icon

8,5měsíčního syna vozím stále v hlubokém kočárku

mandala
4. říj 2014

Milé mamči, prosím o váš názor, mám syna 8,5 měsíce, stále v hlubokém kočáru, když jsme kupovali, schválně jsme kupovali takový, aby se vešel ještě letošní zimu, nebo alespon část zimy do korby. Malej je takhle spokojenej, má nastavitelná záda, takže pěkně vidí ven, hlavně mám pocit, že je pěkně v teplíčku, jenže... Většina dětí narozená s námi, nebo i dříve jsou už dávno ve sportovní verzi a já už si začínám připadat docela blbě, zejména, když se nad tím maminy podivují. Procházela jsem různé diskuse a opravdu většina mamin dává třeba ještě před půl rokem, tak nevím. Vydrželi jste někdo aspon do roka v hlubokém ? Dík za vaše názory.

Strana
z2
veruska007
4. říj 2014

Náš nejstarší byl v hlubokém kočárku 10 měsíců a byl tam spokojený. Kdyby se nerozpadl podvozek, jezdil by tak do roku. Také měl polohovací záda, takže kdyby prcek chtěl, mohl tam i koukat... ale on většinou procházky prospal.

Další dvě děti z ničeho nic začali hluboký odmítat a musela jsem ihned měnit za sporťák.

krystalka
4. říj 2014

My jsme jezdili s hlubokým kočárkem do 13 měsíců, měl polohovací záda, místa v něm měl taky dost a dobře se mu tam spalo....syn totiž do 2 let spal přes den jedině v kočárku venku - na procházce nebo na zahradě...v postýlce ani za nic.... Jinak bych se určitě moc neohlížela na to, v čem jezdí ostatní děti, důležité je, co vyhovuje vám 🙂 a zvlášť teď na zimu bych ho tam klidně nechala a na jaře pořídila sporťák....

evulina77
4. říj 2014

na ostatní se vyprdni. Dělej to tak, jak je pro prcka a pro tebe nejlepší, ty rozhoduješ. Těch situací bude ještě hodně, kdy ostatní budou dělat něco jinýho, ale nutně to nemusí znamenat, že líp...

radushka1
5. říj 2014

Dcerka šla do sporťáku v 7 měsících, protože se v korbě divočila, tak že by z ní vypadla, tam šla přikurtíkovat a jelikož už i pěkně sama seděla, dávala jsem ji i do sedu. Pokud jste ale spokojení s korbou, buďte v ní, na okolí se vykašli. Prosím tě, my jako dítka byly v korbě do dvou let, protože to tehdy byly kočáry 😀

mafeska
5. říj 2014

kašli na ostatní a pokud korba Vám oběma vyhovuje tak ho tam nech 🙂 (co že to máš za kočár že se ti tam malý ještě vejde?)
Dcerka šla do sporťáku v 6 měsících rpotože se do korby se zimní "výbavou" nevešla. Bylo to teda dost hrozný, ona sice spokojená protože měla lepší výhled, já byla ráda že se s přehledem vešel fusak, deka a ještě na to nánožník, ale protože ještě neseděla zádová opěrka šla dolů naležato a opěrka pod nožkama taky do roviny, tím byl sporták strašně veliký a musela jsem si na to zvykat.

bambullkaa
6. říj 2014

Já vozila do roka a vůbec mi to nevadilo 🙂 ba naopak jsem si aspoň hlubokou korbičku užila 🙂 Malej byl v korbičce maximálně spokojenej. Vyprdni se na ostatní. Musíš sama vědět jak je vám nejlíp 😉 Já bych tohle vůbec neřešila... Chceš v ní bejt, tak ho tam nech! Sám si řekne že už nechce bejt v hluboké korbičce 🙂

lucik78
7. říj 2014

Nekoukej na druhý hlavně že malému bude teplo 😉 a bude spokojený ! 😅

evulatko
12. říj 2014

Synovi je 13 mesicu a jezdi v korbicce porad.Kleci tam vepredu nebo sedi a je maximalne spokojeny🙂

madormi
12. říj 2014

malá šla do sportáku v 8 měs a to jen proto, že už v korbě řvala, jinak bych jí tam vozila i dále .. pokud jsme šli ven vyloženě na spaní, nacvakávala jsem zpět korbu... asi do 10 měs... když se tam vejde a je spokojený neívm, proč bys měla vytahovat sporták, tohbo si ještě užijete dost 😉

pavcza
12. říj 2014

Určitě bych se taky neohlížela po ostatních, ale naopak si té korby užívala. Pokud se malému líbí a nevadí mu a vejde se, vozila bych v ní. Mně bylo líto, když jsem musela dát korbu pryč, malá vydržela 7,5 měsíce, jednak už na délku to bylo akorát a ještě už se jí tam nelíbilo, i když měla taky zvedací zádíčka, ale nestačilo jí to.

mav2
12. říj 2014

Mala sla do sportaku ve 13 mesicich. Kocarek mel sice polohovaci zada, ale mala byla spokojena, kdyz lezela, vubec jsem to neresila 🙂 naopak to na zimu byla ohromna vyhoda, nikam nefoukalo, neprselo... parada! Na ostatni nekoukat 😉

1velrybka
12. říj 2014

A není to náhodou tím, že ostatní maminky trošku závidí, protože koupily menší kočárek a teď se jim tam mimčo nevejde? My právě z tohoto důvodu při výběru koukali na velikost korbičky. Malé je 8 měsíců, zatím se tam vejde, ale je to už tak tak, má tam pár centimetrů, takže s fusakem nevím nevím...a docela mě to "straší", že budu muset asi dát malou v zimě do sporťáku, doufala jsem, že zimu přečkáme ve hlubokém. No uvidíme. Malá je v kočárku ráda, hezky tam usne, když ji to přestane bavit, tak si jde na bříško a já ji otočím, aby koukala směrem ke mně a je spokojená.

karlalala
12. říj 2014

Není to jedno? Je daleko lepší vozit v hlubokém kočárku osm a půl měsíčního prcka, než když vidím ve sporťáku posazené tříměsíční mimčo. Pokud Vám to tak vyhovuje, tak proč ne. Navíc píšeš, že má kočárek nastavitelná záda, tak není co řešit, malý může i koukat ven 🙂 Jestli to někomu vadí, jeho problém, Ty se tím nestresuj 🙂 😎

leonik
12. říj 2014

náš syn jezdil ve sporťáku už od 5.měsíců, ale jen kvůli tomu protože v korbě řval, byla mu natěsno. Jinak bych ho vozila v korbě dokud by se tam vešel a vůbec bych se na ostatní neohlížela 😉

juldaska
12. říj 2014

Je přece jedno, co dělají ostatní maminky.. hlavně, že jste takto spokojení. Já taky vozila dlouho v hluboké korbičce, nepamatuju si už, jak dlouho, ale taky jsem byla za exotku :o))

somalicats
12. říj 2014

Mám kočár ještě po starší dceři. Je to kombík, takže z něj můžu udělat hlubokej i sporťák, jak potřebuju. A je velikej, takže se tam děcka vejdou v pohodě i se zimní výbavou. Mladší je 9 měsíců a zatím stále nechávám tu hlubokou verzi - taky jí můžu napolohovat záda, takže dle situace - když je vzhůru, sedí a kouká ven (už si sama sedne, takže ji nechávám), když spí, tak leží a nekroutí se v tom. Jestli se můj kočár líbí či nelíbí ostatním, je mi totálně šumák, podstatné je to, že vyhovuje mně. Takže moje mladší ještě tuto zimu rozhodně odjezdí v hluboké verzi (rok bude mít na konci prosince).

monikabie
12. říj 2014

Já golfky kupovala v 11 měsících a to jen proto že se mi hluboký nevešel do výtahu🙂 Každý at si dělá co chce🙂

marcinek
12. říj 2014

ja davala deti po 6 mesici do sportaku, ale jen proto, ze mi furt nacuhovaly a chtely koukat (u syna jsem nemela polohovatelny hluboky) a taky ze bylo leto, tak aby jim to trochu vetralo. Jinak pokud by to bylo pres zimu, tak je tam necham i do roka at to maji hezky v teplicku.

jhoki
12. říj 2014

Já jsem si připadal taky dost divně, ale měla jsem opačná problém. Malá byla prcek, ale musela jsem jí dát do sporťáku v 8. měsíci, protože v korbě strašně vyváděla. Chtěla se koukat ven, nechtěla ležet, ihned se přetočila na břicho a chtěla z kočáru vyskočit. Bylo mi jedno, jak to vypadá, hlavně, že byla spokojená.

barinkas
12. říj 2014

tak před půl rokem bych teda dítě do sport. verze nedala, není to dobré na záda, čím dýl v hlubokém, típ lépe...Na okolí bych se vyprdla, pokud se ti tam dítko vejde a je v hlubokém spokojené, buď jedině ráda. Malá tam byla cca 8 měsíců, pak jsme koupili golfky, přišlo mi to lepší na sezení, ona v kočáře totiž v té době už nespala venku. Takt měla hezky podepřená záda, v hlubokém ji sedět moc nešlo. Navíc jak bylo horko, byla v tom hlubokém celá upocená, přece jen už to měla taktak... k tomu jak byla bouda nahoře, ječela jak čert...

ivca87
13. říj 2014

Já jsem malou vozila v hluboké korbičce do 10 měsíců. Taky jsem byla jediná z okolí, ale nevadilo mě to. Lépe se jí tak spalo a byla spokojená.. 😉

paraple98
13. říj 2014

Já malou vozila do 13 měsíců, schválně jsem kupovala větší korbu, ať se mi tam přes zimu vleze a byla jsem spokojená já i ona. Sice jsem taky byla rarita, ale to mi bylo ukradené 😀

25ka
13. říj 2014

kdyz se ti tam vejde tak neni co resit tammu je teplejsie a ked to mas este nastavitelne tak je to jedno muze se i divat sedet urco se mu tam i lip spinka to ze nekomu to prinde divne ti muze byt jedno je to pro tebe a syna ne pro jine lidi. mi sme popravde vydrzali v korbe cca 4 mesice protoze bil velkej tak sme sli pak uz do sportaku ale inac kdyby se mi dive vlezlo dokorbycky bil by tam pokial by nezacal chodit.

smisekivuska
13. říj 2014

Já jsem byla ráda, že jsme koupili taky velký kočárek a malého jsme dlouho vozila v hluboké korce. Až se mu tam přestalo líbit, tak jsme přešli do sporťáku. Teď pořád přemýšlím, co všechno mu dát do sporťáku, aby mu bylo teplo přes zimu 🙂 Na ostatní bych se fakt vyprdla. Vždy záleží, co vyhovuje vám 🙂

nerreidda
13. říj 2014

co bych dala za to, abych měla malého v listopadu v hluboké korbě ☹ už tedˇmá nohy tak tak,takže brzo pujde do sporťáku ☹

bjoucik.15
13. říj 2014

ahoj, já bych se na ostatní vykašlala! je tvoje věc, do kolika měsíců nebo let budeš vozit svého syne ne?! Já mám doma 22m holčinu, a do sporťáku šla už v 6 měsících a to jen proto, že x-lander nemá tak velkou hlubokou korbičku a neměla jsem v ní polohovací záda. Jako sporťák jsem měla X-run, který nejde do lehu, což mi v 6 měsících dost vadilo a museli jsme koupit jiný do lehu! od roku už spát v kočáru moc nechtěla max. půl hodinky a už by nám krásně stačil x-run, takže zbytečné peníze za nový! teď příležitostně jezdí v golfkách. Na druhé budu pořizovat klasický kočárek s velkou korbou,aby tam prcek vydržel co nejdéle a polohovací zádovou opěrkou samozřejmě 🙂 A každý ať mi říká co chce, je to mé rozhodnutí a tak ho budou respektovat!!! 🙂

elvira
13. říj 2014

My jsme koupili jednu z největších korbiček, co byly - firkona - malý je narozený v lednu a za půl roku se do ní nevešel ani omylem... takže nám nic jiného nezbylo.
Pokud vám vyhovuje hluboká korba, tak si nevšímej komentářů, ale dělej podle sebe. Kamarádka vozila dceru dýl než rok - malá tam měla hračky, aspoň jí nevypadávaly - seděla si tam, hrála...
Ono je to jako se vším - některé maminky musejí prostě ostatním dát pocítit, že jejich geniální děcko už umí XXX, zatímco to tvoje ještě ne. 🙂

kamino
13. říj 2014

Prcekm byl take v 10 mesicich v hluboke..nastesti se tam v pohode vesel. Jak mi tam zacal stat jak v te slavne scene z Titanicu,tak sel do sportaku. Bohuzel spousta kocarku ma tak malou hlubokou korbicku,ze se tam ve 4 mesicich ve fusaku deti nevejdou...

angelsb
13. říj 2014

Malá má 10 měsíců a máme korbičku ,dokud ji je bude tam má tam pohodlí a více místa ;))

novynka
13. říj 2014

pokud se ti do korby vejde, klidně ho tam pořád nech, doktoři tě jenom pochválí ;) nám doktorka sporťák zakázala, dokud nebude sám sedět, takže v korbě jezdil taky myslím více jak 8 měsíců, jenže se mi z ní začal vyklánět (při přetáčení na bříško), takže jsem přešla na sporťák, kde ale většinou ležel... teprve konečně v 9,5 měs., když se posadil, jsem si pořádně oddechla, že může regulérně ve sporťáku sedět :D taky všichni vrstevníci opustili korbu kolem půl roku, já jsem každýmu hned hlásila, že musí ležet, maximálně být na bříšku, protože má povolený svalstvo, a nikdo se víc blbě nevyptával ;) sama doktorka říkala, že dneska výrobci nepočítají s tím, že by dítko bylo v korbě déle než půl roku, pak je to ale po pár letech na dětech vidět, bohužel :/ jinak my máme dorjan danny sport, korbička dost velká, i když už jí měl akorát v létě, natož v zimě... ale na druhou stranu, pokud by se ti do korby už fakt nevešel, sporťáku se neboj, ten náš má dost velký nánožník, takže do něj dám tlustou deku, a když třeba víc fouká, tak dáváme pláštěnku ;)

ladyhacek
23. říj 2014

já budu mít mimčo na konci března a chci právě větší korbu aby se nám tam vešel i na podzim. Pokud moc nevyroste (manžel je hodně vysoký). Takže plánuji také ho nechat dlouho v korbičce pokud tam vydrží.

Jak psali pokud jste oba spokojení nevidím důvod proč to měnit na základě divných pohledů 🙂

Strana
z2