Vaše zkušenosti s plenami Bobánek

konik_testuje24.10.2018

O látkování se aktuálně hodně píše a v kruhu přátel máte určitě alespoň jednu kámošku, která se chlubí, jak je látkování skvělé. Ale jak na to? Bojíte se, že látkování nezvládnete? S plenkami, které budete testovat to opravdu zvládne každá maminka i tatínek. Na testování vám zašleme plenky Bobánek. Mají nejjednodušší typ látkování připomínající svým použitím jednorázové plenky, avšak se všemi výhodami plenek látkových.

Krása látkování spočíva v tom, že vše lze jednoduše vyprat a používat stále dokola, aniž by se vytvářel pevný odpad. Navíc finanční úspora proti jednorázovým plenám je značná. Moderní materiály poskytují maximální komfort miminkům i jejich maminkám. Můžete si sami vybrat, jestli dáte přednost přírodnímu bambusu nebo rychleschnoucímu praktickému fleecu.

A protože víme, jak je látkování populární, maminkám jsme na testování zaslali krásný velký balíček, aby vám napsaly názor hned na více druhů!

1. AIO plenka extra savá

Jedinečná svého druhu na trhu! Unikátní látková plena, která je nejvíce podobná plence jednorázové. Žádná manipulace navíc, snadná údržba a velmi jednoduché použití. Vhodná hlavně pro maminky, které nechtějí mít s látkovými plenkami skoro žádnou práci, ale líbí se jim výhody látkových plen. Žádné skládání, žádné připínání a zastrkování vkládacích plen, žádné dvojité zapínání, žádné hledání vkládacích plen v pračce, žádné kolíčkování a žádné skvrny. Prostě dokonalá látková plenka. Navíc miminku dělá malý zadeček v porovnání s ostatními systémy látkových plenek. Vnitřní materiál je rychleschnoucí a navíc skvěle odvádí vlhkost od pokožky. Vnější materiál je navíc dostatečně prodyšný, aby pokožka miminka mohla dýchat.

2. Kalhotková plena tmavý fleece

Jedinečná kalhotková plena s tmavým fleecem uvnitř. Proč zrovna tento materiál? Jeho výhody jsou jasné: je velmi praktický, rychleschnoucí, skvěle odvádí vlhkost od pokožky, takže předchází vzniku opruzenin a nejsou na něm vidět žádné skvrny. Proč kalhotková plena? Savostí je kalhotková plena jednička mezi látkovými plenkami. Vhodná je i na delší procházky nebo na noc. Používá se spolu se svrchními kalhotkami.

3. Kalhotková plena bambus

Máte raději přírodní materiál? Umělé materiály nejsou pro vaše miminko vhodné? Tak i pro vás máme skvělé řešení! Kalhotková bambusová plena. Úžasně měkoučká a vhodná pro všechny citlivé zadečky. Zároveň i velmi savá a prodyšná. Používá se spolu se svrchními kalhotkami.

4. Kapsová AIO plena

Klasika mezi látkovými plenami. Její výhoda je jasná: je jednoduchá na použití a savost si můžete určit sama pomocí vkládacích plen, které jednoduše vkládáte do kapsy. Klasika, která by neměla chybět v žádné látkové výbavičce.

5. Svrchní kalhotky

Univerzální kalhotky, které jistě znají i Vaše maminky nebo babičky. Nyní jsou ovšem z mnohem lepšího materiálu než dřív. Jsou jednovelikostní a pokožka miminka v nich může krásně dýchat. Jsou vhodné na naše kalhotkové pleny, ale i na vkládací pleny, vícevrstvé pleny nebo bavlněné čtvercové pleny, kterých možná máte doma plnou skříň a nevíte, co s nimi 😊

6. Bambusové separační pleny

K čemu se používají? Hlavní jejich funkce je k zachycení stolice, čímž velmi usnadní práci s látkovými plenkami. Po použití se jednoduše vyhodí. Jsou stoprocentně rozložitelné, krásně jemné, a hlavně bez chemie. Dají se používat i místo vlhčených ubrousků na otíraní zadečku.

---

Více se o látkových plenkách Bobánek dozvíte na: www.plenkybobanek.cz

Jak jsme se vrhli na "látkování" aneb testování s Bobánkem

K používání látkových plen jsem se chystala už v těhotenství. Měla jsem nakoupeno spoustu klasických čtvercových plen, nějaké svrchňáčky. Zkoušela jsem o tom něco načíst a říkala si, jak budu "látkovat" už od začátku... 

No, skutečnost byla jiná... Přišly menší zdravotní komplikace po porodu a já "látkování" pořád odkládala. Bertíček měl už 3 měsíce a já použila svou výbavu jen párkrát. Pořád jsem si neuměla najít správný systém, který by mi vyhovoval, ale zároveň mě štvalo, kolik peněz stojí jednorázové pleny a kolik je z nich odpadu navíc.

Bála jsem se, že "látkování" sebou přinese spoustu práce a času navíc. Teď už vím, že zbytečně. Testování látkových plen Bobánek pro mě přišlo v ten pravý čas.


Naše testovací sada obsahovala:

  • AIO extra savou plenu;
  • bambusovou kalhotkovou plenu;
  • bambusovou vícevrstvou plenu;
  • svrchní kalhotky;
  • separační bambusové pleny.



Po prvním vyprání na 60°C a usušení jsme jako první vyzkoušeli extra savou plenu AIO. Plena je podobná jednorázovým plenkám, což nejvíc ocenil můj manžel. Vkládací plenka je totiž všitá na vnitřní straně pleny, takže se do ní nemusí nic dalšího použít. Pomocí patentků se dá upravit velikost pleny, takže ji využijeme i v pozdějším věku. Se zapínáním na patentky jsme ale trochu bojovali. Při nákupu dalších AIO plen do výbavy zvolím spíše zapínání na suchý zip, který se snad lépe přizpůsobí. Extra savou AIO plenu jsme zkoušeli jak při běžném dni, tak hlavně přes noc. A svou savostí obstála na výbornou. Nic neproteklo, ani Bertíka nebudilo přílišné mokro.

Jediné minus vidím ve žmolcích, které se objevily hned po prvním vyprání. Ty ovšem na funkčnost plenky nemají žádný vliv.

S extra savou AIO plenou jsme maximálně spokojení a pod stromeček si nadělíme další kousky do výbavy.



Jako další jsme se vrhli na testování bambusových plen a svrchních kalhotek.

Začnu svrchňáčky, které nám přišly v krásném podzimním designu. Používám je nejen s bambusovými plenami od Bobánka, ale také s klasickými čtverci složenými novorozeneckým skladem a musím říct, že jsem nadšená. Za celou dobu jejich používání se nám nestala žádná nehoda, nic neproteklo a vše zůstává tam, kde má. Díky patentkům se dají kalhotky velikostí opět přizpůsobit každému dítěti. Se zapínáním na patentky jsem opět trochu bojovala a další svrchňáčky budu zase vybírat se suchým zipem, který mi vyhovuje více.



Bambusové plenky mě tolik nezaujaly. Jsou z nádherně jemného materiálu, je ale třeba počítat s delší dobou schnutí. 

Vícevrstvou bambusovou plenku jsem používala během dne, při častějším přebalování, pouze se svrchními kalhotkami. Později, až bude potřeba větší savost, plánuji ji používat v kombinaci s klasickými čtverci.

Kalhotková bambusová plena nám vyhovovala nejméně. Zapínání pomocí patentků nám šlo tentokrát jako po másle, protože plena je velmi pružná. Upravili jsme opět její velikost. I přes to vytváří na zadečku oproti jiným plenám velmi objemný balík, který Bertíkovi trochu vadil. Používali jsme ji tedy spíše na noc, kdy jsme dovnitř pomocí patentků připli bambusovou vkládačku.



Při každém přebalování používáme bambusové separační pleny. Jsou moc příjemné na dotek, zároveň tak akorát pevné, aby se netrhaly. To, co mají udržet, udrží, takže jsme s nimi spokojení. Škoda jen, že bambusové separačky se nedají při menším znečištění vyprat a znovu použít.



Já moc děkuji za možnost vyzkoušet plenky Bobánek a zbavit se tak svých obav z "látkování". A vy, pokud ještě váháte, nebojte se a vrhněte se do toho... 



#test_bobanek #recenze

Bobánkovo moderní látkování

Byla to moje premiéra. Premiéra s látkovými plenkami. O látkování jsem několikrát uvažovala, ale vždycky u mě zvítězila pohodlnost v podobě jednorázových plenek. Představa neustálého namáčení, praní, sušení, žehlení a skládaní mě docela děsila... Při otevření balíku s plenami jsem se tedy trošku obávala, jestli si budu vědět se vším rady, ale zpětně můžu říct, že mé obavy byly naprosto zbytečné. Látkové plenky Bobánek totiž vzhledově připomínají jednorázové plenky, takže jejich použití je opravdu jednoduché.

Naše testovací sada obsahovala:

✔ extra savou plenu AIO
✔ kalhotkovou bambusovou plenu
✔ svrchní kalhotky
✔ vícevrstvou vkládací bambusovou plenu
✔ bambusové separační pleny

Plenky bylo třeba před prvním použitím vyprat na 60°C bez přidání aviváže. Schnutí na sušáku trvalo necelý den. Plenky se nežehlí, což je pro mě osobně veliká výhoda.

Extra savá plena AIO

Námi testovaná plenka měla nádherný design lišek na kolech. Velikost pleny se upravuje pomocí druků, takže se dokáže přizpůsobit každému dítěti. Zapíná se v pase pomocí suchého zipu, tím pádem plenka skvěle drží, kopíruje záda i nožky, a nemá kde protéci. Tato plenka nejvíce připomíná jednorázovku a přebalování s ní je opravdu rychlé. Vkládací plenka je našitá na vnitřní straně plenky. Pro dceru byla pohodlná, nikde neškrtila, nebránila jí v pohybu.
S touto plenkou jsem byla moc spokojená. Jediné minus vidím v tom, že se na plence po prvním vyprání objevily žmolky, i když jsem ji prala dle pokynů daných výrobcem. Na funkčnost to však vliv nemělo.

Kalhotková bambusová plena

Přes den jsme ji vyzkoušely bez vkládací pleny a obstála na výbornou. Na večerní spánek jsem vkládací plenu pomocí druků připnula. Bambusová plena nezklamala, nikde neprotekla, vydržela až do ranního přebalení, a zvládla i několik nočních kojení. Byla však docela objemná, ale s tím se asi u látkových plen musí počítat.

Svrchní kalhotky
Používají se společně s kalhotkovou bambusovou plenou nebo s vícevrstvou vkládací bambusovou plenou. Naše testovací kalhotky se vzorem veselých žabek se zapínají v pase na suchý zip. Velikost se opět upravuje pomocí druků, takže krásně kopíruje tvar tělíčka.

Vícevrstvá vkládací bambusová plena

Použila jsem ji pod svrchní kalhotky na den. Vůbec nebylo poznat, že má dcera látkovou plenku, zadeček nepůsobil "naducaně". Vkládací plenka se může použít také jako další vrstva pro zvýšení savosti plen.

Bambusové separační pleny

Primárně slouží k zachycení největších nečistot. Jsou krásně heboučké a jemné k dětské pokožce. Eko nadšenci jistě ocení, že jsou vyrobeny z obnovitelných zdrojů, jsou snadno rozložitelné a dají se hodit na kompost. Zkusila jsem je použít i na utření pusinky nebo jako alternativu k vlhčeným ubrouskům.

S celým testovacím balíkem jsem byla velmi spokojená. Současné moderní látkování je opravdu snadné a s látkováním z dob, kdy nás přebalovaly naše maminky, se nedá vůbec srovnávat.

Na závěr bych ještě shrnula několik svých postřehů týkajících se výhod a nevýhod plenek.

Výhody

+ velmi jednoduché použití, které zvládnou i úplní začátečníci
+ nádherné vzory a obrázky
+ úprava velikosti pomocí druků
+ vysoká savost plenek
+ materiál příjemný k pokožce
+ jsou šetrné k životnímu prostředí
+ neobsahují žádnou chemii a tím předcházejí vzniku opruzenin

Nevýhody

- na plence AIO se po prvním vyprání objevily žmolky
- některé plenky dělají objemnější zadeček, takže je nutné obléci větší velikost oblečení

Děkuji Bobánkovi a Koníkovi za možnost testování.

#test_bobanek

#recenze

#zkusenosti_bobanek

JÁ & LÁTKOVÉ PLENY

JAK JSEM K LÁTKOVÝM PLENÁM PŘIŠLA

Ještě když jsem byla těhotná, byla jsem v podstatě přesvědčená, že do „látkování“ (nemám ráda to slovo, ale je krátké), se pouští jen biomatky a ženský, co se doma nudí. Nicméně, začala jsem chodit na těhotenské cvičení, kde o tom začaly mluvit holky, co vypadaly naprosto příčetně a tvářily se, jak je to snadné. Vrtalo mi to hlavou a začala jsem googlovat. Samotnou mě už rok trápil dost rozsáhlý atopický ekzém, který jsem měla i jako mimino. Takže předpoklad, že to bude mít i náš budoucí trpaslík, taky byl. Zkrátka a prostě, tohle mě vedlo k tomu, že jsem navštívila seminář a byla prostě už přesvědčená do toho jít, zkusit a kdyby to nešlo, prodám to.

CO POUŽÍVÁM

Sehnala jsem za velmi dobré peníze použitou kompletní sadu látkových plen do „odplenkování“ (ne, taky to slovo nemám ráda). Obsahovala klasické pleny na novosklad, látkové spodní savé pleny, svrchní pleny, vkládačky a několik AIO pleny (all in one). Některé jsou už poměrně jeté, ale vše funguje a splňuje naprosto svůj účel.

JAK JE POUŽÍVÁM

Od začátku jsem si řekla, že to nebudu prožívat, nebudu se tím stresovat. V porodnici jsem totiž poprvé v životě přebalila dítě, a to bylo moje 😀 Jo, je to tak. Takže v porodnici jsem používala normálně jednorázovky a až asi 3. den doma jsem se do toho za plné asistence manžela pustila. A šlo to! Šlo to snadno! A od začátku se snažil dokonce i manžel, což mě moc potěšilo.

Ale, i když mám takový ten speciální voděodolný vak na špinavé pleny, když jsem venku, tak prostě na delší výlety používám jednorázovky. Jsem moc líná na to, abych tahala počůraný pleny (v lepším případě). V látkové pleně vyjedeme z domu, ale při dalším venkovním přebalení už dám jednorázovku. Je to i tím, že mě má tchýně zásobila jednorázovýma plenama (až do 25kg, ano skutečně! 😀 ). Takže, prostě mě to zatím do peněz neleze. Až dojdou, asi budu šetřivější. Mám i pleny AIO, takže připravená na tu dobu jsem.

JÁ & JOSEFINA & BOBÁNEK

Takže jsem vás uvedla do mého pohledu na danou věc. Měla jsem neuvěřitelné štěstí, nikdy jsem nic nevyhrála a najednou testování plen Bobánek!!! Úžasné!

Přišly kurýrem domů, byly krásné, barevné, voňavoučké, měkkoučké... nadchly mě. Všude logo Bobánek, testováno atd. A večer, když jsem se chlubila manželovi, všiml si na cedulce „Vyrobeno v Číně“. Zaskočilo mě to, nicméně plenky na mě působily dobře a rozhodla jsem se, že se nenechám ovlivnit.

CO SE OD BOBÁNKA TESTOVALO

  • extra savá plena AIO
  • kalhotková bambusová plena
  • svrchní kalhotky
  • vícevrstvá vkládací bambusová plena
  • bambusové separační pleny

Asi začnu opačně, co mě zaujalo nejméně – kalhotková bambusová plena a vícevrstvá vkládačka taky z bambusu. S tímto materiálem jsem přišla do kontaktu poprvé. Je třeba říct, že jsou úžasně měkkoučké a jemné. Ale oproti těm, co používám já, jsou poměrně velké, a pak jsem Josefinku nemohla dostat do některých kalhot. A jak je známo, bambusové materiály déle schnou. Ale možná to ocením později, až bude potřeba více savého materiálu.

Tak, a teď, co mě nadchlo! Svrchní kalhotky s velrybami. Za prvé, vzorek velryb je bomba. Moje 4 měsíční Josefinka vydává takové velrybí zvuky aktuálně a já jí velrybíma zvukama odpovídám. Za druhé, opravdu jsem zaznamenala ten rozdíl mezi svrchníma kalhotkami novýma a z druhé ruky. Daleko lépe těsní, snadněji se zapínají a nastavuje se velikost. Moc oceňuji takový přidaný kousek látky oproti ostatním kolem nohy, který prostě daleko lépe doléha (doufám, že je to na fotce dobře vidět). Dále je vynikající nápad ten přidaný suchý zip při zapínání na bříšku – pro hubeňoury.

Látková plena AIO mě opět nadchla vzorem, krásné jemné barvy. Patentky, které jdou dobře zapínat, aby vše dobře padlo. Plenka Josefince vydržela dokonce celé jedno dopoledne. Je opravdu dobře savá.

Bambusové separačky – už jsem vyzkoušela dost druhů, ale tyhle jsou bezkonkurenčně nejjemnější. Mají i dobře nastřižený tvar a dobře se odtrhávají. Sama kupuju celulózové, které lze i párkrát vyprat (peru jen pokud jsou počůrané), což bambusové nejdou, musí se prostě vyhodit tak jako tak.

ZÁVĚR O BOBÁNKOVI

Pro mě bylo hlavní, že jsem zkoušela nové, úplně nové. Moc oceňuju ty svrchní kalhotky a budu si muset ještě minimálně jedny dokoupit, protože se mi používají naprosto nejlépe ze všech, co mám. Vidím mnoho fajn detailů, které používání látkových plen vážně usnadňují a posouvají kupředu. Co mě jen trošku stále mrzí, je ta výroba v Číně, ačkoliv se na první pohled vše tváří, že jde o českou výrobu.

Moc děkuju za možnost si vyzkoušet plenky. A vy to neváhejte vyzkoušet taky. Jestli máte nějaký dotaz, ráda se pokusím zodpovědět.

#test_bobanek #recenze #zkusenosti_bobanek

Testování látkových plen BOBÁNEK 🙂

Zdravím všechny čtenáře a na úvod vám budu popisovat mé zkušenosti s plenkami BOBÁNEK a jaká byla spokojenost 🙂 

Když jsem viděla na koníkovi tuto nabídku na testování, hned jsem se musela zapojit. Doposud jsem používala jen klasické jednorázové plenky a nutkání zkusit plenky látkové bylo veliké. 

Mám 4měsíční dceru Elišku, a když jsme byly vybrány na testování, měla jsem obrovskou radost 🙂 

Každým dnem jsme se spolu těšily až balíček dorazí a budeme se na to moci vrhnout. Vždy mě zajímalo, jak to vlastně celé funguje 🙂 Tudíž jsme předtím žádnou zkušenost ohledně látkových plen neměly. Jen co se týče článků a názorů maminek na internetu a kamarádek v okolí. 

V den, kdy přišla paní pošťačka s balíčkem, jsem měla velkou radost a ihned dobývala balík. Dostaly jsme krásné kousky na testovačku, které šly ihned do pračky, abychom mohly začít testovat. V balíčku se nacházel i informační leták. Vše jsem pečlivě prostudovala a šla na na praní plen. Do večera byly pleny suché a my začaly. HURAAA. 🙂 

První dojem plen byl opravdu super. Vzhled nádherný. 🙂

Balíček obsahoval : 

 - kapsovou plenku AIO

 - 2 vkládací pleny fleece

 - kalhotovou plenu fleece

 - svrchní kalhotky

 - separační bambusové pleny

1.KAPSOVÁ PLENA AIO

První den jsme ihned na večer vyzkoušely tento druh plenky.

Její vzor je nádherný. Na internetu mají různé druhy s motivy. Hned na pohled mi bylo sympatické zapínání na suchý zip. Paráda 🙂 Plenku jsem si připravila, vložila vkládací fleece plenu a na to ještě dala separační bambusovou plenu. Podle suchého zipu jsem dle proporcí dcery upevnila plenu. S tímto druhem pleny jsme byly opravdu nejvíce spokojené. Vše se v ní krásně udrželo a neměla jsem sebemenší problém s manipulací. Dcera byla spokojená a plenka ji sedla 🙂 Za nás obrovské plus za funkčnost, materiál i vzhled. Mínus jsem nenašla žádné 🙂 

2.KALHOTKOVÁ PLENA 

Tato plena je na první pohled obyčejná, avšak materiálně nejvíce příjemná na dotek.

Při zkoušení pleny mě zarazila velikost :D Eliška v tom měla pěkně naducaný zadeček a dala na mě dojem velkého a silného materiálního provedení. Po chvíli nošení plenky byla celá prosáknuta močí a to během chviličky, což nás mrzelo :( Po sléze jsme zjistily, že bude lepší na ni dávat i kalhotkovou část pleny. A to už bylo lepší 🙂 Za mě tedy ale nepraktické kvůli velikosti, která byla opravdu až moc velká. Dodám ještě, že se mi líbí styl zapínání na malé cvočky podle velikosti miminka. To je vážně super 🙂 Funkčnost plenka splňovala 🙂 Za mě obrovské plus za materiál, zapínání i jednoduchý vzhled a mínus za velikost po nasazení. 

3.SVRCHNÍ KALHOTKY 

Tento typ pleny je super 🙂 Jak jsem již psala, využila jsem i na plenku fleece proti protečení. 

První dojem - krásné provedení a vzor.

Dají se sehnat různé druhy s potisky. Opět vyhovující zapínání na malé cvočky dle velikosti miminka 🙂 První testování jsme vyzkoušely s klasickou látkovou plenou uvnitř a super. Funkčnost také splnila 🙂 Eliška si v nich hrála a byla spokojená. Za mě obrovské plus opět za vzhled, materiál a mínus jsem žádné nenašla. Je víceúčelová - super 🙂 

4.SEPARAČNÍ BAMBUSOVÉ PLENY 

Naprostá spokojenost.

Heboučký sací materiál a funkčnost na jedničku 🙂 Vždy to nejhorší zachytila - no prostě vážně super 🙂 Používala jsem na každou plenu. 

Tímto bych chtěla celému týmu poděkovat za možnost vyzkoušení těchto plen a já MOHU VŘELE DOPORUČIT VŠEM MAMINKÁM. Testování splnilo očekávání 🙂

#test_bobanek #recenze  #zkusenosti_bobanek

Bobánci 🙂)

Vyhrála jsem! Měla jsem obrovskou radost. A teď jen čekat, kdy dostanu ty úžasné plenky do ruky. Už jsem se moc těšila a konečně nastal ten den, kdy u mě zazvonil přepravce a bylo to tady!

Balíček otevírám a čekám, co tam bude. V první řadě jsem si řekla, že plenky jsou opravdu nádherné. Hned bych se k ním přitulila a ty úžasné vzory, wau! Plenky jsem dala hned do pračky a jde se zkoušet!

O látkování jsem se dozvěděla na veletrhu a začala jsem se trochu o to zajímat. Něco málo jsem si nakoupila domů. Dcera se mi narodila a já nevěděla, kde začít. Zkoušela jsem látkovat hlavně přes den a doma. Jsem moc ráda, že přítel se toho taky nebál a s přebalováním pomáhá, a je taky rád, že používáme látkové pleny. Teď jsem měla možnost vyzkoušet další značku plen Bobánek. Měla jsem neuvěřitelné štěstí 🙂 Asi od 4 měsíce se snažíme poctivě látkovat, abych se přiznala tak na večer dávám jednorázovou plenku. Nějak nemám odvahu dát látkovou. Asi je to pohodlnost a nebo ani sama nevím. Stále si říkám, že jednorázovka vydrží víc. Věřím tomu,že ten den nastane a já se toho nebudu bát a pojedu na 100%. Určitě v tom budeme pokračovat dál!

 No a co bych řekla k plenkám Bobánek:

AIO

Tak tahle plenka je jednoduchost sama. Nasadím na prdelku, malá ji použije a šup do pračky. Jak jednoduché, prostě vše v jednom! Tady si člověk může vybírat jen úžasné vzory. Párkrát se mi ale stalo, že mezi nožičkami mi plenka přetekla. Nevím, čím to bylo. Jestli malá čůrala hodně, a nebo já to špatně nastavila. Po vyprání plenka byla stále hezky heboučká. Jsou k tomu vkládačky ty se nasadí dovnitř a je hotovo. Může se používat i separační plenka a ta zachytí největší nečistoty. Velká výhoda seperační plenky je, že jde vše pěkně spláchnout do záchodu.

Kalhotková plenka

Popravdě, tahle plenka mě moc nebavila nasazovat. Prvně človek musel dát jednu vrstvu, pak musí pozapínat všechny ty patentky a pak dát svrchní vrstvu. Co si budeme povídat, člověk musí být hodně rychlý, ať vše zapne jak má, jinak mu dítě velmi rychle uteče. Za mě určitě suchý zip. 

Svrchní kalhotky PUL

Tahle plena je super. Krásně sedí, obepne kolem nožiček. Není tomu co vytknout. Hodně jsem používala čtvercové plenky a na to svrchní plenky.

Pozitivní hodnocení plenek:

  1.    - design 
  2.    - rychleschnoucí 
  3.    - dvojité gumičky u nohou
  4.    - u AIO otvory na obou stranách na vkládací plenku
  5.    - gumičky na zádech, přizpůsobí se

Negativní hodnocení:

  1.    - protékla mi AIO plena (možná moji chybou)
  2.    - u kalhotkových plen se pomalu dostávají niťky ven (nevím, jak dlouho plenka vydrží)

   - Nic co by mi vadilo. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nic negativní jsem nenašla.

Doma máme hodně tvrdou vodu, to jsem se obávala praní. Ale plenky jsou na dotyk úplně v pořádku, stále jako nové, a to jsem je už opravdu víckrát prala. Bobánek můžu doporučit. Koukala jsem se na jejich stránky. Cenově jsou přijatelné, mají další pěkné vzory v nabídce a určitě bych koukla i na jejich videa o látkování. Bohužel, jak se pohybuje ostatní konkurence, celkem nevím, takže nemůžu porovnat.

Já teď za sebe už vím, že si uděláme na Vánoce radost a koupíme si nějaký hezký vzor, protože mít takové pěkně zvířatká na zadečku by chtěl mít každý! 🙂

Tímto moc děkuji za testování plen Bobánek a Koníku! 

#test_bobanek 

 #recenze

#zkusenosti_bobanek

Náš test plenek Bobánek

Když jsme zjistila, že se na Koníkovi budou testovat látkové plenky, zkusila jsem se přihlásit. Přiznám se, že když jsem viděla to neskutečné množství maminek, které se přihlásily, tak jsem jsem ani nečekala, že by se štěstí mohlo usmát zrovna na nás. A ono ejhle, kde se vzala tu se vzala, přišla zpráva, že vybrali zrovna nás 🙂

Od doby, co jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem si dělala různé průzkumy a pořizovala vzorky všech možných látkových plenek, abych pro naši cácorku vybrala to nejlepší, co bude zároveň vyhovovat i rodině, která celou dobu vypadala, že nemá mé nadšení pro věc v plánu ani trochu sdílet 😀 První dojem po rozbalení byla nad očekávání - k testování jsme obdržely 2 látkové plenky - fleecovou kalhotkovou plenku na patentky a kalhotovou AIO na suchý zip a k tomu sadu bambusových separačních plenek. Plenky měly krásné veselé vzory, na omak byly velmi příjemné a působily opravdu kvalitně. Vzhledem k tomu, že jsme se na testování moc těšila, tak putovaly okamžitě do pračky - balení neobsahovalo návod, jak s nimi zacházet, takže jsem prala na klasiku jako všechny ostatní plenky - 60°C bez aviváže. Přežily a následovalo sušení. Prádlo běžně dávám sušit na půdu, a tak se lehce projevila nevýhoda kalhotkových plenek, které prostě vždycky budou oproti ostatním schnout o něco málo déle. Takže, zatím co AIO jsem mohla malé hned obléknout, tak kalhotková potřebovala až do odpoledne.

Teď k samotnému testování - naše malá měla v době testování 2,5 měsíce a zhruba 5,5 kg. Takže byla na dolní hranici, ale to ničemu nevadilo, jelikož se svrchní kalhotky i kalhotková plenka dají pomocí patentek zmenšit. Jako první jsem Elišce oblékla kapsovou AIO plenku na suchý zip. Plenka samotná byla lehoučká a velmi snadno se oblékala (a to nejen kvůli tomu, že malá zatím suprově při oblékání spolupracuje 🙂 ). Samozřejmě, že oproti jednorázovým plenkám udělá látková plenka větší zadeček, ale to vůbec nebylo překážkou. Eliška ji na sobě zvládla mít zhruba 2 a půl hodiny a následně se rozhodla ji otestovat se vším všudy. Plenka to však statečně ustála, takže krom ní nemuselo do koše na prádlo vůbec nic 🙂 Ale zásadním poznatkem bylo, že jedna separační plenka je v našem případě prostě málo. 

Jako druhou jsem vyzkoušela fleecovou kalhotkovou plenku, na kterou jsem byla obzvlášť zvědavá. Oblékání mi tedy dalo trochu zabrat, protože patentky (tedy alespoň v mém případě) vyžadují trochu cviku, aby se podařily zapnout raz dva, ale zvládla jsem to 😀 Po obléknutí v ní malá na první pohled vypadala ještě menší než obvykle, jelikož jí plenka udělala opravdu velký balík. Je to však pochopitelné, protože kalhotkové plenky jsou jedny z nejsavějších a přeci jen mají dětem vydržet až do "konce" plenkové sezóny. V našem případě to tedy znamenalo, že jsem musela sáhnout po o číslo větší velikosti oblečení, než obvykle. I kalhotková plenka ve svém souboji s Eliškou obstála se ctí a já poučena předchozí situací dala pro jistotu 2 separačky 🙂 Nevím, jestli to bylo tím větším balením nebo prostě jen dobrým rozmarem naší malé testovatelky, ale zhruba po 10 minutách, co měla plenku na sobě, se opět pokakala. Tentokrát však separačky zachytily vše, co měly, a jelikož nebyla plenka vůbec počůraná, tak jsme mohly vesele pokračovat dál. 

Během týdne, co jsem plenky mohla na Elišce testovat, je střídavě měla při mnoha různých příležitostech - nejlepší byla návštěva u babičky, když jsem při přebalení poslouchala, jak je to nepraktické - tedy až do doby, než si to mohla sama vyzkoušet a přesvědčit se o opaku. Celkově jsem kapsovou AIO více využívala přes den, kdy absolutně v pohodě zvládala naši standardní přebalovací frekvenci jendou za 2-3 hodiny. Ani jednou se nestalo, že by protekla nebo neudržela obsah na "správném místě". Kalhotkovou jsem naopak zkoušela na noc a úspěšnost je zhruba půl na půl. A to přisuzuji tomu, že malá je prostě spáč a zvládne i 10 hodin v kuse. Takže ano, plenka vydrží opravdu dlouho, v našem případě neprotekla, ale bylo potřeba v noci vstát a malou přebalit. Což pro mě, logicky, znamenalo určité nepohodlí.

Závěrem bych naše testování shrnula následovně:

Plenky mají opravdu krásné zpracování, které bez problému zvládlo každodenní praní. Mně osobně určitě více vyhovuje zapínání na suchý zip, které je celkově více podobné zapínání u jednorázu, takže s ním neměl problém vůbec nikdo. Fleecový materiál byl na omak velice příjemný a v případě AIO plenky i vhodně zvolený. Pro kalhotkovou plenku bych pro příště volila nějaký více prodyšný materiál, jelikož mi přišlo, že malá v ní byla na omak hodně teplá a nejsem si jistá, jestli by to do budoucna nevedlo třeba k opruzení. Celkově jsme ale s oběma typy byli doma velice spokojení a určitě bychom se do budoucna nebránili látkové plenky od Bobánka zařadit do stálé zásoby. 

Jediné, co mi na plenkách od první chvíle trochu nesedělo, byla tmavě šedá barva fleecu. Chápu, že je nejspíš zvolena záměrně, přeci jen na tmavém podkladu není tolik vidět případné nedostatky při praní, ale mě přijde, že by plenka měla být prostě světlá, aby na ní byly vidět případné odchylky v barvě stolice. Samozřejmě, je možné oponovat, že když se použije separační plenka, je jedno jakou barvu mají plenky samotné 🙂

Nejzajímavějším poznatkem však bylo, že v době, kdy Eliška plenky testovala, opravdu neměla problém s kolikami. Prostě celou dobu prděla jak dospělý chlap 😀 Nevím, co přesně danou situaci způsobilo, ale osobně to přisuzuji nutnosti vyvinout více úsilí při samotném pohybu. Takže i za to mají od nás plenky rozhodně palec nahoru 🙂

Úplně na závěr bych chtěla moc poděkovat za možnost plenky testovat - velice jsem si to užila a umožnilo mi to rozšířit si obzory dalším směrem.

#test_bobanek #recenze #zkusenosti_bobanek