení okamžitě usnuli, a dokonce sami hned potom, co nás položili do postýlky. Já mám kolikrát pocit, že je to taková fáma co nás má akorát vydeptat a udělat z nás neschopné matky.

mrszizy
3. čer 2021

@klokanka31 prirovnala bych to asi k tomu obrazku, kde je frajer v kroku, vedle ktereho bouchaji bomby, on sam jde v 3 metrech snehu, v pozadi je atomovy hrib a u borca napis "a takhle jsme my chodili kazdy den do skoly, kdyz jsme byli mali". Proste bych to neresila, at si rikaji co chteji, po bitve je totiz kazdy general 😉.

me_druhe_ja
3. čer 2021

Jj moje dcera je taky nenormální, protože nespí v kočárku, protože přece "každý dítě spí v kočárku". Jinak přes den spí stejně bídně jako ten tvůj a jako bonus spí bídně i v noci. 😀

klokanka31
3. čer 2021

Moje je zas nenormální že je pořád akční, všude leze, všechno zkoumá, přitom já si hezky potichu hrála v postýlce a ani nepípla. Mám pocit že všechny naše děti jsou podle prarodičů nenormální. Ještě jsem snad neslyšela že by prarodič řekl nějakou pochvalu.

areh
3. čer 2021

@saurek Starší syn měl období, kdy spal přes den třeba 3x20 min. Všichni mi tvrdili, že miminka spí. No, ne všechna 🤷🏼‍♀️ časem se to upravilo a začal spát dýl. Teď mu jsou 3 a půl a spí krásně a hlavně rád!
Mladší je opak, byl spavé novorozeně. Uvidíme,co bude až bude starší.

drakenn
3. čer 2021

Tak vyzkoušej šátek. V něm děti lépe spí a jsou klidnější

evilin
3. čer 2021

Dcera od narození spinkala krásně. Syna vzbudil sebemenší zvuk. Přes den spal minimálně, uspávání byl horor, v kočárku vydržel jen když hluboce usnul na 15min. Nikdo si s ním netroufl jít na delší procházku. V šátku taky nic moc. Večer složité uspávání pořád se budil. Trvalo to do doby než začal chodit (19 měsíců 😳) Nezbývá než vydržet. Teď má dva roky a když se přes den unaví už je to lepší. 🙂 Je to rebel. Jen ať se netrápíte, nejste v tom sama.

jjasmina
3. čer 2021

Malá snad nespala ve dne ani v noci..

aneta_v
3. čer 2021

@saurek moje obě děti spaly/spí jen v jedoucím kočárku 🤷‍♀️ V nejedoucím max půl hoďky a po položení nikdy neusla ani jedna, musela jsem je ujezdit. Se starší jsem nachodila kilometry a hodiny, aby spala, s mladší to bohužel nejde, takže když zastavíme na hřišti, popojíždím tam jak pako a stejně se mi kolikrát vzbudí

lennus
3. čer 2021

@saurek Z cizích rad si nic nedělej, každé dítě je jiné a ta starší generace už si to taky nepamatuje a řada z nich praktikovala studený odchov.
Starší se narodil o sedm týdnů dříve, budili ho co tři hodiny už v inkubátoru, tam to asi nešlo jinak a přes den měl svoje, já to nazývala 20ti minutovky, nechápala jsem, kde se vzalo to, že mimina spí hodiny. Postupně se to různě upravovalo tak, že od půl roku spal dopoledne i odpoledne, už ani nevím, jak dlouho, od roku už jednou. Mladší byla první tři měsíce hrozně uplakaná - uřvaná, moc dlouho spát nevydržela, hodně mi pomohlo šátek, ale po odložení se často vzbudila, postupně se to zlepšilo, naštěstí ona tedy spávala perfektně v noci, spočítala bych na prstech jedné ruky špatnou noc, syn se budil ještě v roce 5x a ten celkově spal i v noci blbě, no a u ní se to taky postupně lepšilo a spávala běžně i tři hodiny v kuse. Je uklidňuje blízkost maminky, tak buď ten šátek a nebo si třeba lehnout k nim číst si? Já na ten šátek pěju ódy kudy chodím a není pravda, že si to dítě zvykne a nebude chtít něco jiného, naopak získá důvěru, že maminka je tu pro něj a postupně se osamostatňuje a každé dítě to má fakt jinak. Hlavně to hrozně letí a mění se to. Držím palce!

rebe
3. čer 2021

Můj nejoblíbenější vtip, když byly děti miminka, byl "Kojenec spí 17 hodin denně." Hahaha, 10 hodin přes noc a pak po chvilkách přes den v součtu max. dvě hodinky. Ano, unavuje to. Ale jsou mámy, kterým zase nespí v noci, takže díky bohu za ty dary, že se vyspíš v noci. Babičkama se nenech stresovat, jasně že jejich děti chodily v pěti měsících a v roce mluvily v souvětích třemi jazyky 😀

luhana
4. čer 2021

@saurek
Ja bych radu a povzbuzeni potrebovala taky 😊 nas maly ma 10 tydnu, v noci je vzhuru kazdou 1-1,5 hodiny a definitivne vstava mezi 4-5 ranni. A spanek pres den -no comment..to je strasna bida, ne a ne usnout. Jedine ze bych ho hongala v naruci, ale na zo uz kolikrat po probdelich nocich opravdu nemam silu. Vyhlizim dny kdy se to zlomi (jak mi vsichni tvrdi). No nejsi v tom sama, musime se podporit 😁🥱🤣

veroniquecz
4. čer 2021

@aneta_v mám úplně stejnou zkušenost 😁🙈

veroniquecz
4. čer 2021

Spát s mimcem ;) popřípadě nositko, šátek, aby te cítilo a budete v klidu oba ❤️

i_vet2
4. čer 2021

všechno je normální!! hlavně se nestresuj, prostě je to miminko, adaptuje se, je malinké, je normální že má problémy se spánkem, zkuste nosítko, šátek, pomáhá, spikat s ním v posteli i přes den (pokud to jde samozrejme) kontaktuje spaneknasichdeti.cz paní je moc fajn a urcite poradí, nebo na instagramu spanekmiminek, mimispanek.. něco popchytíte, možná mu vadí něco, hlad, plenka, přejezeny e mu těžko, je moc vjemu co na něj mužou působit a na jeho spánek, všechno jde ovlivnit a pomoct mu líp spinkat.. ale hlavně poslat do prdele tchyni :D je to normální je to miminko a tam je všechno normální a každé je jiné prostě.. a je to jen období, vše se upraví 🙂

janapetrvalska
4. čer 2021

Je to normalni, jen de musi hledat co mu vyhovuje treba se neco najde kde bude spinkat dele. mala milovala hnizdecko, kdyz ji bylo horko tak blbe spinkala, ... a tvoje mlicko staci ? Prdiky ? Ono to holt nekdy je hokus pokus ... ale mala od malinka treba nespi zas v noci nejak extra super , zvlast kdyz rostou zoubky , takze rady tipů za nas to deti nedelali proste spali, bych si k srdci nebrala!
Pravidelne probiotika biogaju, a casem si vse sedne vsak je jeste malucky .... kamosce maly v kocarku vubec nespal, ta aby mohla fungovat nositko nebo satek ... proste kazdy je jiny

violla29
4. čer 2021

Je to normální. mě malá přes den doma nespala vůbec, (jak jsem ji dala do postýlky tak byla do 5 minut vzhůru) Spala jenom v jedoucím kočáru. Denně jsem s malou nachodila okolo 10 km. (jako přiznám se, že nevím jak to budu dělat u druhého dítěte, jestli nějaké bude) Ale zase spala jakž tak v noci, to jo. Denní spánek se jí zlepšil okolo prvního roku. Taky jsem slýchávala jak novorozenec většinu dne prospí, to jsem vždycky myslela, že vyletím z kůže 😀 Jinak moje známá říkala, že to dělala tak, že si dítě dala do šátku, sedla si do houpacího křesla a pořád se houpala, jedině tak jí dítě spalo.

kamusek
5. čer 2021

Mám teď 3.ditě, má 10 týdnů. Ti starší mají 7 a 10let. A každý byl úplně jiný. Nejstarší usla u kojení a vlastně první 3mesice jen spala a jedla 😂🙂 Druhý těžce usínal, musela jsem skákat na balónu a budil se co chvilku. Ta nejmenší je zatím za odměnu. Nakojim, musim nechat odříhnout, pak položím a kouká, až usne. Nesmi ji však např. bolet bříško nebo když už je moc přetažená. To musím taky nosit nebo houpat kočár. Chce to zkoušet. Někdy musím po položení ještě i 3x dát odříhnout a až pak usne.

kafr
5. čer 2021

@saurek 🤣🤣🤣 taky jsem měla "porouchané" dítě. 20min jedno prso, 20 min druhé prso, 20 min šlofíka a znova dokola! Omez kontakt s babičkami a věnuj se miminku.

netopejr
5. čer 2021

@saurek kojit vleže v posteli, klidne spat s nim nebo si cist. Od někoho muzes odejit, od nekoho ne, ale muzes treba hackovat. Nebo si pustit film. Na ven moc doporucuju satek nebo nositko. Za me ideal nositko na zada, amas vol o 2-3 hod a klídek. Psychicky super.
Někdo tam usne i dona a muzes odložit, nekdo se lri odložení vzbudi. Nektery deti se vzbudi, kdyz prestanes chodit, jinym je to jedno. Mnohi deti nejde naucit na kocarek, nebo tam spi, pokud plynule jede, a i tak max 20 minut. Miminkp je male, potrebuje Tvoji blizkost. Tchyne si pulku vevi nepamatuje a svahrova? Doufam, ze je aspon bezdetna.

netopejr
5. čer 2021

@luhana jestli mas jen jedno, tak je to proste biorytmus. A nekdo je skrivan. V zime se Ti to trochu posune 😉😂
Ja takhke chodika do obchodu na otviracku,mela isem uz uklizeno, uvareno a vicemene volno. Jen ti ostatbi lidi mi přišli nejaci rozespali 😁 NProti unave jedine spat, kdyz spi mimino. Klidne pres den (ja kojila vleze na posteli, takze jsem casto zalomila s nim), nebo nekde v kresle nebo na 6ahradce kehatko... nebo zjus hacku, to by mohlo pomoct.

neikisa
Odpověď byla odstraněná
Zobraz