Altenativní mateřství, co je v pořádku a co ne?
Prosím není tím myšleno očkování o tom se nechci bavit 😀 Existují jen dvě skupiny ta která je pro a ta proti, kde je pravda, to se můžeme pohádat v jiné diskuzi 😀 😀 😀 Né, zajímá mě váš názor alternaci v podobě látkových plen, bezplenkové komunikační metodě, nošení, tandemové kojení, volná menstruace, znakování, porod doma a podobně.
Já osobně děti nosila, nosím a jestli bude další miminko, budu nosit i to. Je to pro mě pohodlné, mám volné ruce, prso vždy připravené ke kojení, nemusím vymýšlet jak si zase sednu, budou mě bolet, nebo nebudou bolet záda? Kojení v šátku je super. Teď už jsem teda šátek vyměnila za ergo nosítko, zvykla jsem si nosit prcka na bok, líp vidím před sebe 😀 Co se látkování týče, osobně nelátkuji, ale ráda bych. Ale raději kalhotkové pleny než čtverce, nemám bohužel čas pořád dokola žehlit 🙂 A na bezplenkování taky teda nemám 😀 Chápu že jednorázovky zanechávají strašnou ekologickou stopu ☹ Ale napadlo někoho, že vložky a tampóny taky?? A dostáváme se v tématu volné menstruace 😀 To už mi přijde přehnané 😀 Myslím, že není na škodu zachovat něco ze starších zvyků, ale taky si myslím, že moderní doba si žádá moderních řešení. Budu ráda za jakýkoli názor 🙂
@sisstin já naštěstí měla internet blíž než rodinu a muž to viděl stejně jako já, ale i tak.
@kulatakosticka ja rodila pred vic jak osmi lety, ac to zni vtipne, tak to info moc nebylo a kdyz jo, bylo to povazovane za lesanstvi zenstin v batikovanych hadrech a s chlupatyma nohama :D ted s dcerou uz je to normalni a nikdo se nad tim nepozastavi....
@sisstin tak doktorku máme dobrou, ale rodina mi třeba u prvního řekla, že se nenaučí stoupat, protože ho nenechávám v postýlce a nemá po čem vyšplhat (míněny ty tyčky).
@dokument já nosím při vaření, uklízení v manduce, buď na boku, nebo na zádech, v pohodě vše zmáknem 🙂 Babičce děti nedávám akorát mi je kazí. Tady jsou nějáké praktické rady http://www.mamaja.cz/clanky/prakticke-rady-pro-...
Pro maminky z Brna, v březnu bude na Výstavišti veletrh pro dítě zase. My tam byli minulí rok, je tam možnost si vyzkoušet šátek, nebo nosítko a jsou tam lepší ceny než v eshopech 😉 Tuším že to bude od 3.-6.3. 2016
@nonnni ja musím říci, že nic není pravidlem. Náš malý nebyl nošený ani v šátku ani nosítku, i když jsem si jedno z těch dvou chtela pořídit, treba na výlety. Nic méně, nebyl nošený, hlavičku zvedal v 1mesici a dvou týdnech na bříšku, na rukou ji držel krásně a ohlizel se ve 2 měsících. Na bříško se obracel ve 3 měsících a 3 týdnech, ve 4 měsících a 2 tydnech byl na čtyřech, v 5 měsících a 2 tydnech si sedl, v 6 měsících a 1 týdnu se poprve postavil s oporou, 7 měsících chodil kolem nábytku v 8.m.se pouštěl a udelal prvni krůček a v 9 už behal. Moje švagrova ma chlapečka, nosi ho od jeho 8 dní života, má 4 měsíce neumí zvedat hlavičku, takže musi chodit na Vojtovku. Tady vidím žeje to prostě na nasich dětech, zda budou rychlejší nebo ne, zda se budou chtít nechat nosit nebo ne.
Ja jsem pohodlný člověk, ale nevyhybam se alternative nositek a satku, v afice take nosi sve deti treba 4 hodiny v kuse. Ja sama mam kedno nositko, pouze na poponaseni, a to jsem ho poridila až měl maly teď 1.rok 😁 je to fajn, kdyz potřebujete treba rychle uspat, nebo rychle skocit na 30 min se psem. Jinak mám normálně kočárek sporťák Britax BM3, prodala jsem trojkombinaci a vyměnila za lehci kočárek 🙂 korbu jsme vyuzili jen na ani ne 5 měsíců.
Tak se ženy nehadejte, ja jsem taky hledala levné nositko, protože vim, že ho budu využívat příležitostně 🙂, i když jsem chtěla nové, bohužel 3500 za to nedám. Kdo chce a vi že bude nosit intenzivně tak at za to "vyhodí" tolik peněz 🙂je to jen věc názoru. Jinak podotýkám, je to příjemný pocit, když vam vase ditko usne na prsou,a chce cítit vas a vaši přítomnost, když ho treba uz 9 měsíců nekojite.
A to je dalsi vec co nekterym maminkam vycitaji jine KOJÍCÍ maminky, že nekoji a nesnazi se kojit. Bohužel z vlastní zkušenosti vím že to není tak jednoduché, náš malý se sam osdtavil ve 3.mesicich 🙁bohužel, nechtěl, tak nechtěl. Snažila jsem se, ale bohužel on nechtěl. Takže jelikož nechci nechat dítě hlady, když to bojkotuje, tak jsem byla nucena vzít flašku a dát sunar. Takže me neukamenujte, že nekojim, ale strasne bych chtěla, teda teď už ne, protože ty zuby a jak moc všechno kouše, tak to bych nepřežila 😁😁
@krajnakovalenka veletrh je 23.-26.3.2017 v Brně

Ja si ted zas u dr poslechla od sedtry, jak nemam kojit v noci, zda nechci dat um radsi, ze dite musi lezet jak prkno na tvrde podlozce :D a nevim co, ted mi to jde jednim uchem dovnitr a druhym ven... Ale driv by me to zas znejistelo...