Dítě od malička ve svém vlastním pokoji, a ne v ložnici
Ahoj, mam dotaz je tu nekdo kdo pro sve dite uz mel odmalicka nachystany svuj vlastni pokoj a postylku do loznice od zacatku odmita? Vim ze postylka v loznici ma sve vyhody kvuli nocnimu vztavani a nocnimu krmeni. Ale preci jen by me zajimalo jestli to tady tak mel nekdo nastavene od zacatku ze postylka v loznici ne.
Jeste doplním ja plánovala mít Eli od zacatku v pokojiku, ale když jsem toho 2,5 kilovyho drobecka viděla neměla jsem to srdce ji tam nechat samotnou. V posteli s námi nikdy nebyla max jen se mnou odpoledne ale jak ji padly 3 měsíce konec na spaní musí mít klid 🙂
@broccolka tak zalezi. fakt je, ze většinou 6ti nedeli travis dny i noci vicemene v posteli s mimimkem. Na spani my davali mimi do male postýlky. tak jestli si to takto dovedes představit v detskem pokoji proc ne. To bych rekla, ze je jeden s uhlu. U nas se starsim od zacatku byl ve svém pokoji s tim, ze ja tam s nim prvních 6mes spala na kanapi.
@monikagurthova Malá měla dva a tři čtvrtě kg a stejně z ní úplně sálalo "Spím, neruš!" 😁
@terezapetrova No to taky jak kdo... Já si s dítětem nelehla ani jednou. Dokrmovala jsem, takže přebalit, jedno prso, druhé prso, láhev. Krmila jsem cca 45 minut v sedě na posteli a dítě pak tři hodiny spalo jako zabité, což trvalo dva měsíce určitě, spíš skoro tři. Nějaké válení v posteli vůbec.
@terezapetrova no ja neviem, ja som v 6nedeli rozhodne nebola s malym v poslei, kojila som po sediacky, nakojila, pomojkala a dala spinkat do postielky a sla po svojom. Ja som mala vsak velmi spiace diera,bez kolik, refluxu, ja som v zivote nevidela tolko serialov ako v 6nedeli.
@broccolka Ahoj, tak my patříme k těm, kteří měli v plánu leccos - a takřka všechno bylo vskutku jinak (to se netýká jen spaní)...🙂. Fakt je, že jsem na svém plánu dogmaticky nelpěla - koneckonců, mít dítě je poměrně nepřenosná zkušenost a co dítko to originál 🙂. Věděla jsem dopředu, že metodu "nechat vykřičet" prakrikovat nebudu a zkusím to případně vyřešit jinak, pokud možno ke spokojenosti všech - včetně miminka.
Postýlku jsme měli v ložnici cca tři dny, pak jsme se s dcerkou obě přestěhovaly do pokojíčku. Noci byly bouřlivé a muž potřeboval aspoň trochu spánku, aby mohl fungovat v práci. Pro mě by bylo bývalo dost únavné lítat co hodinu z jednoho pokoje do druhého, takhle jsem jen natáhla ruku a měla jsem malou u sebe. Když byla úplné miminko, brala jsem ji do postele spíš výjimečně - dost s sebou házím a bála jsem se, abych ji nezalehla. V období separační úzkosti (6-12m) se bála spát sama, tak jsme spolu spaly na dvoulůžku. Do postýlky šla, až když na to byla připravená (cca v 15 měsících), nějakou dobu jsem s ní ještě spala v pokoji. Dnes (21 měsíců) nemá problém spát sama v pokojíčku, často ani nechce ke mně do postele a vyžaduje svou postýku (to se děje v případě, že je jí dobře, nic ji nebolí a netrápí). Žádné drastické odnaučování neproběhlo, sama k tomu dozrála.
Jinak - pokud má bolení (nejčastěji zuby) nebo jiné trápení (noční děsy), mám u ní v pokojíčku matraci a beru ji k sobě - minimálně než usne.
@barumat ty jojo takový Kulíšek 🙂 to z naši malé prave az kolem toho 3m si te doby dobrý a pak najednou sup a spala dopis nez jsme si šli lehnout pak stačilo jen ze manžel zafunel a byl oheň na střeše 😀
Mám dvě děti a obě po ukončení šestinedělí spali ve vlastním pokojíku. Starší naprosto v pohodě, mladší si zvykal o něco déle a dali jsme to.
Pro mě je strašně důležitý, aby dítě vědělo kde má to "svoje" a k nám do postele je ve vyjimečných případech.
Jen bych doporučila, pokud to tak plánujete, musíte být na sebe i na dítě tvrdý a neustoupit
@barumat mozna jsem to psala protože to ze by mi dite spalo 3h v ks neznam. On ten termin "valeni v posteli" je silne zavadejici 🙂
@zarecna tak nic se neda vztahovat globalne vim, me obe deti nejen v 6ti ned. ale min první 3 mesice přes den probdely a prokricely tak bych rekla, ze se to tim vysvětluje 🙂 i me sestry to měli většinou s dětmi stejne 🙂
@barumat 1. syn mel 2,3kg
@zarecna jezisi ne měli ale mely samozrejmne 🙂
@terezapetrova Jj, já jen, že se to nedá říct, že by člověk univerzálně šestinedělí strávil v posteli.
@barumat napsala jsem většinou, tak mozna většinou take není spravny vyraz tezko rict, kazdopadne mezi vyrazy většinou a univerzalne porad nejaky rozdil je když uz chceme slovíčkařit 🙂
@terezapetrova my fault, četla jsem "většinu" šestinedělí, ne "většinou", což význam trochu mění.
@barumat a ja nemusela nektere věci psat, omlouvam se a mrzi me to. Sakra aspoň ted v Adventu musim byt mila 🙂

@barumat jestli můžu taky reagovat jak spí mimčo v posteli tak třeba u nás na chalupě mame postel přiraženou z jedné strany ke zdi a hned za hlavou bok skříně takže tam je malý krytý ze všech stran a má svuj dětský polštář s peřinkou a my taky svoje. Doma jako mimco s nami nikdy nespal přes noc aby ho chlap nezalehl protože ten nemá na to radar jako my matky takže když jsme si s nim lehli jen tak odpoledne tak byl mezi nami, pod hlavičkou plinku nebo nic, my polštáře každý na svoji straně,přikrytý byl pod moji peřinou a byl co nejvíc nahore aby ji neměl na obličeji, zadne drama a bylo to super