icon

Chodili jste s 5měsíčním dítětem v létě přes den ven?

selenit
9. čer 2015

Ahoj jak ste to řešili když bylo venku nádherně a chtěli ste ven ale meli ste malé miminko ? Mužu přes ty pařáky s malou v kočárku třeba do parku ? Nebo se to nedoporucuje a mam radsi zustat doma a treba jen navečer chodit ven?

Chtela sem na historické dny..je to celodenní akce, ale to jsem asi bez šance ze? Mám se podle vás rovnou rozloučit s létem a čekat az se ochladí ??? Nebo jak ste to resili vy? Byli ste na celodenní akci ?

Díky za odpovedi 🙂

Strana
z2
antoinet
10. čer 2015

@selenit začal být takový hadrový, nezájem o okolí, tak jsme šli rychle dovnitř a nakojila jsem ho a dobrý, ale dost jsem se lekla. Je prostě potřeba být opatrná a venek střídat s vnitřkem, stín to často nezachrání, přes slunečník slunce taky prostupuje a 30 ve stínu zničí i dospělého.

petrajavor
10. čer 2015

@selenit malý se narodil v červnu a byla dost horka, chodili jsme ven normálně a řekla bych, že i hodně, ba boudičku sem dávala mokrou plínu i vepředu měl vlhkou plínu, byl jen v bodynku a občas ponožkách, dávala jsem mu jak mm tak i fenyklový čaj....ale jak holky píšou snažili jsme se to střídat venku/uvnitř...jo a mazala jsem ho krém 50

olusenka
10. čer 2015

@selenit když bylo synovi 5měsíců, jeli jsme na první dovolenou (do Frant.Lázní), takže dlouhá cesta autem, a cestovali jsme po výletech od rána do večera, často i 3, výjimečně i 4 výletní cíle za den, byl plně kojený, takže to bylo šikovné, nemusela jsem řešit žádné příkrmy, snášel to dobře, asi 2x byla menší krátká krize, kdy byl rozmrzelý, poplakával, a chtěl se kojit častěji. Ke konci týdne pak byly asi 2-3 dny, kdy bylo opravdu horko (i na cestu domů), tak jsme zvolnili program, a byli třeba v parku na dece. V kočárku jsme (i mimo něj) ho chránili před sluníčkem, mazala jsem ho, kojený byl jak si řekl, takže žádný problém nevidím v chození ven, když je horko, ani na celý den, ale rozhodně se vždy řídím tím, jak reaguje dítě, hlídat, aby nebyl dehydrovaný, neměl propadlou fontanelu, to už je asi špatné..

martina_z
10. čer 2015

@selenit Nebud nervozni 🙂 Kojit sve dite je prirozene a da se nakojit i decentně, případně s plenkou nebo kojici rouškou, pokud se stydis vytáhnout cele prso (ackoliv podle me neni za co se stydet). Mozna bych doporucila podpurnou skupinu kojicich zen.

olusenka
10. čer 2015

@selenit z kojení venku bych si hlavu nedělala, taky jsem právě syna, když měl slabou chvilku na rašeliništi Kladská kojila asi 3x, než jsme obešli rybníček. naštěstí si bylo vždy kam sednout, dala jsem si ho na klín, odspodu vyhrnula triko....nic nebylo vidět. Kojící triko i kojící zástěrka byla zbytečná, i když i tu jsem měla, ale použila třeba parku v lázních, kde byly mraky lidí a seděly třeba na lavičkách proti sobě.

krystalka
10. čer 2015

@selenit - tak právě když kojíš, tak je to úplně nejjednodušší, nemusíš nic brát s sebou, hlídat, jestli toho máš dostatek, nebo aby to bylo akorát teplé, nebo se to naopak nezkazilo....syn kojený prakticky nebyl a stejně jsme bývali hodně venku, ve vedrech sice ne celý den, ale vždycky jsme vyráželi ráno, když bylo ještě příjemně, před polednem jsme se vraceli a pak zase třeba navečer...přes den jsme byli na zahradě ve stínu a nebo ve velkých vedrech doma, máme barák, kde se v létě v přízemí drží příjemný chládek, takže v tropických dnech jsme byli raději doma....ale jinak jsme bývali venku hodně, syn je narozený v březnu.....

saralinda
10. čer 2015

@selenit aby byl kryty pred slunickem. Vzdy jsem volila lehounke tricko a slabounke teplacky.

Strana
z2