icon

Bezkontaktní usínání u dítěte. Proč to dítě odmítá?

11. bře 2025

Zdravím, holky čím myslíte že to může být, když malej při usínání nechce hladit nebo se mazlit? Při hlazení se vyloženě vzteká a utíká ode mě, uspávám ho furt stejně u mě v posteli, dřív jsem ho nakojila, on se otočil, dal mi ruku a já ho hladila buď po vláskách nebo zádech a za chvíli zabral, teď se nakojí, hladit nechce, a převaluje se ze strany na stranu asi 20min pokaždé než usne. Před dvěma dny mu byl rok, a tohle usínání trvá už tak 4 měsíce 😞

gbp
11. bře 2025

někdo to tak prostě má, ruší ho to třeba 🤷‍♀️ první dcera od půl roku spala ve svém pokoji, tu budilo i když sme sustili peřinou. usinala u mě, ale vedle mě v posteli spát nechtela, potřebuje svůj prostor a svoji polohu a cestovat celou noc. druhá, ta by spala klidně na mě, kdybych ji to dovolila 😅 nejlíp celou noc a navzdycky 😅 ale hodně se mazli i přes den, prostě kontaktní osoba.

mysh_me
11. bře 2025

Muze byt proste takovy, nelibi se mu to, neni mu to prijemny. Ja mela taky spise “bezkontaktní” deti 😀 radi spaly v postylce i v kocarku, v satku rvaly a v nositku se jim taky spis nelibilo. Starsi jsem uspavala kojenim a ona po minute sani vyplivla prso, dala si radsi dudlik a odvalila se ode me do postylky 😀 nejaky hlazeni behem uspavani neexistuje, to me zahani, starsi jsem pak aspon drzela za ruku ale mladsi si i tu ruku radsi ode me vynda 🙈 prevalovani je ok, pokud u toho nevstava a neodchazi z postele, tak to proste potrebuje pred usnutim… delej co ti funguje a vyhovuje diteti, neres co by melo byt 😉😀

kacka1994
11. bře 2025

naprosto to dite chapu :D ja jsem odmala bezkontaktni. Doted neusnu kdyz se ke me nekdo lepi, kdyby me nekdo hladil, tak zdrham 😃 potulit a pak spat :D deti mam kontaktni, jedno fakt extremne a vecer mame proste hranice - potulime se a pak me muze jen drzet za ruku (dlan, nikoliv predlokti, to v noci nezvladam). Samozrejme kdyz je nemocny nebo nejak rozhozeny tak povoluju. Nejmladsi (rocni) mi taky oddelava ruku, nechce abych ji drzela pri uspavani a prevaluje se, pokladam ji pokud si stoupa a ruku mam vedle - bud se k ni sama prituli, chytne, nebo ne - vubec to neresim 🙂

kacka1994
11. bře 2025

Jo a 20minut na usinani je podle me ok 🙂 to tak taky mame 🙂 kdyz nechce moji pozornost, tak si aspon muzu cist :D

me_druhe_ja
11. bře 2025

Každej je jinej. 🙂 stejně jako dospělí. 🙂 naopak buď ráda. 😀 Pro mě jako dospělou je například naprosto nepředstavitelné, že bych usnula někomu v náručí nebo že by se mě někdo dotýkal. Nikdy v životě a to ani když jsem byla čerstvě zamilovaná. 😀 prostě na spaní chci mít totální klid. Nejlíp se mi spí, když je partner pryč a já spím sama v posteli a pokoji. 😀
Takže proč by to tak nemohly mít i deti. 🙂 dneska je teda hyper moderní nemít ani postýlku a spát s dítětem, ale prostě jsou děti, co od narození upřednostňují svůj prostor a klid. Já měla jedno dítě takový a druhý naopak první tři měsíce nespalo vůbec v postýlce a až do roku a čtvrt hodně u mě. 🙂 takže do ničeho ho netlač. 🙂 stejně jako nenecháváme děti samotný vybrecet v postýlce, aby usnuly, tak je nebudeme přece nutit do mazlení a hlazení,. když jim to vadí
🙂

emillyhk
11. bře 2025

Syn to má takhle víceméně od narození 🤷‍♀️ Jakýkoli kontakt ho ruší. Občas se přitulí nebo mě chce držet (jen on mě, já jeho nesmím), ale prostě má rád při usínání svůj prostor. Jsou mu 4 a až na výjimky to tak prostě má.

kakba
12. bře 2025

To je tak kdyz matka trva na mazleni, ale dite na to ma svuj nazor. 😀 kopu za dite. Nesnasim pri usinani zadny dotek, hlazeni, mazleni a hlavne at mam svuj prostor.

tereza0111
12. bře 2025

podepisuju vse vyse napsane, taky jsem bezkontaktni :D Ja me se tezce zvykalo na to, ze deti mam naopak vysoce kontaktni..

jaja01k
12. bře 2025

Každé dítě jiné. Já mám jedno dítě extrémně kontaktní, druhé naopak kontakt nevyhledává a je mu nepříjemný. A usínání 20 minut? To je rychlovka 😀