icon

Dáváte prso i jen na dudlání?

martivit92
30. led 2026

Ahoj maminky,
ráda bych otevřela diskuzi a zeptala se na vaše zkušenosti. Kojíte dítě i ve chvíli, kdy už mléka není tolik, spíš kvůli uklidnění? Necháváte ho si dudlat prs, když u toho usíná?

Já osobně raději dám prso i jen na dudlání před spaním, než aby miminko plakalo. Spíme spolu v posteli a přijde mi to přirozené i pohodlné – i když nepije, jen si podudlá, uklidní se a usne bez zbytečného pláče, malý má teprve 10 měsíců a snad bude odstav bezproblémový 🙈 . Jak to máte vy? 🤍

Strana
z2
monny3
1. únor 2026
@martivit92

@iksypsilon pod profilem se schovává zoufalý chlap? 🤔😂

@martivit92 ten, co mu máma nedávala jako malému cucat prso 😅😅😅

veronicka89
1. únor 2026
@iksypsilon

Ne je to úchylný. To má dělat chlap, ne děcko

@iksypsilon 😆 tohle kdyz nekde ctu hlava mi to nebere … jo a tytyty ze mesicni mimino ti sahne na kozu, to je teprv uchylny brrr to ma taky delat chlap …

Takze kdxz chlap dujda - to uz uchylny neni 👀😵‍💫🧠

kosi_cek
2. únor 2026

Ano, kojení je prostě péče o dítko, neuspokojuje jen jeho žaludek, kojila jsem např. i několik měsíců “nasucho” v těhotenství, abych mohla kojit tandemově a usnadnila si tak péči v kontaktním duchu o 2 stále maličké děti. Za mě je hodně smutné, když jsou děti místo toho fixované např. na neživé věci, i když je to tak pro pečujícího jistě snažší.

hladkamouka
2. únor 2026

@martivit92 malá měla prso do 3 let a 7 měsíců a nebylo to už dlouho jen jídlo, ale hlavně univerzální uklidňovač, díky tomu dokázala mnohem líp zpracovat emoce.

krisstina93
2. únor 2026

Dávala jsem, mala se mnou spala v posteli a dudlala průběžně celou noc. Ale jak jsi přišla na to, ze nemáš mléko? Ono je ho furt stejne, jen se pak uz prsa nenalévají do zásoby, ale jak dite cumlá, tak se tvoří na poptávku.

nata22linka07
2. únor 2026

Jsem chodící dudlík 😁když syn potřebuje uklidnit chce prso. Ale snažím se už jen doma. V rodině už to některým vadí. Syn má čerstvě 2 roky.

Strana
z2