Čím promazávat pokožku miminka?

lenulen
25. bře 2022

Mohla bych poprosit o radu. Dcera 14 mesicu ma takove cervene suche flicky na stehnech, trochu na hrudnicku. Cim nejlepe promazavat, aby to bylo neparfemovane vhodne pro detskou pokozku?

nikishkaaaa
25. bře 2022

@lenulen excipial U lipolotio a do koupele přidávat Linolu fett olbad 😉

9radka9
25. bře 2022

@lenulen měsíčkový olej, třeba Weleda, do koupele můžete přidávat linola fett, mně ale vadí, že je parfémovany

vendes
25. bře 2022

Panenský slunečnicový/mandlový/meruňkový olej.

krisstina93
25. bře 2022

Linola, lipobaze, klidně i obyč vazelína, nebo mám pro děti bambucke maslo, je přímo pro miminka.

martt
25. bře 2022

@lenulen Nejlepší je nesolené vepřové sádlo.

martiniquest
25. bře 2022

Cervene suche flicky byvaji obvykle znamkou kvasinky v tele, mazanim tomu nepomuzes.

wiki85
25. bře 2022

S tímhle bojujeme od asi roku a půl doteď. Doktorka řekla, že je to atopický ekzém, určitě si to nech zkontrolovat u pediatričky. Vyzkoušeno nepřeberně drahých krémů, i uvedený Excipial... a teď mě čeká lynč, ale kamarádka mi poradila modrou indolunu (její syn má ekzémy z čokolád) - zázrak. Jako fakt. Promaže to, stojí to pár korun, a díky tomu se mi daří držet ten atopák pod kontrolou. Měla jsem trochu obavy, že je to přeci jen blbá a levná indulona, ale u nás to zafungovalo.

terkezz
25. bře 2022

@lenulen Máme taky takové flíčky, dr říkala, že je to mírný atopák.
Na koupání máme čistící olej od mixi na atopii a oak mažeme weledou (měsíčkový olej) a přes den nám zabírá Avene krém na atopii

ifulesimonkova
25. bře 2022

Jak tu píše paní, červené flíčky můžou být známkou, že je něco špatně uvnitř. Asi bych radši zašla k doktorovi (byť sama dobře vím, že s takovým špuntem je to očistec). Taky zkuste vysadit dobroty s cukrem, ten atopák zhoršuje. Manželovi na atopák zabírá atopinal od Hadka, ale nevím jak je to u dětí. Na shopu mají poradnu, tak jim zkuste napsat nebo zavolat.

veroniqess
25. bře 2022

Nedám dopustit na Biodermu Atoderm.

lenulen
autor
25. bře 2022

Moc dekuji za rady. Doktorce jsem dnes volala. Mam zacit promazavat neparfemovanym kremem, nemam mydlit, mam omezit praci prasek. Pokud to nepomuze nebo se zhorsi, mame prijit. Ja v prani nic nezmenila, peru v detskem prasku, vse macham dvakrat. Mala se koupe dvakrat tydne, moc ji nemydlim ani. Sladke jeste moc neji, ma detske susenky a piskoty. Ani uz nekojim (ze by ji neco vadilo z meho jidelnicku). Ji vse doma varene, trochu solene, nekorenene, pije cistou vodu. Nesvedi ji to, ma to nejvic na stehnech.

cuuza
25. bře 2022

@lenulen Hledej spouštěč v potravinách, nejhorší je, že malé množství nemusí vadit ale větší už ano... Často to bývá mléko, sladké, citrusy, rajčata atd...