icon

6týdenní syn nechce vůbec spát

nugetka20
29. črc 2016

Prosím o pomoc.
Malý (6 týdnů) nechce vůbec spát. Přes den jen tak po půlhodinkách poklimbává, takže ho nemůžu dát z ruky, okamžitě křičí. Zkusila jsem šátek - v tom usne, ale jak ho sundám, okamžitě se probouzí. V šátku nemůžu být celý den, bolí mě z něj záda a v těch vedrech se hodně potíme. Takže nosím, houpu, tiším atd.

V noci pak malej večer vůbec nechce usnout. Co nám fungovalo minulý týden, to dneska neplatí. Spí zhruba 2-3 hodinky, pak 3 hodiny uspávám, pak opět 2 hodinky klimbne a znovu křičí. Máme malý byt, není možné se jen tak někam schovat, aby nebyl slyšet jeho křik, nebo fňukání a broukání. Dudlík nechce, fluše a vzteká se. Spinká v postýlce a hodně se bráním tomu, aby spal s námi v posteli - já se pak nevyspím už vůbec, bojím se, že ho zalehnu. Dnes okolo 5. ráno jsem při kojení v posteli na hodinku s malým usnula - ale on se vrtí, chvilku pije, pak zase začne fňukat, takže opět bez výsledku.

Přitom prdíky jsme snad už nějak vyčapali díky BabyCalmu (doufám), bříško má měkké, plínky pravidelně plné, jí taky hezky (po 2 hodinách kojím). Nevím, jestli je mu teplo, nebo zima, nebo co mu vadí. Chtěl by furt jen nosit a přitom vůbec nespí.

Já i přítel už jsme na pokraji sil. Chlap si chodí do práce skoro odpočinout, se spánkem je na tom líp, nemusí kojit a v noci se prospí víc než já. Já už doslova padám na hubu, furt brečím, jsem zoufalá, unavená, přestávám vnímat, co mi kdo říká. Defakto přežívám ve 2-hodinových intervalech mezi kojeníma, nic jiného nejsem schopná. Dneska jsem se přistihla při myšlence zavřít malého do dětského pokoje (momentálně nepoužívaný, malý má postýlku v ložnici), zabouchnout dveře a nechat ho tam samotného řvát do bezvědomí :( Už mě napadl i nějaký prášek na spaní. Prostě můj mozek totálně vypíná, už se na něj ani nedokážu usmát ..... nejradši bych někam utekla a spala a spala a už se nikdy nevrátila. Chci z tohohle zlého snu pryč.

Všichni radí, že když spí miminko, máma má spát taky - jenže to prostě nestíhám, ty jeho 10-minutovky. Odpoledne si chlap malého bere občas ven, ale mě prostě ty 2 hodiny odpoledne nestačí. Motám se v kruhu a nevím jak z něj ven.

Prosím, poraďte :(

Strana
z2
vannilla
29. črc 2016

@panickatlamicka Díky za tip 🙂 Nechci ti tu spamovat. No budu to řešit až časem, ale trápí mě to, protože bych šátek moc chtěla. Tak ať je miminko zdravé a spí čím dál víc 😉

panickatlamicka
29. črc 2016

@vannilla ja nejsem zakladatelka 🙂 moje miminko uz ma 2 roky a druhe 7 let. 😀 ale diky,spanku teda moc nedaji ani ted 🙂 :-*

hankar20
29. črc 2016

Jsou vedra a jemu se muze klidne i blbe dychat... Krom toho co ti radi holky namoc do ledové vody klidne nějaké prosteradlo, poradně vyzdimej a hod mu ho kousek pres postýlku ci dveře nebo takhle namoc nebesa...me malé jsou skoro 4 a v tehle parnech usina s vlhkou plenou na hlavě a ocich

nugetka20
autor
31. črc 2016

@pajula123 Hlad by mít neměl, resp. kojím vždy min. 40 minut, dokud se sám neodpojí, nebo "neodpadne". Navíc poměrně slušně nabírá (porodní váha 2980g, pak shodil na 2890 a nyní v 6 týdnech má 4330g). Takže hlad snad nemá.

nugetka20
autor
2. srp 2016

Děkuju moc všem za rady.

Zřejmě to byla kombinace horkých dní + jsem malému otočila po 14 dnech postýlku (tak to říkali v porodnici, že se musí, aby malej neměl šišatou hlavičku). Zřejmě je dost konzervativní a rád spí hlavičkou stejným směrem jako my. Po otočení postýlky do původní polohy hned další noc spal jako zařezanej 🙂 Kéž by mu to v noci zase chvilku vydrželo.

Strana
z2