Čím umývat po stolici kojence?
Dobrý večer, zajímalo by mě, jak umývate, nebo máte v plánu, umývat kojence po stolici. Např. Jen vodou, nebo perlanem a medvídkem, vlhcenyma ubrouskama atd.
Umyvam vzdy perlanem a vodou s mesickovym olejem od weledy, po stolici namazu i kremem proti opruzeninam, po curani ne 🙂
U nás ubrousky
Jen namočený perlan. Mela jsem ho připraveny namoceny v misce na prebalovaku.
My vzdy vodou, obe deti. Kdyz byly opruzene, tak pak namazat.
Používáme ubrousky, které jsou složeny z 99% vody. A opruzeniny nemáme
Ale pro jistotu mám doma mesickovou weledu
Perlan a Medvidek
Když byly holky maličké, dělala jsem si vlhčené ubrousky z papírových kuchyňských utěrek, které jsem nastříhala na požadovanou velikost, naskládala do krabičky a zalila převařenou vodou s trochou nějakého olejíčku. Byly šetrnější než ty z obchodu a levnější a měla jsem je vždycky po ruce 😊
@michaela1990xx jen voda a perlan. Ale kdyz je pokadenej, tak jsem zadecek nejdriv utrela suchym kapesnickem.
Nemazeme nicim, jen pred spanim namazu kremem proti opruzeninam, protoze v noci uz neprebaluju.
Zadecek ma krasnej a opruzeniny nevime co jsou. 😁
Obe deti jsem myla v umyvadle cistou vodou. Vzdy. Roztirani ubrouskama beru jako nouzove reseni na cesty
chytla jsem miminko a dala zadecek pod kohoutek 🙂 (kdyz nahodou v noci tak jsem pouzivala perlan). Vlhcene ubrousky nejsou ani trochu dobre (jen na cesty, kdyz vitezi pohodlnost, ale doma ani nahodou)
Pouzivala jsem vatove tampony pro deti z dm (prislo mi, ze narozdil od Perlanu i neco setrou 🙃 a dobre saji) a cistou vodu. I na cestach. Nejak na tu chemii v podobe vlhcenych ubrousku nejsem. Opruzeniny dcerka nikdy nemela. Kdyz byla vetsi, myla jsem (myji) zadecek pod kohoutkem s kapkou mesickove Weledy
Myla jsem pod tekoucí vodou a drobek sprchového gelu pro miminka 👍
perlan a voda, na cesty vlhčené ubrousky
Ubrousky a když toho bylo moc, tak pod vodou.
Pak vždy namazat např. sudocremem. 😊👍
Vlhcene ubrousky jsou celkem na prd,ja at utru male prdelku sebevic tak proste porad smrdi,umyt vodou je lepsi i kdyz to taky nedelam pokazde...
Vodou doma, ubrousky venku. Koupila jsem s 99% vody, ale teď jsem koupila nějaký obyč a taky v pohodě. Skoro nemazu, jen večer výjimečně trochu bepanthenem. Opruzeniny nikdy neměl.
Capnu a jdem do umyvadla a sprchacem co mame na koupele
@michaela1990xx medvídek se mi osvědčil nejvice, ani jsem dceru nemusela ničím mazat, kuzicka zistala hezky mastná... a byli jsme bez opruzeniny i při zubech i při prujmu
Zalezi na tom, kde jsem a jaka je konzistence a mnozstvi. Kdyz jsem doma a je toho malo, setru jen vlhcenym ubrouskem, kdyz je toho vice, setru ubrouskem, abych nebyla jak prase a nesu do koupelny pod vodu. Kdyz jsem venku, tak jen vlhcene ubrousky.
@michaela1990xx Prvního syna jsem myla perlanem a medvídkem, druhou dceru už obyč vodou a mýdlem - Alverde z DM, vše ok, chce to asi zkoušet podle reakce 😉
Ubrousky a když začal být při prujmu opruzely i přes sudocrem,utirala jsem vlhcenym toaletakem s vytazkem z dubové kůry
Obrúsky Nivea a sudocrem 🥰
S dovolením se větru, jen mě zajímá jestli ten perlan perete nebo to je jen jednorázovka? Hledám alternativu vlhčených ubrousků. Díky
Perla a voda.
@terezanovotna30 kupuju velkou roli, kterou si sama nastříhám a neperu. Na to nemám čas ani kapacitu a pořád je to od moči a stolice, tak to radši vyhodím...
Moč i stolici oplachuju tekoucí vodou. Od narození. Nemažu preventivně, nekupuju vlhčené ubrousky. Přebalovací pult mám v koupelně vedle umyvadla. A děti jsou bez opruzenin. Na cestách, kde tekoucí voda není, mám lahev s čistou vodou (na pití), tak to potom odliju na perlan a otřu.
Perlan peru na 70 st., po stolici ho ale rovnou vyhazuju.
Doma perlan+voda, mažu mastí s rybím tukem (mám namíchanou z lékárny). Mimo domov mám ubrousky s 99% vody. Párkrát se mi ale pokakala fakt hodně a bylo to takové mastné, že vodou jsem to drhla dlouho, tak v tom případě teď už dávám trochu dětského mýdla.
@terezanovotna30 perlan peru. Pokadeny teda vyhazuju, ale jinak ho peru na 60. A slouzi dobre dal. Vyprani na 60 s ohledem na hygienu bohate staci a moc neni ziravina.
Dokonce jsem perlan vsivala do rousek. Jedna vrstva perlan, jedna latka. Ten perlan tomu trosku dodal tvar, dalo se pres to dychat a tak dale. A zvladnul i zehleni. Ale to uz je uplne jina diskuze. :D
@lovemusicsun jaké používáte ubrousky?
@terezanovotna30 Já ho neperu. Mám ho nastříhaný na malé čtverečky a vyhazuju po použití. Není to sice moc ohleduplné k přírodě, ale abych ty malé čtverečky jeden po druhém rozkládala a sušila, na to nemám čas ani nervy. Jednou jsem to zkusila a u nás to prostě nešlo.

S dovolením se připíchnu.. Synovi (atopik) vadilo umývání pod vodou, takže jsem skončila u ubrousků. Třeba pro druhé načerpám jinou inspiraci..