icon

Budit spící batole?

makovice88
9. pro 2020

Ahojte, mam holcicku 1,5 roku starou. At se na hlavu stavim jak chci, spat po obede chodi zasadne az ve 14:00. Driv proste neusne. Coz by mi nevadilo, kdyby spala tak tu hodinku, ale ona ona spi klidne i 3 hodiny. Takze "vstava" kolem 18:00 a na nocni spanek jde treba az ve 23:00, coz uz padame s muzem na hubu.
Mam malou budit treba po 2 hodinach? Nebo nechat spat, jak ona potrebuje? Kdyz je nevyspala, tak je to pak s ni jak v hororu 😂 Mamka mi radi budit, ale ja fakt nevim. Mate doma nekdo neco podobneho?

Strana
z2
makovice88
autor
9. pro 2020

@zelenaesmolda Kdyz ji vzbudim, tak je to fakt peklo s ni. Ona je vseobecne trochu narocnejsi dite, a kor kdyz neni vyspana...😕

me_druhe_ja
9. pro 2020

@makovice88 Však nebuď, fakt to nech na ní. Jako občas si některé maminky protiřečí: na jednu stranu píšou, jak poslouchat potřeby dítěte, spát v posteli, nosit, kojit do 4 let atp, ale tady by dítě budily.🙈
Hlavně, ať to nikdo nebere osobně, mluvím obecně.🤣

kattka009
9. pro 2020

@makovice88 Ráno bych budila dřív. Moje dcera vstává v 6.15 protože musí, vstává brácha do školy, jinak by spala déle a právě tím jde spát odpoledne driv kolem 12h.Jinak mi právě taky začla usínat kole 13.30,kdyz neusne do dvou vytáhnu ji, nemíním, aby mi chodila spát v 10 a dele!

makovice88
autor
9. pro 2020

@me_druhe_ja Chapu, jak to myslis 😊

makovice88
autor
9. pro 2020

@kattka009 Nebudu lhat, jsem rada, ze si muzu pospat s ni 😂

ejmate
9. pro 2020

@makovice88 Já mám doma holku rok a sedm měsíců a režim máme takový: vstáváme v 6:30, pak usíná kolem 11 hod a nechám ji spát maximálně do 14 hod. Večer pak usíná kolem 20 hod.
Ráno ji vzbudím, odpoledne ji budím jen občas v těch 14 hod, pokud ještě spí. Kdybych ji nebudila, tak čumákuje večer do půlnoci a jelikož pracuji z domova, nemůžu si to dovolit. Takhle to funguje a nepřipadá mi nevyspalá nebo protivná. Jinak jak už píšou výš, zkus ji ráno vzbudit dřív, pak by mohla dřív usnout.

miba10
9. pro 2020

@makovice88 ty jo vstávání v 7:30,tomu já říkám luxus a o tom si nechávám už 3. rok zdát😂 já mám děti ranní ptáčata. Takže od miminek se mi budí mezi 5-6hodinou 😁 když chtějí dopřát spánek i nám tak spí do 6:30😂😂😂
Nicméně dcera taky byla malej satan když byla nevyspala. Já teda zavedla pravidlo v 11:30 do pelechu a hotovka. Když spát nechtěla tak jsem ji nechala, ale když mi usnula po 15 hodině,tak jsem ji nechala jen 20minut a pak jsem musela budit, protože byla pak vzhůru třeba do 22-23hodin. Ze začátku to bylo peklo,ale pak už si na to zvykla. A padla 20hodina a chrni. Nejdéle ve 20:30. Teď ji jsou 3,od září chodí do školky a po obědě vyzvedávám. Přijedeme domu a je vyřízená jak žádost na byt se dokáže spát i 2hodiny. 😁 Takže neboj,bude líp

zelenaesmolda
9. pro 2020

@makovice88 treba by si zvykla

antoinet
9. pro 2020

Rad je tu koukám hodně, můžeš si vybrat, co je ti blízké 🙂
Já jsem vždy musela sladit spánek 3 malých dětí naráz a tady prostě není prostor pro improvizaci. Starší vstávají do školy/školky, takže v 19:30 do postele, nejmladší musí taky, na klidném večeru trvám.
Dělala jsem to tak, že budíček někdy tak v 6:30 a v 11 ven s kočárkem, trochu mlíka do flašky s sebou a prostě uvozit. Odpolední spánek vylučuje spánek večer.
Teď už malé budou tři a přes den nespí vůbec, ale tak do těch 2,5 jsem ji prostě vozila, mám schválně velký kočárek.
A ještě upozorním, že změnit spánkový návyk trvá cca 2 týdny, takže nečekat, že si změny sednou hned.

penny87
9. pro 2020

Ja jsem se vzdycky spis drzela toho nebudit, pokud to neni vylozene nutne. Spanek je velmi dulezity, buzeniho si uzije v zivote az az, a sama nemam rada spani na povel nebo nucene vstavani. Navic ze syna se vzdycky stal satan, kdyz mu nebylo doprano se vyspat dle potreby.. a tem detem se to furt meni 😊 tak ja bych hledala pozitiva - co by za budik v 7:30 nektere maminky daly; dopo prochazku si muzete hezky uzit a nemusite chvatat v 11 dom; odpo muzes dat slofika s ni, venovat se svemu konicku, pracovat..

netopejr
9. pro 2020

@makovice88 Jasně. Každý máme jiné spankove potřeby. Žezkušeností mohu rict: ušetři si čas a nervy, dítě nechej spát, jak potřebuje, jeho biorytmus nepredelas a časem se sám trochu změní.
Maminka je zvykla že tak a taky ale.opravdu nejsou ty děti stejně, ani při stejném režimu dvě děti v jedné řadí nespí stejně. Nenamahej se, využít dobré čas, kdy spí a odpočiň si. Komu dělá dobře, když ho nekdo budí? 🙄Nikomu, nech ji vyspat.
Hlavně když spí v noci - hlavně přiměřeně veverka, což je ca mezi 19-21 A ještě se to liší v zimě v létě. Michl, to taky spí jinak, je jiná únava, jiné délka dne... Netrap ji ani sebe. 😉

eliska_f
10. pro 2020

Já malého budim - jinak by spal klidně 3 hodiny, ale jeho cyklus je jak mého muže (jasná sova, taky jsme dřív bojovali že chodil spát o půl 12 atd..). Ale malý je zvyklý, že jej ráno i odpo budim, takže není naštvaný a navíc jej budim "šetrné" - hodinku a půl až 2 mu nechávám v pokoji úplný klid, a pak otevřu, což jej vzbudi. Ráno jej budim o půl 8, zvládne i 7, ale dřív vím že by to nebylo fajn. Chodí pak spát kolem 12 - 1, to na něm poznám kdy jej uspat a pak má večerní spánek cca o čtvrt na 10.. Rada bych to přesunula na pul 9, ale zatím vidím že to není reálné. Snad v létě 🙂

cilkat
11. pro 2020

Mám to u syna stejně. Nebudim. Když zkusím vzbudit, je zbytek dne tak protivnej, že je pro všechny lepší, když jdu s ním spát o půlnoci... A to jsem spáč a nedostatek spánku je u mě fakt problem...
Trochu pomáhá hned ráno jít ven - pak občas usne dřív a tím spí míň... Ale zdaleka ne vždy.

slunickovm
12. pro 2020

@makovice88 no my jsme to tak meli úplně stejne a a zkouseli jsme vzbudit,uspat driv,nenechávat spat a vse spatne proste to tak mel. Postupně se mu to odpoledni usínání jeste posouvalo az skoro do 15.45 a od té doby jsme pak odpoledne uz nedavali spat cca nekdy po druhem roku. Výjimečné pak vytuhnul pred vecerem. A pres den nespi.A začal chodit spavat vecer drive, pak zase vstaval brzy rano i pred šestou a spánek se rozumně upravil az kolem tri let, ale i tak obcas nejake rozhozeni. Držím palce a preju pevné nervy.

elencze
12. pro 2020

Ještě mě napadla jedna rada, pokud máš tu možnost, prostě odpoledne spi s ním, večer pak lépe vydržíš, dokud se to zase nezmění a nebude spát jinak.

Strana
z2