icon

Cestování s malými dětmi: Jak zvládnout oblékání?

6. říj 2024

Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat jak řešíte přesuny s malými dětmi 6 + m. Když jedete autem a pak chodíte někde venku a pak třeba jdeme někam do obchodu nebo OC.
Mám sporťák a nebo autosedačku na adaptéry.
A úplně nemám vyřešené jak ho obléct , aby se nepekl když někam zajdem a zároveň nemrzl když bude venku.
Teď když je kolem 7-10 stupňů tak venku dávám jen overal na body a do podzimního slabého fusaku a je mu vedro.
Ale takto kdybysme jeli autem tak se upeče ikdyž zajdem někam do obchodu. A není to vůbec oblíkací typ.
Jak to řešíte vy? Nějakou třeba jen dekou?
Když musíte z auta vyndat ven a pak třeba někam nakoupit..

nelly_strokova
6. říj 2024

Když jedeme třeba jen na nákup nebo tak, tak dávám autosedačku na podvozek a přes dceru přehodím deku. Tu pak v obchode i v autě sundávám. Do autosedačky má vždy pouze body s dlouhým rukávem a legíny nebo tepláky. Na cestu venku dávám už i čepici a ti také v autě sundávám. Dcera má 7 měsíců a zatím takto vždy v pohodě. Jelikož je ještě v korbě, tak tu s sebou nikdy neberu (když nejedeme na výlet, kde bude v kočárku déle). A u sporťáku uvidím, ale když je to jen nakup nebo lékař, tak je to s vajíčkem jednodušší.

janule0123
6. říj 2024

Do roku jsem měla fusak do vejce… ten když přijdu do tepla jenom rozepnu.. na ven zas zapnu… a dite je furt zapnuté v pásech a nemusím vytahovat …

exbordelar
6. říj 2024

Pres zimu to s miminem bude vzdycky pakarna 😐 Takze ja osobne jsem presuny ze zimy do tepla a zase zpet resila tak, ze jsem to omezila jen na nezbytne nutne. Kdyz to slo, tak jsem v treskutych mrazech auto zaparkovala co nejbliz baraku, predem zatopila, vlozila tam dite v chlupatem overalu, a pripadne plus deka a na miste jsem opet zaparkovala co nejbliz a prebehla s deckem do tepla. No a kdyz moznost zaparkovat blizko nebyla, tak holt navliknout, vysvleknout, navliknout, vysvleknout atd. Uf, zpotila jsem se na zadku jen z te predstavy 😅 Ale ber to tak, ze se jedna vlastne jen o jednu sezonu par mesicu. Pristi rok uz bude pravdepodobne chodit a bunda se svlece v pohode 🙂

autor
6. říj 2024

@janule0123 ano takto to zatím dělám, a děti se vám tam ještě vejdou? Zrovna v tom roce už jsou přeci jen ty děti docela velké v tom vejci. Myslím třeba i situaci, kdy jsme z venkova, pojedeme v zimě do města na trhy , apod.. tak bych ho ráda měla v kočárku, ale to je tak na zimní fusak a z autosedačky rychle zabalit do fusaku v kočárku 🤦🏼‍♀️

exbordelar
6. říj 2024

Jo a s temi trhy treba - zalezi, jak to mate daleko. My jsme treba za 15 min v meste. Takze to neresim, v aute nezatopim, at se neupece a pak na miste prendam do kocaru s fusakem.

autor
6. říj 2024

@exbordelar super, taky to tak máme. Zhruba 15 minut a pak tedy rovnou do fusaku. A co dáváte? Má jen body , mikču nebo chlupatej overal? Náš malej je takový věčně upocený

exbordelar
6. říj 2024

No zalezi kolik bude stupnu plus vychytat u nej ty vrstvy. Kazde dite to ma jinak. U nas kluci horkokrevni, dcerka zmrzlik. Je to takova alchymie 😄
Ale treba v tomhle pocasi 8-10st bych nejmladsimu, kdyz mu bylo sest mesicu, dala body s dlouhym rukavem, teplacky, teple ponozky, chlupaty overal s prekrytim pacek, cepice, teply fusak a pro jistotu deka.
Kdyz byly fakt velike mrazy, tak jsem davala do kocaru jeste PETku s horkou vodou.

veronicka89
6. říj 2024

Pokud máš dite zpocene , používáš špatne obleceni pro něj ( bambusu, nebo merino na tělo, vlna a bavlna na to...žádný polyester)

Třeba chlupatý overal je největší hrůza...

Za to třeba overal z vlny , to už je jiné kafe ...

Presuny jsem v roce vůbec neresila , pokud je ditezdrave za těch 5 min co ho předávám se nic nestane...v zimě jde spíš o to , že pokud se vyjíždí z domu do zimy ( ty trhy ) tak jsem v autě skoro vubec netopila...

Za to třeba po celém dní na sněhu když už jsem věděla že ho vytáhnu v garazi a jdem rovnou domů už jo ...
Jde o to aby z rozehrateho auta nešel na dlouho do zimy....

veronicka89
6. říj 2024

Ono zalezi i jaky más fusak, pokud opět polyester a máš potici se dite , zase to není dobře...

Pokud to neni přímo sportovní materiál ( který má být prodyšný a je i takto vyrobeny tak polyester je plast který sice nepřipustím zimu , ale v podstate nehraje a jen zaizoluje a nevetra ...

fifinka2020
6. říj 2024

Taky jsem dost řešila...ještě 2 tipy z praxe: osvědčilo se mi koupit (klidně z bazaru) takovou příjemnou tlustší deku (dělají třeba v Pepcu), kterou jsem dávala právě třeba na vajíčko na katky přejezd, nebo u OC jsem do ní jen zabalila dítě a proběhla dovnitř a tam dala do kočárku, ať nemusím venu půl hodiny oblékat a uvnitř zase svlekat...malá z toho nikdy nenastydla. A strašně jsem si oblíbila zimni vesty - ideálně trošku volnější, kdy třeba ne v úplném mrazu,ale takové polo zimě jsem ji zase využila jen na nějaké "nouzovky", abych nemusela rvat do bundicky/kombinézy, třeba na přechod do školky nebo tak...mám je vlastně v autě pro děti i teď, když jsou větší...

janule0123
6. říj 2024

Tak dcera byla ve vejci do 1 rok a 5 měsíců … a bylo tehdy zavreny myslím úplně všechno tu zimu kdy měla rok 🤣 jinak jak se pak nevešla do vejce tak jsme víc plánovali dle spani .. a pokud se šlo na dyl ven tak se proste oblekla…na kratší přechod deka … a než se zahrálo auto…

journals
7. říj 2024

@exbordelar chlupatý overal je do sedačky ale špatně 😣

Prodávají se rozumné fusaky do autosedačky, tak jsem měla jeden takový a přes dítě jsem přehodila deku. Taky je fajn funkční oblečení pro miminko

pilzzee
7. říj 2024

Myslim, ze tady z toho delate zbytecne strasnou vedu. Proste diteti o jednu vrstvu vic jak sobe, z vajca venku hned do fusaku. Nejakou bundicku nebo zimni kombinezu ssebou, kdyby si chtelo polezt nekde venku z kocaru.

moncheris
7. říj 2024

Já mám pro děti funkční prádlo jako spodní vrstvu, pak něco lehkého přes to a v autosedačce fusak. Fusak mám i v kočárku. Případně přidám i deku