mazeret
10. lis 2018
433 

JÁ & LÁTKOVÉ PLENY

JAK JSEM K LÁTKOVÝM PLENÁM PŘIŠLA

Ještě když jsem byla těhotná, byla jsem v podstatě přesvědčená, že do „látkování“ (nemám ráda to slovo, ale je krátké), se pouští jen biomatky a ženský, co se doma nudí. Nicméně, začala jsem chodit na těhotenské cvičení, kde o tom začaly mluvit holky, co vypadaly naprosto příčetně a tvářily se, jak je to snadné. Vrtalo mi to hlavou a začala jsem googlovat. Samotnou mě už rok trápil dost rozsáhlý atopický ekzém, který jsem měla i jako mimino. Takže předpoklad, že to bude mít i náš budoucí trpaslík, taky byl. Zkrátka a prostě, tohle mě vedlo k tomu, že jsem navštívila seminář a byla prostě už přesvědčená do toho jít, zkusit a kdyby to nešlo, prodám to.

CO POUŽÍVÁM

Sehnala jsem za velmi dobré peníze použitou kompletní sadu látkových plen do „odplenkování“ (ne, taky to slovo nemám ráda). Obsahovala klasické pleny na novosklad, látkové spodní savé pleny, svrchní pleny, vkládačky a několik AIO pleny (all in one). Některé jsou už poměrně jeté, ale vše funguje a splňuje naprosto svůj účel.

JAK JE POUŽÍVÁM

Od začátku jsem si řekla, že to nebudu prožívat, nebudu se tím stresovat. V porodnici jsem totiž poprvé v životě přebalila dítě, a to bylo moje 😀 Jo, je to tak. Takže v porodnici jsem používala normálně jednorázovky a až asi 3. den doma jsem se do toho za plné asistence manžela pustila. A šlo to! Šlo to snadno! A od začátku se snažil dokonce i manžel, což mě moc potěšilo.

Ale, i když mám takový ten speciální voděodolný vak na špinavé pleny, když jsem venku, tak prostě na delší výlety používám jednorázovky. Jsem moc líná na to, abych tahala počůraný pleny (v lepším případě). V látkové pleně vyjedeme z domu, ale při dalším venkovním přebalení už dám jednorázovku. Je to i tím, že mě má tchýně zásobila jednorázovýma plenama (až do 25kg, ano skutečně! 😀 ). Takže, prostě mě to zatím do peněz neleze. Až dojdou, asi budu šetřivější. Mám i pleny AIO, takže připravená na tu dobu jsem.

JÁ & JOSEFINA & BOBÁNEK

Takže jsem vás uvedla do mého pohledu na danou věc. Měla jsem neuvěřitelné štěstí, nikdy jsem nic nevyhrála a najednou testování plen Bobánek!!! Úžasné!

Přišly kurýrem domů, byly krásné, barevné, voňavoučké, měkkoučké... nadchly mě. Všude logo Bobánek, testováno atd. A večer, když jsem se chlubila manželovi, všiml si na cedulce „Vyrobeno v Číně“. Zaskočilo mě to, nicméně plenky na mě působily dobře a rozhodla jsem se, že se nenechám ovlivnit.

CO SE OD BOBÁNKA TESTOVALO

  • extra savá plena AIO
  • kalhotková bambusová plena
  • svrchní kalhotky
  • vícevrstvá vkládací bambusová plena
  • bambusové separační pleny

Asi začnu opačně, co mě zaujalo nejméně – kalhotková bambusová plena a vícevrstvá vkládačka taky z bambusu. S tímto materiálem jsem přišla do kontaktu poprvé. Je třeba říct, že jsou úžasně měkkoučké a jemné. Ale oproti těm, co používám já, jsou poměrně velké, a pak jsem Josefinku nemohla dostat do některých kalhot. A jak je známo, bambusové materiály déle schnou. Ale možná to ocením později, až bude potřeba více savého materiálu.

Tak, a teď, co mě nadchlo! Svrchní kalhotky s velrybami. Za prvé, vzorek velryb je bomba. Moje 4 měsíční Josefinka vydává takové velrybí zvuky aktuálně a já jí velrybíma zvukama odpovídám. Za druhé, opravdu jsem zaznamenala ten rozdíl mezi svrchníma kalhotkami novýma a z druhé ruky. Daleko lépe těsní, snadněji se zapínají a nastavuje se velikost. Moc oceňuji takový přidaný kousek látky oproti ostatním kolem nohy, který prostě daleko lépe doléha (doufám, že je to na fotce dobře vidět). Dále je vynikající nápad ten přidaný suchý zip při zapínání na bříšku – pro hubeňoury.

Látková plena AIO mě opět nadchla vzorem, krásné jemné barvy. Patentky, které jdou dobře zapínat, aby vše dobře padlo. Plenka Josefince vydržela dokonce celé jedno dopoledne. Je opravdu dobře savá.

Bambusové separačky – už jsem vyzkoušela dost druhů, ale tyhle jsou bezkonkurenčně nejjemnější. Mají i dobře nastřižený tvar a dobře se odtrhávají. Sama kupuju celulózové, které lze i párkrát vyprat (peru jen pokud jsou počůrané), což bambusové nejdou, musí se prostě vyhodit tak jako tak.

ZÁVĚR O BOBÁNKOVI

Pro mě bylo hlavní, že jsem zkoušela nové, úplně nové. Moc oceňuju ty svrchní kalhotky a budu si muset ještě minimálně jedny dokoupit, protože se mi používají naprosto nejlépe ze všech, co mám. Vidím mnoho fajn detailů, které používání látkových plen vážně usnadňují a posouvají kupředu. Co mě jen trošku stále mrzí, je ta výroba v Číně, ačkoliv se na první pohled vše tváří, že jde o českou výrobu.

Moc děkuju za možnost si vyzkoušet plenky. A vy to neváhejte vyzkoušet taky. Jestli máte nějaký dotaz, ráda se pokusím zodpovědět.

#test_bobanek #recenze #zkusenosti_bobanek

Hezka recenze, takova ze zivota. "Matky, co vypadaly pricetne" me rozesmaly, doufam, ze na ostatni taky tak pusobim🙂 S plenkami Bobanek zkusenosti nemam, ale ta Cina by me nejspis odradila, kdyz je na vyber dostatek ceskych vyrobku.

10. lis 2018
mazeret
autor

@helulela jo, to je takové minus no. Na funkčnosti to neubralo.
Snažila jsem se na to nehledet. Sama dělám v polské firmě, za kvalitou těch výrobků si stojím, ale bohužel mají nálepku "polský produkt" na což jsou lidi alergický dneska. A to jen kvůli médiím.
Díky za pochvalu.

10. lis 2018

Děkujeme za hezkou recenzi. Za kvalitou plenek si stojíme, proto jsme se i do tohoto testování pustili. Určitě nechceme maminky klamat, na webu i na cedulkách našich plenek uvádíme původ plenek. Máme vlastní střihy, atesty na všechny materiály a poskytujeme nadstandartní zákaznický servis. Jsme češi, česká firma, proto český název. Chápeme, že místo výroby může být pro někoho probém, na kvalitu plenek to však určitě vliv nemá. Každá maminka zváží své priority a vybere si podle nich. Někdo upřednostní lepší cenu, krásný design plenek a Vaše pozitivní recenze. Zuzana Dolejší - Bobánek

12. lis 2018
mazeret
autor

@marketer určitě, ono by mě to vážně ani náhodou nenapadlo. Na některých čínských plenách je to i jakoby vidět, ta "kvalita", což na plenkách Bobánek určitě není ☺️ spíš naopak

12. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli