Bouchání se do hlavičky. Řešit to s dr.?

niky17p
5. srp 2021

Dobrý večer maminky chtěla jsem se zeptat syn má 1rok a tetka se začal bouchat do hlavičky 🥴😔 dělá to o gouc nebo co mu přijde do cesty 😔😔 a já nevím co stim 😔😔 jsme už stoho hotová 😔😔 a když mu tam dám ruku ať se neboucha tak mi ji dá prýč😔😔 bojím se aby neměl ten autyzmus nebo jak se. To jmenu😔😔
Nemáte prosím nake zkušenosti nebo radu co stim?? Nebo to řešit z dr? 🥴😔 Děkuji za rady 😔😔

sudylichozrout
5. srp 2021

@niky17p Ty woe, coze?? 😆🤦

nase_mimi
5. srp 2021

@sudylichozrout za zeptani nic nedas no... 😀

palja
6. srp 2021

@niky17p dcera to dělala taky, ale nikdy jsem jí nenechala, aby v tom pokračovala. Je to nevyzrálostí nervové soustavy, je dobré to řešit s dr, ta by vás měla poslat na neurologii. Dcera bere dlouhodobě rybí olej a vitamín D právě z tohoto důvodu. Pokud to bude dělat, je důležité odvést pozornost, dát hračku, zabavit i jinak, klidně ho i vzít když tomu nechápe, při větším úderu může mít krvácení do mozku, tak pozor na to.
Jinak k tomu autismu, já jsem taky měla u dcery podezření, cca od roku, kvůli tomu že se bouchala hlavou o zem a dělala i jiné věci. U malých dětí se dělá u dr orientační dotazník na autismus v 18 měsících, potom jsme byli ve 2 a půl letech u psycholozky, tam jsme byli skoro 2 hodiny, autismus vyloučen, dcera má vývojovou dysfazii, je to neurovyvojova porucha, takže se vysvetlilo i to bouchání hlavou. Teď má 3 roky, je trošku vzteklejsi, ale o nic hlavou nebouchá, to prestala dělat asi v roce a půl co jí byl nasazen rybí olej.
Jinak vidím, že se tvému dotazu někteří diví, pokud někdo nemá takové dítě doma, tak mu to může přijít divné. Ale když jsme to začali řešit, tak jsem zjistila, že takových dětí je celkem dost, ne jen naše dcera. Celkově těch neurovyvojovych poruch přibývá.

makovice88
6. srp 2021

@sudylichozrout Par takovych dotazu jsem tu uz videla, deti to nekdy delaji. Jak pise pani vyse, je to proste porucha.
@niky17p Urcite hlidat a zabranit, aby si neublizil jeste vic. Resit s detskym doktorem, popripade na neurologii.

tynka9
6. srp 2021

Brácha měl jako malý také takové období. Když byl třeba naštvaný, tak tloukl hlavou o skříň, o zem... ale preslo to. Nevím, jestli samo (spíš ano), nebo jestli mamka dělala nějaké zvláštní kroky, krom toho, že se mi snažila zabránit to dělat. Ale muzu te uklidit, dělá doktorát na VŠ a je to normální kluk.

journals
6. srp 2021

@makovice88 jsem si jista, ze lichozrout dotaz pobral. Formu ne 😅

makovice88
6. srp 2021

@journals Jo taak..😂 No ja uz formu moc neberu, obcas se tu takove perly objevi a holt kazdy neni romanopisec. 😁 Ale ted uz tu reakci chapu.