Bio gaia a poporodní deprese

melissamuray
21. črc 2019

Zdravím všechny 🙂
mám na Vás dva dotazy.

První je k čemu přesně slouží probiotika? Malou trápí bříško, zkoušeli jsme:

Baby Calm : pomáhal, ale měla pak křeče a hodně plakala
Espumisan: přijde mi, že zabírá jen 2-3dny a pak je to zase stejné

Bylo mi doporučeno ještě zkusit Infacol nebo Balonix med, co myslíte?

Jinak jsem dávala Bio Gaia asi 14dní, pak tu byla laktační poradkyně a řekla mi ať vynechám, že můžou taky dělat problémy s bříškem. Tak jsem je vynechala cca na týden a přijde mi, že se nám zhoršilo kakání, že ho má teď spíš hodně vodnaté. Můžu zase probiotika nasadit? A mám dávat těch 5 kapek?

Jinak já vysadila kojo čaje, fenyklový čaj. Teď držím dietu bez BKM, vajec a soji. Mažeme pupíkem nebo jinýma olejíčkama, nahříváme, dáváme na bříško a teď zkoušíme bezplenkovou komunikační metodu (i se docela daří).

No další věc je, že malé budou už 2 měsíce a já stále mívám záchvaty brekotu a zřejmě depky 😔 většinou když v noci nespí a pláče, tak mám hrozný myšlenky, jakože byl blbý nápad si pořizovat dítě, že jsem hrozná matka, že by jí jinde bylo lépe atd atd.. a pak zase za pár hodin jsem úplně v poho a zase se nad ní rozplývám jak je úžasná, jak jí miluji atd atd.. je tohle normální? Kdy se asi srovnají hormony po porodu? Už mi to přijde, že to trvá nějak dlouho 🤐😕🙄

Děkuji moc všem ❤

cuuza
21. črc 2019

@melissamuray Nejvíc pomůže, až se na tebe poprvé usměje, ono to hormony zase rozblázní ale jinak ❤️🍀❤️
Na pupík nejvíc pomaha poloha na bříšku( ať už na podložce, v poloze na tygříka), klubíčkování a čas.

barlem
21. črc 2019

@melissamuray U nas koliky prestaly samy uderem 3 mesicu, ale do te doby katastrofa katastrofa katastrofa🙄davali jsme na stridacku Babycalm a Espumisan, k tomu Bio gaiu, nahrivali brisko takovyma tema nahrivacima polstarkama...ale co zabralo uplne nejvic a skoro vzdy bylo , kdyz jsme si maleho k sobe privazala do satku ci nositka, to ho vzdy ukonejsilo🙂
Poporodni deprese jsou hlavne otazka casu, vydrz!🙂

barlem
21. črc 2019

Jeste jedna vec me napada, vysadili jsme Vigantol, ktery ma jako jeden z vedlejsich ucinku prave koliky...davame BabyD.

sikulka2011
21. črc 2019

Poporodni deprese - úžasná knížka Slzy po porodu. Je v ni spousta rad.

merope
21. črc 2019

Někde na koníku tu byl textík o józe proti bolení bříška. Nevím, zda a jak moc zabírá, ale i když malý brečí, tak když cvičíme, směje se pak u toho. A často když to "otočíme" několikrát, tak i začne prdět a hned je líp. Jinak už od porodnice mívá SabSimplex a dá se to (přežít 🙂 ). Když je krize, tak nahříváme, cvičíme, nosím na tygříka... a pak třeba zjistím, že má po hodině prostě hlad a křičí hlady 😀.

pavla555
21. črc 2019

Mám 2děti (3roky a rok) a stále si říkám, že jsem hrozná matka 🙈😅, to Tě asi mocneuklidnilo, co?? 🙂 Myslela jsem si, že budu lepší máma .. mě uklidnilo, když jsem zjistila, že to tak nemám jen já, ale i sousedka 🙂. Prostě já supermáma nikdy nebudu. Děti svoje miluju, ale někdy je to opravdu na palici. Já je mám na krku furt. Od rána do večera a k tomu celej barák 🙂. Chcete prostě vypnout a udělat si čas pro sebe. Já, ač musím dříve vstát (než všichni vstanou), tak teď chodím ráno sama na procházky si vyčistit hlavu a je mi fakt líp.... A pak chodím jednou za měsíc na masáž, kde taky krásně vypnu, ale furt je toho ,,mého,, času moc málo.... Ale zas za rok už i malá bude větší parťák a bude to super... Obě děti po 3m začaly spát celou noc a to se taky moc uleví.... Bude to lepší a určitě to v pohodě zvládneš 🙂
Probiotika jsem dávala taky BioGaia a espumisan a asi nám to pomohlo...
Probiotika udržují zdravé bakterie ve střevech a tím pomáhají dobrému fungování a podpoře imunity...
U prvního jsem dávala asi ty první 3m a pak jen když měl třeba rýmičku, nebo se mi nezdál úplně ok... a malá ta bere od narození, každý den, protože má od narození ATB, ale tady to střídáme cca po měsíci s jinýma probiotikama (MUDr říkala, že je to lepší a u ATB se musí dávat v jinej čas (např. ráno probiotika a večer ATB, jinak to nemá účinek).
Tak držím pěstičky ať je malá co nejdříve jen samej úsměv 🙂

kittyy17
21. črc 2019

@melissamuray u mých kluků zabral jedině Infacol. U obou jsem pozorovala zhoršení po Vigantolu, tak jsem nedávala. Když jsem to dala dvouletému jednou v zimě, celou noc hrozně prděl a plakal, že ho bolí bříško.
První syn po kapkách Biogaia dva dny nekadil vůbec, před tím byl výserka. Plakal, a třetí den s velkou námahou vytlačil žlutou kuličku jako hrášek tvrdou jako kamínek, když jsem vysadila, zase krásně kadil.
Každému dítěti sedí něco jiného. Oba kluky to přešlo kolem třetího měsíce.

Co se týče poporodní deprese, taky jsem brečela, že to nezvládám, že jsem špatná matka, byla jsem zoufalá když jsem byla sama jenom s miminkem a počítala minuty než chlap přijde domů z práce, nic jsem nestíhala. U druhého syna jsem si říkala (a stále říkám), jak to bylo skvělý jenom s jedním děckem ... Absolutně nechápu, co jsem u prvního měla za problém...

jednaholkaa
21. črc 2019

@melissamuray Drzim palce a jeste vydrz. Me ty hormony taky jely dyl nez sest tydnu. Ted v patem mesici uz bych rekla, ze vicemene ok. S miminkem se szijete uvidis 🙂 Ja se hrozne bala abych mu neublizila a mi neupadlo, taky jsem bulela, sedela doma a koukala na dite a brecela strachy. A ted uz dobry 🙂 A bkm taky mame a krome vejce a soji reaguje jeste na hovezi a kureci, tak muzes pripadne taky zkusit vysadit. Jo, a ryby. A koliky, nebo vecerni plac.. to u nas vyresil pravidelny spanek. Davat behem dne casto spinkat a vecer byl klid..

floruska
23. črc 2019

Ano může to být po Vigantolu. Taky místo toho dávám Baby-D a v pohodě,je sice dražší
ale taky dr.me neupozornila že to může být z toho řekla mi to až kamarádka tak jsme právě vysadili a zkusili Baby D a úplně super

lastovenka
23. črc 2019

Nám hodně zabíral ten Balonix. Malá po tom prděla taky,ale bříško ji nebolelo. Jinak si myslím, že ty děti se prostě proprdí těma tréma měsícema tak jako tak,ať už ji dáváš cokoli. Ale prý to vážně přestává kolem toho třetího měsíce.tak vydrž. Co se týká pláče a deprese. Tak to taky vydrž! To taky brzy přejde. Já měla to samý. A myslím že to má téměř každá ženská po porodu.Hlavním důvodem jsou samozřejmě hormony a u mě to bylo že jsem se nemohla rozkojit a spánková deprivace. Ale už přejde. Dítě ti začne víc spát, začne s tebou víc komunikovat, atd a uvidíš že to přejde!!! Takže vydrž!!!