Dítě se v noci budí

azizo
10. led 2018

Ahoj,

chci se zeptat na nějaké tipy a rady ohledně uspávání dítěte, které se probouzí několikrát za noc. Jde mi o to, že teď budu postupně přestávat kojit, resp. kojím už jen večer (v noci) - po roce od porodu. Malá nemá dudlík, odmítá ho, takže když se v noci vzbudí, je zvyklá právě na prso a tak přemýšlím, jakou jinou alternativu jí nabídnout, aby pak zase zabrala a spala dál. Nemyslím si, že by se budila hladem, večer ještě dostává kaši a budí se v různých intervalech. Jinak spí tak od 20.30 do 8 do rána - než se úplně probere a začne dovádět.
Tak mě jen zajímá, zda jste to některá z Vás taky řešila a co zabralo. Díky moc za případné tipy a rady 🙂

pajounek
10. led 2018

Poradím jen společné spaní 🙂 malá třeba jen sáhla kolem, ujistila se, že tam jsem a spinkala dál. Ale já odstavila asi ve 20m, kdy už prospala celé dvě noci bez probuzení.

kituska20
10. led 2018

Společné spaní,flašku nebo dát napít?já odstavovala dceru až když jsem ji to dokázala vysvětlit

jipe
10. led 2018

Dát napít, hladit, držet za ručku, něco zazpívat, lehnout si k dítěti... ono toho moc nevymyslíš. U nás fungoval dudlík, ale i tak byl odstav ve 13m s trochou řevu

azizo
autor
10. led 2018

@pajounek V posteli se mnou spi vlastne porad 😊

azizo
autor
10. led 2018

@kituska20 V posteli spi se mnou, flasku mi zatim odmita-teda v noci-to vypada ze po mne mrskne zpet.

jipe
10. led 2018

@azizo ono to budeš muset pár nocí vydržet, pak to pochopí, že mlíko nebude

azizo
autor
10. led 2018

@jipe Jo s tim pocitam ze to nebude jen tak a bez revu se to neobejde.

bartche
10. led 2018

Hlad (i když byla najedená, po 2 hod. si dala celou lahev sunaru), žízeň, prdíky. A když nepomohlo nic, pro uspání pomáhalo mimo jiné i něžné (opravdu velmi jemňounké) šeptání do ouška 🙂

monaluza
10. led 2018

Syn se po odstavu (v 17 mesicich) temer prestal budit, tak dvakrat za noc se v polospanku napije vody a spi dal. Po mliku se ptal (cti: brecel) prvni dve noci, pak pochopil, ze nebude a uz byl klid. UM nikdy neprijal. Na uspavani jsem par mesicu pred planovanym odstavem zaradila ukolebavku, aby mu zustal aspon nejaky ritual.

jostein
11. led 2018

kamarádka se musela takhle na pár nocí odstěhovat z ložnice, takže k malému vstával tatínek, pohladil, pochoval a dal napít, a zabralo to.