Čím umývat po stolici kojence?
Dobrý večer, zajímalo by mě, jak umývate, nebo máte v plánu, umývat kojence po stolici. Např. Jen vodou, nebo perlanem a medvídkem, vlhcenyma ubrouskama atd.
Jen voda a perlan, občas žínka, podle potřeby. Vlhčené ubrousky, i když jsem vyzkoušela spoustu superskvělých s 99,999999 😉 procentem vody používáme pouze v případech nouze ( doktorka a tak) byli jsme na 14ti denni dovolené, řekla jsem si, že vezmu ubrousky, že to bude jednodušší. Po pár dnech byla červená a u zadečku měla takovou ,,prasklinku" ono se tomu nějak říká, nevím jak.... takže šup šup zpátky k perlanu a vodě a červená je mááálokdy, kdyžtak pak máznu bepanthenem. Možná je to i kombinací s dobrými plenkami, ale nepoužíváme nic jiného, ani žádné mazání a super 👍
A jak jsem tady u někoho četla perlan peru. Tery také jen ten počůraný a používám opakovaně
@lovemusicsun děkuji
@michaela1990xx u nás je rozdíl mimino jen na mléku nebo už s příkrmy. Do půl roku jsme měli na přebalováku misku s vodou, do které se namočil papírový kapesníček, otřela jsem mokrým do čista a potom perlanem do sucha. Kapesníček se vyhodil, perlan vypral na 60 s plenami. Odhaduji, že vydrží tak 10-15 praní. Velké znečištění pod tekoucí vodou, ale jen voda u nás nestačila, měl a má stolici takovou agresivní, tak jsem koupila bio mycí gel pro miminka. Nejdřív od Navie, teď od Coslys, oboje fajn. Po zavedení příkrmů už po stolici jenom pod vodou, je to dost mordor... Na výlety máme eko bio ubrousky z DM, taky to Happy Planet, ale bílé, jsou hodně vodové a dobře utírají.
@michaela1990xx když se syn hodně pokakal až na záda třeba tak jsem ho vzala u umyvadla normálně vodou a žínkou, jinak používáme vodu a perlan, když jsme na cestách tak vlhcene ubrousky 99% vody.
Doma jsem pouzivala perlan a emulzi Gilbert, nebylo treba ani nicim mazat. Vlhcene ubrousky jsem mela z lenosti jen na ven.

@jjasmina Happy planet. Jsou modré, myslím, že se dají sehnat v DM.