icon

Čtvrté dítě, není to moc?

molly3
31. led 2007

Zdravim všechny maminky,
Jsem mamča tří dětí,sedmileté Natálky a dvouletých dvojčat. Hrozně moc toužím mít ještě jedno dítě a manžel taky neni proti. Jen mam strach, jestli už to neni přeci jen moc :O(
Byla bych moc ráda,kdyby napsala nějaká maminka čtyř dětí.
Mějte se krásně. Molly

napolitano
9. kvě 2013

http://rozjezd.promaminky.cz/registrace/
hurá povedlo se a tady do doporučil napiš pgdc@seznam.cz

marton
9. kvě 2013

ahoj holky,koukám,že všichni si užíváte sluníčka a nesedíte na netu 🙂 .Bylo tááák krásně a víkend se má pohoršit ☹ .
My jsme byli s klukama na bobové dráze a piňďové ani nechtěli domů.Odpol.jsem byla zamluvit soukomou školku,nic jiného nám prostě nezbyde 😠. Mám vztek,když si uvědomím,že je to půlka mé výplaty.Skoro bych mohla jít raděj na pracák a flákat se doma.
@napolitano ty alergie jsou svinstvo.Neteř se taky musí vyhýbat včelám,jinak puchne a puchne 😒 .Náš nejstarší začal být alergický v pubertě,na trávy,kočky,roztoče....ale jaksi fláká prášky,takže teď docela trpí.Co Kačenka?

mataharyy
9. kvě 2013

@napolitano Hu už to rozklikávám od 12:43 mi nefungoval net, připojil se až teď hajzl jeden 😠

vojtisek2007
10. kvě 2013

ahoj holky,
no jo, u nás už je teď hnusně, zataženo, každou chvilku začne lejt a děti jeli se školkou na výlet - Eli samozřejmě ráno zvracela - jako tradičně, když se něco má dít, takže je doma s Honzou, kterej jak se asi mění tlak, tak ho bolela celou noc hlava, pytle pod očima měl chudák jak se nevyspal...to bude zase den, odpo si po práci beru k sobě ségry děti (2 a 1), potřebuje si něco zařídit, tak počítám,že je tam budu mít do večeře 🙂,už se těším na bobíky.

@marton kolik teda dáš za školný + strava za jednoho za měsíc ? kamarádka bydlí u Prahy - za boha si nemůžu vzpomenout na jméno tý prdele, dává kluky taky do soukromý a platí 500,-Kč denně - školný + celodenní jídlo.....je to mazec, za jednoho, natož za dva

vojtisek2007
10. kvě 2013

@mataharyy co pan bratr, stále nic ???? a co školení ?

edeltraut
10. kvě 2013

Včera mě manža mile překvapil. Říká, že všem, co se divně tváří na naše tři děti odpovídá, že naše číslo je 4 nebo 5 😀. Tak si myslím, že Adélka se brzy parťáka dočká 😀

marton
10. kvě 2013

@vojtisek2007 tak 500 za den to je fakt mazec.Tady je školné 5000 za měsíc plus cca litr za obědy a to vše x 2 😒 .A to je teda nejlevnější co jsem našla.Cože malá takhle trpí,když má nějakou změnu?

vojtisek2007
10. kvě 2013

@marton nene malá netrpí na změnu, má alergii na bílkovinu kravského mléka....tak asi včera ve školce neuhlídali a něco jim snědla...ale většinou je to vždycky "když se to nejvíc hodí " - aspoň u nás to tak je, první plavání, Eli zvrací, výlet ve školce - Eli zvrací, dětský den - eli zvrací....

marton
10. kvě 2013

@vojtisek2007 jo takhle...já jsem to pochopila jako že je trémistka.Nebo jako náš nejstarší,ten má taky dost často potíže když jde ráno do školy 😀 .Nevím jestli jsem se tě už neptala,ale jak jste přišli na tu alergii?

vojtisek2007
10. kvě 2013

@marton bolení břicha, zvracení- to vše skoro dva roky než přišli na to,že je to alergie - mě smiřovali s nádorem na mozku apod...- na alergii jsem si přišl sama, díky tady jedné mamině na koňovi, pak už šlo vše ráz na ráz-alergo,gastro...jenže když byla mimi - plně kojené do 10ti měsíců výhradně - tak mi prořvala dny i noci - nikdo nevěděl proč 3-4 hodiny v kuse ukrutného řevu u nás žádný problém - já jak kojila jsem se cpala jogurtama a sýrama horem dolem - to ještě nezvracela, po těch 10ti měsících jak jsme najeli na příkrmy, se jí to zhoršilo, už i začala zvracet a bylo to čím dál horší....

marton
10. kvě 2013

@vojtisek2007 brr,nádor na mozku si dělají srandu ☹ .Ach to zdravotnictví ,ještě že je ten internet 😉 .Zrovna jsem volala vedoucí do práce,že školku jsme vybrali,tak ať se v srpnu těší,přifrčím 🙂 .Rozhodně se těší víc než já 😒 .Ale já vlastně nevím co chci 😖 .
To jste si s malou pěkně užili.Ona trpěla bolením a vy nervama,co?Kluci když trpěli na bolení,tak mi mudr.doporučila vysadit mléčné výrobky.Nedovedu si představit co by kluci jedli.Pořád se cpou jogurtama a večerní rituál je plátkový sýr 🙂 .Já zas pořád řeším,že jsou kluci mrňaví.Tobík ani ne tolik,ale Máťa jo.My jsme sice prckové,ale starší kluci snad byli větší ☹ .
Máte u vás taky tak "krásně"?Tady už desítky hodin leje 😠 .

napolitano
10. kvě 2013

@marton Ahojky,Kačí už je lepší,těší se na pejska a já se těším na kravičku,huráááá 😵

marton
10. kvě 2013

@napolitano ježiš na jakou kravičku? 😀

napolitano
10. kvě 2013

@marton Na rohatou 😀 ,cca 400kg živé váhy 😉

vojtisek2007
10. kvě 2013

@marton no jo užili jsme si a stále ještě užíváme...má pořád dietu,ale teď větší + školka už je hůř ohlídatelná...ale tak alergie ustupuje...Jo fakt mi dětská na tvrdo řekla, že se mám smířit s tím, že nejspíš bude mít nádor na mozku 😝 😝 😝 A děti mám taky malý - Vojta 6 let, 120 cm a 16kg, Eli 5 let 110 cm a 15 kg....jejich dvouletá sestřeniče je větší 😀 a tak důležitější je, že přibíraj - nestojí na váze a rostou....sice pomalu,ale jde to kupředu.

@napolitano ty ses z toho všeho zbláznila 😀 😀 😀 ???Krávu ? To je dobře, že je Kačí líp 🙂

napolitano
10. kvě 2013

@vojtisek2007 My taky nejsme žádný obři 😉 Bobešek 156cm a 34kg,Káťa 118cm a 18kg,Verča 104cm a 18kg 😀 ,Mišák 70cm a 8,3kg.Asi jó,ale strašně se těším 😵

napolitano
10. kvě 2013

Kde je @mataharyy?Že by už na školení.

mufyxa
10. kvě 2013

@miriam.a jsi hloupá a hloupou zůstaneš, netušíš o čem mluvíš .......vůbec tomu nerozumíš tak proč komentuješ téma o kterém nic nevíš . 😒

mufyxa
10. kvě 2013

omlouvám se všem za mou reakci ale reagovala jsem na začátek téhle diskuse tedy na první stránky trošku mě to tam naštvalo takže ještě jednou omluva 😉 🙂

mufyxa
10. kvě 2013

Ahojky všem vespolek měla bych se také představit jsem Monika je mi 40 a čekám čtvrté miminečko . 🙂 🙂 🙂 Mám jinak 3 syny 21,18,9. A před dvěma lety jsem se podruhé vdala a vzala si bezdětného muže tak jsme se snažili a ted jsem v 5tt a štastná a spokojená strašně se těším ...... užívám si každý den . 😀 😀 😀 😀 😀

napolitano
10. kvě 2013

@mufyxa Ahojky,já už ty 4 trpaslíky mám 😀,jen trošku menší.Jinak klobouk dolů,si říkám až mi bude 40,tak už budou jakš takš samostatný...hurááá 😀 😀 a budu mít klid 🙄 cháchá.Jsem Jana 😉 a vítám tě u nás 🙂

napolitano
10. kvě 2013

@edeltraut Aby jsi nás brzy nepředhonila a neměla vlastní diskusi 😀 Páté ano či ne? 😉 No co plný dvůr dobytka a dům plný dětí,jsem pro.Máte krásné hospodářství 😵

edeltraut
11. kvě 2013

@napolitano 🙂 děkuji. My říkáme 4 nebo 5 záměrně. Máme v rodině dvojčata - v mojí ženské linii, tak si říkám, co kdyby se napočtvrté povedly dvě? 😀. To už tady taky jednou bylo - teta si jela pro vytouženou čtvrtou holčičku, tedy aspoň tomu věřila a když přirozenou cestou porodila čtvrtého kluka, zjistila, že vlastně bude mít dětí pět 😀. Pátá byla ta holka 😀.
A to prý babičce říkala, že není blázen jako ona a pět dětí si nepořídí 😀.

vojtisek2007
11. kvě 2013

@mufyxa ahoj, jsem Petra, mám "zatím" dětičky tři...ale to čtvrtě si moc,moc přeju,ale manžel je zatím jiného názoru - tak třeba bude potřeba k tomu vytouženému 4 dítku vyměnit i chlapa 😀 😀 😀

@edeltraut ten dort - barbie - to jsi taky sochala sama ??? chci takový pro ELišku k narozkám, hledala jsem po netu, kdo v JH by vyrobil a zatím jsem nic nenešla ☹,já jsem nemožná, neumím ani bábovku 😔

edeltraut
11. kvě 2013

@vojtisek2007 JJ, ten jsem dělala sama 😀, byl pro sousedku 🙂 a kupodivu to docela šlo 😀

helabella
11. kvě 2013

@mufyxa -- ahojky. Já už taky 4 mláďata mám a nejspíš tak končíme 🙂

@edeltraut -- kdyby se ze čtyřky staly u nás dvojčata, tak by manžela asi kleplo 😀 Ale je krásný, že se u vás pomalu začíná plánovat 🙂

@napolitano @vojtisek2007 -- že by drobnější děti byly další charakteristika vetších rodin? U nás Kačí (6 a 3/4) má 114cm a 17,5kg; Štěpi (5) 106cm a 14kg a Fany (2,5) 85cm a 9,5 kg 😀

edeltraut
11. kvě 2013

@helabella Pořád o tom mluvíme, jestli další, tak aby byl věkový rozdíl max. 3 roky... Teď jsme se dali na to naše hospodaření, což nám "sežralo" veškeré úspory a ještě jsme si na to půjčili... takže až na sebe zvířata vydělají, tak uvidíme. Vím, že mimčo moc nestojí (všichni tedy píšou, že jo, ale já jsem jiného názoru), ale i tak potřebuju mít takovou nějakou jistotu 😀.
Osobně si myslím, že už teď je jasný, že čtvrtě bude 😀. Letos se s hospodářstvím snad konečně dostaneme do plusu a pak už to bude pohoda 😀. Zatím dotujeme krmení.... zrovna min. týden jsem počítala výdaje a málem mě šlehlo - pak se divím, že je účet věčně "vymetenej" 😀

vojtisek2007
11. kvě 2013

@edeltraut a nebereš zakázky 😉 ? nebo nevíš o někom kdo by upekl,udělal,vytvořil v JH a okolí ?

@helabella jako aby všichni měli dostatek místa, tak jsou to drobínci 😀 😀 😀 nebo - jak by určitě někdo dokázal říct - dostávají míň najíst,když je jich tolik 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Jde Kačí do školy ?

edeltraut
11. kvě 2013

@vojtisek2007 peču dorty víceméně pro známé, když budeš mít dobré datum a nikdo z rodiny nebude mít narozeniny, tak není problém jí udělat 😉. Jinak tady v Bystřici peče jedna paní a je moc šikovná, zvládne v podstatě cokoli.

Já mám tedy taky dětí plnou chalupu a žádní drobínkové to tedy nejsou 😀. Jen Adélka se trošku "vymyká" a Ládík teď poslední tři roky špatně jí, tak je jak sušinka 😀
Nebude to spíš po rodičích, u nás mají pěkný vzor maminku, ta drží nonstop bodovou dietu - co najdu to zbodnu 😀

Strana