icon

5měsíční dcerka poslední dobou špatně usíná

aspnet
6. črc 2015

Ahoj maminky, naše malá 5 měsíců nám poslední dobou strašně špatně usíná večer... Dřív stačilo pochovat a spinkala... ted nepomáhá večerní procházka, nošení v klokánku, chování, najezená je, přebalená, teplota není... NIC ☹ Nic ji nebolí, když ji vemu usmívá se... jen prostě nechce spát.... Chodívala spát kolem 8. hodiny ted usíná kolem 10 ☹ Možná je to teplem, nevím... Oplachuji malou ve vodě, je jen v plence... Myslíte že ji mám nechat vyplakat? Nebude mít nějaká trauma?

luciksima
6. črc 2015

Vyplakat bych jí určitě nenechávala...bude to určo teplem naše malá 2 roky nesnáší horko už od miminka :-/ ted je též uplakaná,vzteklá a špatně usíná :-/

aspnet
autor
6. črc 2015

Ach jo, chudinka malinká.... Je mi jí strašně líto... ☹

milmic
6. črc 2015

@aspnet Děti mají různá období, my jsme si se spaním obou starších dětí užili mraky a mraky, tedy spíš s nespaním. 🙂 Ono se to zase spravní, ale vyplakat bych jí nikdy nenechala.
U každýho z dětí mi jednou pod vlivem vyčerpání došla trpělivost a nechala jsem je chvilku plakat (podotýkám, že§ to nebylo ve smyslu nechat dítě vyřvat). A i tohle se vždycky obrátilo proti mě a děti potom dlouho hledaly zpátky tu jistotu v mamince. Byl to můj velkej fail. 😒

aspnet
autor
6. črc 2015

jj... trhá mi to srdce a vyřeším to tak, že koupíme klimu.... Snad se malé uleví 🙂 A vlastně to využijeme třeba i na dovolená později... 🙂

anetka1701
6. črc 2015

no nevím jestli by zrovna klíma zabrala... Prostě období, tak jí chvíli dávej spát později, ono se to zase srovná... Mně ještě napadá, jestli není problém s tím, že se jí mění potřeba spánku - třeba by pomohlo kdyby mín spala přes den...

alexandra18
6. črc 2015

Nevim jestli pomuzu, ale mame to taky tak a myslim, ze je to tim horkem.Delam totez, plinka, chladim a davam cajik. Stejne usina hure nez kdykoli jindy. Tak se snazim proste vypnout a houpat a utesovat. Nikdy bych ji nenechala plakat
Verim, ze se mi to vrati a vychovam pohodovou holcicku. Pevne nervy🙂

motina
7. črc 2015

V tom horku má problém usnout i dospělý - natož malé miminko, kterému je horko a vlastně neví, co se mu děje. Klima by to mohla vyřešit, ale pozor na zbytečně nízké teploty! Možná bych radši volila cestu ochlazování mokrým ručníkem a podobně 🙂