Daly byste dítě do školky, když jste doma s mladším?
Ahoj maminky, male budou za mesic 3 roky a mam moznost ji dat jiz do skolky (obecni, ne draha, dobra skolka), bud ted na jare nebo v zari. Nemusim ale, jsem stejne doma se synem, kteremu byl jeden rok. Dali byste malou do skolky nebo ne? Vyhody - bude si hrat s dalsimi detmi a vice se socializovat, nevyhody - bude nosit malemu domu nachlazeni nebo se ji bude po nas mozna styskat. Potrebuji se rozhodnout. Intuice mi rika, ze bude stacit v zari, co myslite?
Ja teda nemam druhe dite ale mala chodi do skolky od 2let a 4 mesiců. Když to jde proč ne. Zalezi na kazde mamince 🙂
já bych nedávala, jen pokud by dítě vyloženě chtělo. Nejen, že bude často nemocné a nakazí tím celou rodinu ale pokud je nuceno, mohlo by mu to v budoucnu škodit. Líbí se mi jak se k tomu vyjadřuje Jaroslav Dušek nebo Naomi Aldort, která se zabívá výchovou dětí. Taky bych si určitě zjistila co jí a pijí. Slazené nápoje se dětem nedoporučují, ale mnohdy ve školkách nedávají nic jiného než slazený čaj. Samozřejmě pokud se takto stravuje i doma tak prosím...
Za mě školku rozhodně ne a tak doufám, že budu mít tu možnost zůstat doma s mojí holčičkou co nejdéle.
Rozhodně bych tam dítě dala.Důvod? více času na mladšího a adaptace staršího na dětský kolektiv.
tak pokud si nejsi jistá, tak to nech až na září; z hlediska nemocnosti se asi do září nic moc nezmění, ale aspoň se na to víc psychicky připravíš 😉
Svoje dítě do školky nedám. Takže já bych nedala.
dala bych od září. kolektiv je nenahraditelný. a pak je možné si udělat vše po svém, brát po o, některý den si nechat...
jinak jen pro opravu - školka je dle zákona vzdělávací zařízení, ne hlídací instituce. takže děti mají nárok dle věku nikoliv podle zaměstnanosti matky (teda zda je pracující, studující, či doma na mateřské....)
dala bych, ale od září. kdy se tam vytváří nový kolektiv, je tam víc dětí, pro které je školka nová, seznamují se. Nevím, jak by dítě zapadlo teď do již fungujícího kolektivu.
Já jsem starší do školky dala, když jí byly 3 roky, mladší byl rok. doma to s ní bylo docela neúnosný, byla dost agresivní vůči mladší, se školkou se zklidnila, mladší byla ráda, že je doma sama a má klid na svoji hru.
Za mě jo. Mám kluky 22 měsíců od sebe a starší ještě neměl tři a už tam šel a mladšího přemýšlím že budu dávat už teď ve dvou ať je mezi dětmi. Stáhnout ze školky se dá vždycky 🙂
Ale je to na tvém pocitu. Každý to cítíme jinak 🙂
Taky bych doporučovala od září...možná si bude ze začátku trošku stýskat, ale to je normální. Malej taky moc nechtěl, u maminky se mu líbilo, ale po chvilce si zvykl a do školky se těší 🙂 .
Rozhodla bych se podle zralosti a chtění dítka. Není nutné s úderem 3 narozenin dát dítě do školky, navíc v rozběhlém šklním roce, i když je místo. Klidně bych počkala do září. Můj mladší březnový taky půjde až v září (ale tady nehrozí že by nabídli místo v průběhu roku, ale i kdyby, nedala bych ho). Starší šel v září, měl 3 a čtvrt, a mladší rok a půl, teď chodí druhým rokem a je víc doma než ve školce. Ale líbí se mu tam a je to fajn pro všechny. A nemocní oba byli už před nástupem do školky. Na vztah to nemělo vliv, nikdo nebrečel, proběhlo to bez problémů.
moja dcerka chodi do skolky a ja som doma s rocnym dietatom.preco by som jej branila aby bola v kolektive?je moc sikovna uz vie spoustu basnicek, pisnicek, chodia na vylety ale hlavne je medzi detmi a je jej tam dobre a co sa tyka choroby tu nam domov za cely rok nedoniesla a dokonca ju nechavam v skolke aj spinkat 🙂
Já jsem dceru dát nechtěla, právě proto, že jsem doma. Ale je to pro ni lepší, že šla. Našla si kamarádky, je samostatnější... A pochytila spoustu nemocí 😀 Ale jo, je to dobře.
ja jsem doma cekame mimco a syn 3 roky chodi do skolky 🙂
mám podobně staré děti a právě se budu o to snažit, aby mi syna vzali, ale právě proto, že jsem doma s druhým dítětem, tak tomu moc šancí nedávám. Ale určitě si myslím, že je to plus, aspoň třeba na 4 hod. denně od osmi do poledne. Sice chodí na nějaký kroužek, ale je tam se mnou, už tam pochytil nějaké nemoci, ale podle mě potřebuje už být víc v kolektivu sám, tady v tom kroužku je buď dost se mnou nebo každé dítě samo za sebe, ale děti nespolupracují spolu. Já syna přihlásila do školky, kde jsou ve třídě různě staré děti .
Ahoj, dala bych ji od září. Naše dcerka šla do školky v září. Byly jí 3 a půl a synovi půl roku. Je tam moc spokojená, jediná nevýhoda je to, že domů nosí bacily a malej to dost od ní chytá. Držím palce 😉
Moje děti jsou od sebe 15 měsíců. Starší byly 3 roky v červenci 2014 a od září jsem jí do školky nedala.
Jsem doma s mladší dcerou. Holky tím, že jsou k sobě blízko, tak jsou na sebe hodně fixované, hodně s hrají, povídají si a když je jedna bez druhé - třeba jen u babičky apod., tak si po sobě hrozně stýskají.
Zároveň starší dcera je i taková dobrá duše, že jsem měla strach, aby se mi moc nezměnila a nezdivočela. Chtěla jsem si ještě užít té své hodné holčičky. A další věc je ta, že se jí tam prostě nechtělo, když jsme o školce mluvili, tak nechtěla a fňukala, že chce zůstat doma.
S paní ředitelkou jsme se domluvily, že tento rok (2015) mi od září vezme obě děti. Starší bude přes 4 roky a mladší budou v říjnu 2. Vezme mi je společně a dá je na první rok i do stejné třídy.
Ovšem s oběma holkama chodíme na kroužky, doma se učíme básničky, jezdíme mezi kamarády na návštěvu. Takže si myslím, že i socializované jsou až kam a tudíž bez školky netrpí.
A já jsem více v klidu-kdybych mohla, dala bych je až těsně před školou. Ale musím do práce, tak se nedá nic dělat 🙂
Takže já bych do školky nedala. Na druhou stranu i z okolí vím, že je asi běžné děti do školky dávat, i když jsme stále doma, takže proti tomu nic nemám 🙂 Musíte vědět vy, jestli je dcerka připravená na školku, jestli se těší...Můžete to vyzkoušet na pár dní v měsíc, na pár hodin...a uvidíte. Rozhodně bych jí tam ve vaší situaci nenutila zůstávat, pokud by se jí tam nelíbilo 🙂
ano dala, vse kolem je jedno, dite kolektiv potřebuje. dulezite je se do skolky dostat, jak se dostane tak i tak uz si tu navstevnost resite sama, když bude marodit tak to hold nepujde, ale to je ve skolce normalni, bude mit aspoň sanci se zaradit do kolektivu. mate prave idelani pripad jak ji aklimatizovat do kolektivu nenasilne, pokud jste s druhym doma. muze chodit jen na dopoledne proste jak to pujde. co ja bych za to dala, u nas skolku nedostanete a starsi uz presla vek kdy se tesila a do kolektivu ji to nelaka.
Syn bude mít tři roky a protože chce (tento rok všichni 2-4 roky šli do školky a on tady zůstal sám a v rodině a okolí máme jen děti ještě mladší) a ve školce se jim teď uvolnilo místo, tak ho tam po jarních prázdninách dám. Chtěla jsem ho celý tento školní rok nechat ještě doma, protože máme doma miminko, ale nakonec jsme to s manželem přehodnotili.
Dala jsem, dcera vyhledávala společnost dětí a líbilo se jí tam. 😉
já jsem svoje dítko dala do školky i když jsem byla s mimčem doma. Je pravda že malý byl skoro první rok pořád nemocný a domů mi i nosil nemoci, takže mimčo to všechno chytalo, ale on byl šťastný ve školce. Chodí tam se svýma kamarádama a jsem za toto rozhodnutí ráda 🙂
Dala a uplne bez vycitek 🙂 v zari zacal chodit syn do skolky a v listopadu se nam narodil druhy...jsem moc rada ze starsi do skolky chodi alespon se neciti odstrceny kdyz tu beham okolo miminka...kdyz se vrati ze skolky tak se snazim venovat co nejvic jemu...chodi do skolky moc rad ale je pravda ze je tak tyden v mesici doma s rymou nebo kdyz pokaslava...mimco od nej zatim nic nechytlo a to je nijak neizoluji...proste i kdyz ma starsi rymu tak stejne dava malemu pusu na dobre rano nebo dobrou noc (liba ho teda na celicko)
Dala jsem a udělala bych to znovu
Dala, proč by ne. A kdy to záleží na tobě a na něm. Mateřská intuice je určitě ta správná. 😉
Do školky bych dala, ale až od září.
Dala a jsem za to ráda 😉
Tak naše bude mít v květnu 3 roky a syn v červenci 1 rok a já doufám,že nám jí od zaří do školky vezmou...
Od toho září bych určitě dala..
J8 dokonce měla možnost dát syna už 2,5 letech. Měl nastoupit v září a dcerka se narodila v půlce velkých prázdnin. Dlouho jsem přemýšlela jestli jo a nebo ne...Zvítězilo NE...prošel si jejím prvním rokem...ale pak už byla volba jasná JDE DO ŠKOLKY...i když je teda víc doma jak ve školce nemoci nachlazení atd....ale neměnila bych...protože je s dětma, má nějaký režim...ale samo že to zaleží na tobě
Starší dceři budou v červenci 3 roky, mladší v březnu 1 rok. Starší teď chodí na jedno dopoledne v týdnu do lesní školky a ráda bych, aby od září chodila do státní... Děti a kolektiv miluje, do školky chce jít každé ráno a chce tam i spinkat.. Takže uvidíme, jestli ji přijmou a zkusíme to 🙂

dala bych ale až v září, pokud teda už ted nemá extra velkou touhu do školky jít to bych zvážila ted, ale jinak bych počkala na září a dala