icon

Čím chránit nohy u lezoucích dětí

ronja55
28. srp 2018

Hezký večer, syn 11 měsíců mi leze jako tryskomyš a má neustále od práhu modřiny na nožičkách. Mají to taky vaše děti a jak nožky ochránit? Nevyrábí se nějaké kolennì chrániče?

luciklim
28. srp 2018

@ronja55 ja jsem koukala na netu, ze se prodavaji navleky na kolinka, ale zas jsem cetla, ze to neni dobre na ten pohyb no.. nakonec jsme neporidili, a v pohode, kazde dite takhle leze, tak jsou na to asi staveny 🙂 jako prah chapu, ze je blbej, nas syn ho od zacatku radeji prelejza :D jako opatrne prekroci 🙂 tak uvidis..zadej si normalne chranice kolen pro miminko 🙂

caseopea
28. srp 2018

@ronja55 A jak 🙂. Malý měl okopané nohy úplně šíleně, ale nic jsem nepořizovala a naučil se rychle chodit a bylo to v pohodě, ale jak se naučí chodit, zase si bude otloukat zase něco jiného to k tomu asi patří 🙂. Nechávám tomu volný průběh.

nikolspace
29. srp 2018

Kamarádka stříhá delší ponožky a dává na kolínka, je to super 😊

v_erunka
29. srp 2018

Koupila jsem nakoleniky, mám nastrihany i ponožky, ale většinou nedávám nic. Jen občas na zahradu. Spis mi vadí, že si jednou odrela palečky a nárty, ale na to dávám capacky

bartakova_veronika
29. srp 2018

prodávají se protiskluzové návleky na kolínka tak třeba to pomůže 🙂

kittyy17
29. srp 2018

Nic, ať se učí že mají být opatrní, že to bolí..

kimh
29. srp 2018

Take nic, kdyz to dceru boli, zacne lézt jako pavouk.

vanea
29. srp 2018

nedávám nic, ty kolenní návleky se nedoporučují, protože hodně z nich je hodně těsných na krajích a může to prý dělat paseku okolo kolínek (nedokážu to bohužel vysvětlit, ale bylo to něco s žilkama a omezením pohyblivosti díky tomu tlaku)..navíc se tím nenaučí větší opatrnosti, zrovna min týden jsem se na to ptala na fyzio🙂 na nožičky dávám normálně ponožky s takovým tím protiskluzovým na ťapkách

pavelkamat
29. srp 2018

Používali jsme chrániče. Lezl v létě po kamenech a štěrku. Malý je hubeňour a nic ho nikde netlačilo. Za mě spokojenost.