Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    mazeret
    28. čer 2022    Čtené 112x

    Jak vynahradit batoleti all inclusive 😀

    Byli jsme 12 dní na luxusní dovolené v Turecku. Od tchýně jsme dostali jako dárek k 10. výročí. Nebylo to jen all inclusive, ale ultra inclusive a v 5* hotelu 😀  Takže to bylo i pro děti, nepřeberné množství jídla, kids corner s dobrotama každý den. Vynikající ovoce a zelenina, kterou pěstují v okolí no a my tady ve střední Evropě si o ní můžeme nechat zdát. Náš (skoro) roční Toník se tam samozřejmě, stejně jako my, neskutečně rozežral 😀 A já ke konci dovolené už přemýšlela, že to je vlastně docela průšvih, protože nevím, kdo toho tvora doma nakrmí 😀

    No a shodou okolností to vyšlo, že už na dovolené mi psali z MK, že jsem byla vybraná na testování. Takže když jsme přijeli, bylo super, že tu na mě čekalo několik skleniček Sunaru BIO na testování.

    Takže Sunar měl hodně těžký úkol. Zaujmout rozežrané dítě. Já byla ráda, že je tu mám, protože klasika, po příjezdu kuchyň a lednice totálně vymetená. A to je k nezaplacení tu mít něco hlavně pro dítě. A co víc, ne "něco". Ale když jsem otočila skleničku, zjistila jsem, že takhle bych Toníkovi uvařila i já. Teda kdybych sehnala takové suroviny 😀 a tady to má samozřejmě všechno certifikát. Dělám (i na RD) v jedné velké potravinářské firmě, tak vím, že když se dělá něco pro děti, je to fakt kontrolované a nejde to občůrat co se týče kvality, jak si spoustu lidí pořád myslí.

    Toník s náma už jí naše jídlo nějaký pátek. U prvního dítěte tohle přišlo o dost později, ale jednoduše nemám kapacitu. Pracující matky pochopí. Takže já pořád nějakou tu skleničku v zásobě doma mám. Jednak když jímě něco, co bych mu ještě nerada dala. Nebo prostě pro mě je to spása na cesty. Mít to po ruce (ehm a klíďo mu to dám studený 😀 )

    No a zpátky k testování. Nejdřív jsem každou příchuť ochutnala já - světe div se, chuť byla vážně vyvážená, žádný prapodivný hmoty. Vážně moc dobrý a bez soli! Prostě ono to jde 🙂 No a pak Toník...ten to zblajznul raz dva. Evidentně mu to taky sedlo. Byly tam velké kousky akorát, mohl u toho ideálně trénovat kousání těma 4 klama, co má. A proce taky akorát 🙂 Už se nedožadoval dalšího, takže evidentně syté.

    Takže závěr. Já se hlásím jako pravidelný zákazník. U nás na maloměstě je nekoupím, ale máme za rohem Alza box, takže objednávám hned něco do zásoby a budu prostě vědět, že se kvalitně a dobře nají. Není to jen nálepka BIO - to mě až tak nevzrušuje. Ale vím, že tam není nic, co by tam nepatřilo. A budu to mít prostě po ruce. Díky Sunare, Díky koníku...

    (a omlouvám se za opožděnou recenzi)

    mazeret
    27. led 2022    Čtené 110x

    HiPP jako na zavolanou

    Abych pravdu řekla, tohle testování bylo opravdu jako na zavolanou. Ve chvíli, kdy jsem psala komentář k zájmu o testování, ani mě nenapadlo, jak se nám to bude hodit 😀
    Našemu Tonymu bylo tou dobou nějakých 5,5 měsíce. Já začala cítit, že Toník je při plném kojení opravdu hladový a už jsem začala být hodně vyčerpaná z kojení (OPRAVDU!) co hodinu. Při očkování u paní doktorky jsme kontrolně převážili a opravdu bylo na čase přidat. Takže nás čekalo intensivní výkrmna - příkrmy a aspoň 1-2 lahve denně. Toníkovi opravdu vše zachutnalo, jak první zeleniny, tak mléko z lahve. Byla na něm vidět opravdu spokojenost. A na mě taky (na mé hlavě, že nemusím co hodinu někde dřepět u kojení).

    Ještě poznámka. Jsem velký fanda kojení, starší dceru jsem kojila 1,5 roku a v životě mě něco takového nenapadlo 😀
    No a na vánoční svátky jsme vyrazili do jizerských hor. A báječný, Toník si 25.12. rozmyslel, že moje bradavka je naprosto odporná věc. U prsa měl hysterické záchvaty a prostě se nenapil. Jenže sebou jsme měli UM jen na pár dní na ty 1-2 lahve denně. A jak známo, 25.12. je prostě VŠUDE zavřeno. Vyslala jsem manžela, aby něco sehnal. Naštěstí u vietnamců měli nejmenovanou nejznámější značku UM. No trochu jsem se zděsila složení - proč je tam proboha cukr?? Ale co, nedalo se jinak. Přežil, my tak. Nicméně bradavky se nedotkl,odsáté mléko to jo... 😀 Jenže to v běžném provozu nejsem schopná praktikovat.

    A o pár dní později přišla zpráva, že jsme byli vybráni na testování HiPP!!! Olé. No fakt jako na zavolanou. Testovali jsme poctivě a do dna.

     Na první dobrou musím říct, že HiPP má super obšancované porodnice, protože to je asi první značka se kterou se každá maminka potká, většinou dostane vzoreček už tam 🙂 Ale díky za ně.

    HiPP na mě vždycky působil jako dobrá značka, s historií a ověřenou kvalitou. Ostatně, možná Vám taky v hlavě zní ta "krásná" němčina: "Za to ručím svým jménem" 😀
    Za co bych dala ještě plusové body je za balení. Když se rozhlídnete v cenové kategorii HiPP vidíte samé "exklusivní obaly" - plechovky. Jo, jsou fakt praktický, ale vážně je potřebuju kupovat pokaždé? Ne, fakt ne. Protože každou tu krásnou plechovku si poctivě zaplatíte. Z čehož vyplývá, že když má HiPP "levnější" - papírový obal, bude obsah kvalitnější. Plechovku používám na doma jen jednu a nepotřebuju mít pokaždé novou!
    Ocěňuju rozpustnost, jen vyjímečně jsem musela rozmíchat ještě lžičkou třeba.
    Fandím tomu složení. Možná by nebyla marné, kdyby se dělalo z plnotučného mléka. Ale nejsem nějaký odborník. Našemu Tonymu to jede i tak. respektive, on teda zatím zpracoval bez ztráty kytičky všechny možné značky 😀

    A poslední plusy jsou za to, že je HiPP dostupný ve všech větších obchodech, lékárnách a drogeriích a díky tomu jde vychytat i za dobrou cenu 🙂
    Takže děkujeme za možnost vyzkoušet.
    Jo a jestli jste dočetli až sem, mám bonusovou informaci. Víte, že to proklatě levné UM privátní značky Teta drogerie BEBEVITA, že to vyrábí HiPP?? Jo,mým laickým okem je tam navíc asi jen škrob. Ale dobré vědět 🙂

    Jestli máte zkušenost s Hippem, nezapomeňte jí taky napsat klidně níže ->

    https://www.modrykonik.cz/recenze/hipp-bio-combiotik/23
    #test_hipp3 #recenze

    mazeret
    6. srp 2019    Čtené 718x

    Recenze: NUK dudlík space & NUK magic cup

    Ano, opožděně, ale přece 🙂

    S Josefinou jsme dostali na testování dudlík space & učící hrníček magic cup. Josefince byl nedávno rok, dudlík používá na spaní a na uklidnění, prostě je dudlíková. Co se týká pití, tak s tím hodně bojuje. Kojím jí ráno po probuzení, před spaním a během noci. Přes den se stává, že odmítá pít vodu, tak jí nakojím, aby nebyla vyprahlá. Všemožné lahvičky a učící hrnečky od všech možných značek mám doma nakoupené a zkoušíme.

    NUK DUDLÍK SPACE

    Tak tím jsem naprosto nadšená! I když má dudlík celou noc, není ráno otlačená. Opravdu suprově splňuje to, co se uvádí na obalu. 

    Dudlíky NUK jsem preferovala od začátku, ale tyto space dudlíky jsou absolutně TOP. Píše se, že mají vylepšený tvar ve tvaru bradavky - to posoudit nemohu 😀 Ale každopádně Josefina ho hned akceptovala.

    Jediné co mi chybí, je nějaký pěkný řetízek. Bohužel ty plastové NUK se mi nelíbí a tím pak hyzdí pěkný design Space dudlíků.

    http://www.nuk.cz/nuk-dudlik-space-6-18-mes.html 

    NUK magic cup

    Tady bohužel takové nadšení nesdílím. Respektive to nesdílí Josefinka 😀 Systém mi přijde naprosto geniální a sama bych takovou lahvičku používala třeba na kolo nebo sport. Ale Josefina na to ani za 3 týdny nepřišla, snažila se, napodobovala mě, ale nešlo já to. Za dobu testování se každopádně v pití zlepšila, klasický učící hrneček vzala na milost. Každopádně bych ještě ráda pochválila,  že se neskládá z milionu částí, takže se snadno mije. 

    Takže Magic cup nespěl, ale možná ještě přijde na řadu.

    http://www.nuk.cz/magic-cup-s-pitnym-okrajem-230ml.html 

    Děkuju za důvěru při zaslání NUK produktů. 

    #zkusenosti_nuk

    mazeret
    10. lis 2018    Čtené 433x

    JÁ & LÁTKOVÉ PLENY

    JAK JSEM K LÁTKOVÝM PLENÁM PŘIŠLA

    Ještě když jsem byla těhotná, byla jsem v podstatě přesvědčená, že do „látkování“ (nemám ráda to slovo, ale je krátké), se pouští jen biomatky a ženský, co se doma nudí. Nicméně, začala jsem chodit na těhotenské cvičení, kde o tom začaly mluvit holky, co vypadaly naprosto příčetně a tvářily se, jak je to snadné. Vrtalo mi to hlavou a začala jsem googlovat. Samotnou mě už rok trápil dost rozsáhlý atopický ekzém, který jsem měla i jako mimino. Takže předpoklad, že to bude mít i náš budoucí trpaslík, taky byl. Zkrátka a prostě, tohle mě vedlo k tomu, že jsem navštívila seminář a byla prostě už přesvědčená do toho jít, zkusit a kdyby to nešlo, prodám to.

    CO POUŽÍVÁM

    Sehnala jsem za velmi dobré peníze použitou kompletní sadu látkových plen do „odplenkování“ (ne, taky to slovo nemám ráda). Obsahovala klasické pleny na novosklad, látkové spodní savé pleny, svrchní pleny, vkládačky a několik AIO pleny (all in one). Některé jsou už poměrně jeté, ale vše funguje a splňuje naprosto svůj účel.

    JAK JE POUŽÍVÁM

    Od začátku jsem si řekla, že to nebudu prožívat, nebudu se tím stresovat. V porodnici jsem totiž poprvé v životě přebalila dítě, a to bylo moje 😀 Jo, je to tak. Takže v porodnici jsem používala normálně jednorázovky a až asi 3. den doma jsem se do toho za plné asistence manžela pustila. A šlo to! Šlo to snadno! A od začátku se snažil dokonce i manžel, což mě moc potěšilo.

    Ale, i když mám takový ten speciální voděodolný vak na špinavé pleny, když jsem venku, tak prostě na delší výlety používám jednorázovky. Jsem moc líná na to, abych tahala počůraný pleny (v lepším případě). V látkové pleně vyjedeme z domu, ale při dalším venkovním přebalení už dám jednorázovku. Je to i tím, že mě má tchýně zásobila jednorázovýma plenama (až do 25kg, ano skutečně! 😀 ). Takže, prostě mě to zatím do peněz neleze. Až dojdou, asi budu šetřivější. Mám i pleny AIO, takže připravená na tu dobu jsem.

    JÁ & JOSEFINA & BOBÁNEK

    Takže jsem vás uvedla do mého pohledu na danou věc. Měla jsem neuvěřitelné štěstí, nikdy jsem nic nevyhrála a najednou testování plen Bobánek!!! Úžasné!

    Přišly kurýrem domů, byly krásné, barevné, voňavoučké, měkkoučké... nadchly mě. Všude logo Bobánek, testováno atd. A večer, když jsem se chlubila manželovi, všiml si na cedulce „Vyrobeno v Číně“. Zaskočilo mě to, nicméně plenky na mě působily dobře a rozhodla jsem se, že se nenechám ovlivnit.

    CO SE OD BOBÁNKA TESTOVALO

    • extra savá plena AIO
    • kalhotková bambusová plena
    • svrchní kalhotky
    • vícevrstvá vkládací bambusová plena
    • bambusové separační pleny

    Asi začnu opačně, co mě zaujalo nejméně – kalhotková bambusová plena a vícevrstvá vkládačka taky z bambusu. S tímto materiálem jsem přišla do kontaktu poprvé. Je třeba říct, že jsou úžasně měkkoučké a jemné. Ale oproti těm, co používám já, jsou poměrně velké, a pak jsem Josefinku nemohla dostat do některých kalhot. A jak je známo, bambusové materiály déle schnou. Ale možná to ocením později, až bude potřeba více savého materiálu.

    Tak, a teď, co mě nadchlo! Svrchní kalhotky s velrybami. Za prvé, vzorek velryb je bomba. Moje 4 měsíční Josefinka vydává takové velrybí zvuky aktuálně a já jí velrybíma zvukama odpovídám. Za druhé, opravdu jsem zaznamenala ten rozdíl mezi svrchníma kalhotkami novýma a z druhé ruky. Daleko lépe těsní, snadněji se zapínají a nastavuje se velikost. Moc oceňuji takový přidaný kousek látky oproti ostatním kolem nohy, který prostě daleko lépe doléha (doufám, že je to na fotce dobře vidět). Dále je vynikající nápad ten přidaný suchý zip při zapínání na bříšku – pro hubeňoury.

    Látková plena AIO mě opět nadchla vzorem, krásné jemné barvy. Patentky, které jdou dobře zapínat, aby vše dobře padlo. Plenka Josefince vydržela dokonce celé jedno dopoledne. Je opravdu dobře savá.

    Bambusové separačky – už jsem vyzkoušela dost druhů, ale tyhle jsou bezkonkurenčně nejjemnější. Mají i dobře nastřižený tvar a dobře se odtrhávají. Sama kupuju celulózové, které lze i párkrát vyprat (peru jen pokud jsou počůrané), což bambusové nejdou, musí se prostě vyhodit tak jako tak.

    ZÁVĚR O BOBÁNKOVI

    Pro mě bylo hlavní, že jsem zkoušela nové, úplně nové. Moc oceňuju ty svrchní kalhotky a budu si muset ještě minimálně jedny dokoupit, protože se mi používají naprosto nejlépe ze všech, co mám. Vidím mnoho fajn detailů, které používání látkových plen vážně usnadňují a posouvají kupředu. Co mě jen trošku stále mrzí, je ta výroba v Číně, ačkoliv se na první pohled vše tváří, že jde o českou výrobu.

    Moc děkuju za možnost si vyzkoušet plenky. A vy to neváhejte vyzkoušet taky. Jestli máte nějaký dotaz, ráda se pokusím zodpovědět.

    #test_bobanek #recenze #zkusenosti_bobanek

    mazeret
    12. bře 2018    Čtené 900x

    Můj boj s ekzémem v těhotenství - kvasinky

    Tohle je takový můj rychlo průřez mým bojem. Že jde v mém případě o kvasinky jsem začala aktivně řešit 1.2.2018. Dnes 12.3.2018 nemám vyhráno, ale cítím se absolutně jinak. Na úplném konci článku najdete souhrn co jím, čím se mažu. Třeba někomu pomůžu. Na internetu se o boji s kvasinkami v podobě ekzému píše hlavně v souvislosti s miminama, takže to byla pro mě motivace to takto sepsat.

    Ráda zodpovím vaše dotazy 🙂

    Moje historie:

    Jako mimino jsem měla atopický ekzém a v podstatě odešel jako přišel. Nic tak dramatického. V hlavě se mi, odhaduju kolem 20. roku, objevila seborea. Nicméně nebyla vidět, občas větší občas menší. Jen jsem hlídala lupy. Ale nenapadlo mě řešit, že jde o problém. Prostě jsem s ní žila v nevědomosti. Odevždy snad jsem trpěla na suchou kůži po těle, lišeje nad horním rtem. AE mám i geneticky daný – babička jím trpěla co jí znám, měla pokryté nohy. V pubertě jsem nechápala, proč tam miluje modrou indulonu. A můj táta, její syn, má seboreu v hlavě, já jsem vždycky myslela že má jen problém lupy.

    Cca kolem 23. roku se mi objevily červené fleky v loketních jamkách, zašla jsem za jedním kožařem, hlavně aby to bylo bez čekání. To byl největší úchylák kožař na světě. V ordinaci štosy starých novin, Za celou dobu prohlídky se mě ani nedotkl, při placení 30,- poplatku jsem si musela vrátit z kasičky sama, aby se ničeho nedotkl hlavně. Jen svým pravítkem. Na papírek mi napsal latinský název a ať si to najdu na internetu. Bohužel ten název už nemám, ale z popisu vyplynulo, že jde o psychickou věc, který mají nervní ženský a drbou se. Moc fajn.

    Ekzém chvíli byl a chvíli nebyl. Kolem 26. roku, kdy už se na mě manžel nechtěl dívat, jsem šla na kožní. Kožařka mi originálně předepsala diprosone a ať si koupím linolu, to bylo vše. Ono to zabralo, jednou jsem mázla a bylo po ekzému. Takhle to vydrželo jara 2017. Ekzém se začal objevoval na těle. Nejvíce se to rozjelo asi po návštěvě v termálech v Budapešti. Měla jsem rozjetý ekzém na prsou a hrudníku. Začátkem léta se objevil na rukách mezi prsty dishydrotický ekzém. Úporné svědění pupínků, praskání a hojení. Stále dokola. Šla jsem na kožní. Předepsala mi další kortikoidy, zvlášť tělo, zvlášť ruce a dehtový šampon. Trochu více se mi věnovala, ale neprohlídla mě. Při kontrole jsem navrhla, zda by mě mohla dát žádanku na alergologii, že mám z mamčiny strany silné alergiky a já sama jsem testovaná nikdy nebyla. Odpověď: „To není potřeba“. A předepsala mi jakési tabletky. Po vyzvednutí jsem zjistila, že se jedná o antihistaminika. Paní doktorka má smysl pro humor, jak pak poznamenali na alergologii, kam jsem se dostala přes obvoďačku. Té jsem pro jistotu řekla, že mám v létě rýmu – aby byla jistota, že žádanku dostanu. Pan doktor alergolog je náš rodinný známý. Udělal mi opravdu naprosto kompletní testy. Zpětně jsem koukala na výpis VZP, že to byly testy za 15.tis! K mé lítosti mi pan doktor řekl, že jemu je to moc líto, ale že nejsem jeho pacient. Nevyjela mi ani jedna špatná hodnota. Ani náznak alergie. Sám to nechápal, má můj alergický zbytek rodiny v péči a že jsem fakt klikař. A ať už nechodím k té kožařce a zajdu si tady u nich. Ihned jsem šla.

    Paní doktorka mě málem rozbrečela už ve dveřích. V té době už mi ekzém způsoboval dost velké potíže i sociální. Mnohdy jsme měla rudé ruce, krk nohy. Takže nepříjemný pocit a blbé poznámky okolí. Takže člověk se tváří, že je v pohodě, sbírá zbytky ženského sebevědomí a doufá, že to něčím přebije. Občas se při pohledu na sebe v koupelně rozbečí. Ve dveřích ordinace doktorka vyhrkla ať si uvědomím, že atopický ekzém nelze vyléčit! A že mám chodit rozhodně jinak oblékaná – v bavlněných hábitech. Moc moc děkuju… Předepsala nějaké nové masti a čau. Cestou domů jak jinak než pláč.

    Takže přišla doba zkoumání na internetu, zkoušení různých mastí, koupelí,… Po nějaké době jsem zase podlehla pocitu, že mě kožař vyléčí, navštívila jsem nového. Objednala jsem se, ale mezi tím jsem se ještě dozvěděla, že jsem těhotná. Takže jsem paní doktorce vše převyprávěla, řekla že jsem gravidní. Ta v podstatě pokrčila rameny, že s tím teď nic teda neudělá a předepsala Locoid. A až mi doje, mám se vrátit. No tak, to jsem četla už na netu, co mi předepíše…

    V sobě jsem měla trochu naději, že se v těhotenství ekzém lepší. No nelepší. Do toho přišly nevolnosti a nespavost 4-5 hodiny denně. Což nepomáhá ani psychice, ani ekzému. Vstupem do 2. trimestru je mi lépe co se týče spánku. Takže i psychika. Nicméně jak zkoumám, zkouším na sobě a čtu… prostě věřím, že celou dobu za vše může kvasinka. Zkoušela jsem na obvoďačku, jestli by mi udělala test na kvasinku. Ale prý ne, že „to nedělají“. Do háje a za co jí VZP odvádí každej měsíc poplatek. Achjo. A na kožní jet do Prahy se mi upřímně nechce, určitě budou kecy, že jsem s tím přišla sama.

    Hodně jsem o kvasince načetla. Jedním ze znaků je třeba to, že po namazání mastným se kvasince daří = zčervená. To se mi přesně potvrdilo. Ve sprše krásné bledá kůže. Po osušení se jdu poctivě namazat, a to ani ne nějak přehnaně mastným krémem a ano, najednou rudá jak rak. Aha! Jdu na dietu a nic mě nezastaví

    Po výplatě dokoupím ještě Aloe vera a kokosový olej. A tu mrchu zničím! V rámci těhotenství beru super vitaminy Mami VIP. Jsou tam laktobacily, kopa vitaminů, vč. rybího tuku třeba. Myslím, že mi to s očistou pomůže.

    1.2.2018 čtvrtek

    Takže jsem začala. Jídlo se, jak jsem předpokládala, ne úplně zdařilo. Snědla jsem dost ovoce – jahody a hroznové víno. Nicméně určitě lepší než cokoliv uměle slazeného.

    A ejhle, i přes to všechno jsem měla ekzém po těle vybledlejší. Sice svědění možná horší než normálně, ale je to suchou kůži. Přes den jsem mazala ruce a zápěstí (kde mám dishydrotický ekzém) červenou indulonou – pálí mě zápěstí, mám ho celý den opřené o notebook. Zbytek těla jsem mazala tělovým mlékem Protopan. Na noc jsem se namazala, jsou místa, která mám vysloveně suchá. Takže to myslím musím. Asi si pak jen pořídím něco na obnovu kůže.

    Vypila jsem asi 3 litry vody a bylinných čajů. Ještě jsem četla chválu na rooibos.

    Snídaně: žitný chléb + žervé
    Svačina: jahody, hroznové víno
    Oběd: žitný chléb + žervé + cherry rajčata + krůtí šunka
    svačina: jahody, hroznové víno
    Večeře: salát s bulgurem s citrónovou zálivkou, řepou, cherry rajčátka, sýr feta, konopná semínka

    2.2.2018 pátek

    Zase chybička byla v pomeranči, ale dobrý. Koupila jsem Sudocreme. Teda vyšušuje brutálně. ale na některých místech cítím úlevu, na některých už asi nemá co dělat - jsou světlá. Takže hledám rovnováhu kde čím mazat. Dneska jsem se poprvé nemyla Biodermou s olejem, ale přírodním tuhým mýdlem. Ještě v tom trochu ale plavu…

    Vypito zase asi ty 3 litry.

    Snídaně: žitný chléb + žervé + krůtí šukna
    svačina: pomeranč
    oběd: salát s bulgurem s citrónovou zálivkou, řepou, cherry rajčátka, sýr feta, konopná semínka
    svačina: ovesná kaše s ostružnama
    večeře: rajčatová polévka s kokosovým mlékem a krevetami

    6.2. úterý

    Řekla bych, že ekzém tak nějak stagnuje, ale asi se nerozšiřuje a je “pomalejší”. Prostě nereaguje takovým fofrem jako před tím. Snažím se nemazat, ale bojuju s tím, že mě pálí celé tělo.I když mám někde ještě červené fleky, promazání mi neprospívá. Ale zároveň cítím, že bych to potřebovala.

    Vznesla jsem dotaz na FB na Atopický ekzém, hodně mi radili Bioderma atoderm a pak kokosvý olej. Ten kokosák koupím ještě dneska - přímo bojuje s kvasinkou a budu ho užívat i vnitřně.

    A pak se mi nějak rozjela seborea ve vlasech, vyjela mi na krk zezeadu a za uši. Hodně se loupe a Nisoral mi připadá že nic nedělá teď. Po umytí hlavy jsem si to mazala bambuckým máslem, ale asi to není to nej. Taky mě to docela pálí, svědí a hodně se loupe. Taky zkusím tím kokosovým olejem Četla jsem, že za seboreou jsou taky často kvasinky.

    Aloe vera bohužel v těhotenství nemůžu používat, nebo neměla bych. Tak to zkusím bez a uvidíme.

    No ale celkově to pořád vidím dobře. Ona se ta kůže musí pročistit, takže nečekám že po 6ti dnech budu zdravá 😀 Jsem optimista.

    13.2. úterý

    Takže jsem prožila pekelný týden. krk a stehna s tříslama jsem měla brutálně suchý, že jsem se bála pohnout hlavou...prostě kůže jak papír. Podpaždí hrozně pálilo.

    Znovu jsem si pořídila Excipial u Lipolotio kvůli obnovování lipidů a uree. No vlastně moc neulevovalo, okamžitě se vsáklo do kůže a i dost pálilo. Ale vydržela jsem. Červený místa po těle promazávat zinkovkou, po sprchování kompletně všude kokosový olej. Ten si dávám několik lžiček denně i vnitřně. Do toho se snažím hodně pít Rooibos, česnek dávám do všeho.

    A po tom hrozném týdnu se něco zlomilo. Kůže po celém těle už přestala být tak moc suchá, ale stal se ze mě sněžný mrak. Brutálně se loupu! Ale v tom vidím pokrok. Mažu dál. Samozřejmě musím hodně prát všechno, všude mám lupy a mastnotu 😀

    No a už včera jsem zaregistrovala soustavnější vyblednutí. Loupu se dál, ale ne zdaleka tak intezivně. Trošku jsem zazlobila s jídlem. Kvůli těhotenství jsem měla několikrát závratě, takže jsem musela šáhnout rychle po jídle - cukrech ale i kávě. Ale hlavně že mi bylo lépe. Na kůži se to asi neprojevilo, snažila jsem se to pak vykompenzovat zeleninou.

    Chci si pořídit zase Biodermu Atoderm creme a pak i nové šampony - na seboreu taky Biodermu Nodé a na ostatní vlasy Malibu C. Vše na obnovu pokožky. Ta Bioderma dokonce působí proti kvasinkám… Zítra přijde výplata, tak zainvestuju hned 😀

    Ale mám z toho všeho ohromnou radost! Takže to evidentně působí na psychiku a to je ono.

    15.2.2018 čtvrtek

    Asi druhý den bez výrazné změny. V úterý jsem si dala znovu Sudocreme a asi jsem neměla, docela mi to rozdráždilo kůži v podpaždí, takže jsem se v noci hrozně moc drbala. Kůže strašně suchá a pálí. Takže jsem koupila znovu Excipial, mám objednanou Biodermu Baume a snad se to zase zlepší.

    Jinak třeba ruce jsou o moc lepší. Loketní jamky téměř vyhojené vč. barvy. Kolem zápěstí se mi dohojují menší ranky a škábance. Co se ale nehojí jsou ranky na holeních. Včera jsem začala mazat konopnou mastí, tak to třeba pomůže. Ale nevím co s tím - rudé to není, ale po sprchování z toho jde trochu hnisu. Sudocreme mi na to přijde zbytečný.

    Trochu jsem zlobila s jídlem. Měla jsem čokoládu a kremroli, takže ono to s tím celkovým stavem souvisí.

    Ale za to jsem objevila, kde u nás prodávají nepasterovaný kefír. Chuť je taková nezvyklá, a to jsem si kupovala v Lidlu kefíry běžně. Čekala jsem, že bude kyselý a on je spíš do hořka. Ale po pár locích jsem si zvykla. Takže bych chtěla tak 2x týdně si dát. Uvidíme co tělo 🙂

    23.2. pátek

    Moc zlobím, moc jsem polevila v jídle. A nevyplatilo se. Pořád mám červený fleky v tříslech, vnitřní stehna, pod prsama, podpaždí, fleky na dekoltu, krk a loketní jamky… ☹

    Takže znovu a přísně! Koupila jsem fungucid, kterej by mohl pomoct, jediný mínus je že je to balení malý. Za dva dny je skoro pryč.

    Ráno jsem si poprvé udělala ten test slin. No a jasně kvasinky mám. Příští týden jdu na kontrolu do porodnický poradny, tak se zkusím zeptat jestli mi ještě nemůže nějak pomoct.

    Takže hurá do toho a bude líp!!

    12.3. pondělí

    Takže s odstupem času jsem na 100% přesvědčená, že jde o kvasinky u mě. Jen mám problém, jak mám těhotenský chutě, tak vždycky jakmile se skoro vyhojím, tak začnu polevovat s jídlem. Dělala jsem si i ten test na kvasinky ze slina  je to jednoznačné.

    Už jsem se v podstatě 2x vyhojila, ale zase jsem do toho spadla. Sice ne, tak brutálně. Určitě to není tak hrozný. V podstatě mi jen zčervená kůže. Ale vím jak bojovat!

    Takže co aktuálně používám v boji:

    mazání:

    na akutní místa: sudocreme + fungicidin

    na místa která už blednou nebo se tak hrozně loupou: Excipial u lipolotio / Bioderma Atoderm Baume / Mixa na atopickou kůži

    občas se máznu kokosovým olejem a bříško proti striím taky bambuckým máslem 🙂

    jídlo:

    Nejsem masochista a jsem těhotná, takže se snažím naprosto minimalizovat sladké. Vážně si nekupuju sladké. Těžké to je, když to někdo koupí mě. Ale i s tím jde bojovat. Absolutně jsem vysadila bílé pečivo. Na místo toho jsem se naučila péct kváskový chléb. Protože ty podvodníci v obchodech klidně napíšou žitný chléb, ale žita je tam 51%! Takže není nic snazšího a ta chuť! Snažím se jíst brambory a rýži jen 1x týdně, jde přeci jen hodně o sacharidy. Denně sním 1-2 kusy ovoce. Ano, píše se že by se nemělo, ale lepší než sežrat něco sladkýho. A jako těhotná vitaminy potřebuju 🙂

    Denně se snažím sníst nějakou porci zeleniny.

    Mléčné výrobky zahleňují. Takže jsem s nimi opatrná. Absolutně jsem vysadila jogurty. Mléko si sem tam dám, když je v rámci nějakého jídla, tak se taky nebráním zuby nehty. Určitě ale nejsou na škodu tvrdé sýry.

    Káva podporuje tvorbu kvasinek, stejně jako alkohol. Nicméně mám omdlívací stavy, kvůli těhotenství, takže si párkrát do týdne dám hrnek kávy s trochou mléka. Stejně tak nejsem puritán na alkohol v těhotenství, napiju se od manžela, nebo si dám dvojku vína nebo piva.

    K pití se snažím buď vodu nebo rooibos. Rooibos bojuje proti kvasinkám.

    Denně cca 2 lžičky kokosového oleje - taky skvělý zabiják kvasinek.

    Hodně jsem četla, že na na kvasinky zabírá olej z grepových semínek. Ten těhotný nemohou. Takže jsem najela na režim, že sním cca 2 grepy týdně 🙂 Moc mi nechutnají, tak víc nedám 😀

    Ano, pravděpodobně najdete na netu mnoho protikvasinkových diet, které jsou daleko přísnější a i účinější. Ale já jsem požitkář. A ono to celé působí i na psychiku. A kdybych byla nešťastná z jídla, nelepšil by se mi ekzém. Takže budu asi bojovat podstatně déle. Ale spokojeně. Dneska to mám lepší už než v lednu třeba. A je to super pocit. 🙂 Třeba to, že si zase můžu vzít triko s krátkým rukávem aniž by na mě lidi blbě koukali co to mám na rukách...to je prostě nenahraditelný.

    EDIT: Ještě jsem zapomněla důležité. Beru těhotenské vitaminy VIP Mami - obsahují široký komplex vitaminů, vč. rybího tuku a hlavně laktobacily, které jsou pro odchod kvasinek moc důležité.

    Pak při mytí používám jablečný ocet, který taky vraždí kvasinky. A mě vážně zklidňuje kůži. Pozor, nepoužívat obyčejný ocet, který naopak tvrobu podporuje.

    A posledních pár dní jsem si zamilovala cenově dostupné tělové mléko Lactovit s Ureou. Moc příjemný, kůži taky zklidňujě.