Dudlík Bibs. Jak naučit na nový dudlík?

17. led 2023

Ahojte, od narození malá odmítá jakýkoliv dudlík krom kaučukového bibs, klasický kulatý, ne ten orto. Problém je, že jsem lehce podcenila střídání a obnovu dudlíků, takže malá má dva, které totálně vyžužlala, že mají tu ‘bambulku’ 2x takovou než nové. No a ty nové malé teď samozřejmě nechce protože jí padají z pusy. Tak co teď? Bez dudlíku řev a pokusy o to jí cpát nové končí během půl vteřiny vyplivnutím a řevem. Ty její staré už začínají být pěkně hnusné, kaučuk už to začíná mít solidně za sebou a já nevím co teď :D Nových máme tři pr*ele (i jiné druhy, orto, silikon,..), ale k ničemu. Jak ji teda naučit na nový dudlík? Dudat je za ni nebudu 😂😂 (Nestěžuju si na kaučuk, vím, že je to přirozené opotřebení, jen jsem to prostě posrala a nepodchytila včas a teď nevím jak z toho vybruslit.)

zrzinda
17. led 2023

Měli jsme stejnej problém. Proste když začaly růst zuby, tak jsem se naštvala a všechny Bibs zahodila. Rekla sem si, ze když dudlik bude chtít, tak si proste vezme ten ortodontickej. Chvíli se ji to nezdálo, ale pak dobrý 😊

me_druhe_ja
17. led 2023

Syn (3 roky) má doteď klasickej kulatej na spaní a zuby má krásný....🤷 To je hodně geneticky daný....Teda nutno podotknout, že v podstatě nikdy neměl dudlík celý dny v puse, možná jako úplné miminko. jinak vždy jen na spaní a max pak v kritických situaci (asi do 2 let).

emillyhk
17. led 2023

Syn dostal v porodnici latexovou kytičku, ale v nějaké Mega velikosti, i dudlíky pro 6-18m jsou menší 🙈 Já to tehdy podcenila, měl ji asi dva týdny a potom už byl strašný problém cokoli jiného 🤦‍♀️ Nakonec teda vzal na milost ty latexové "třešinky" pro větší děti. Ale dělala jsem to nenápadně - uspala jsem se starým dudlíkem a po usnutí vyměnila za nový. Za pár dní si zvykl. Ale byl tehdy miminko, nevím jak stará je dcerka.

teate
17. led 2023

Škoda, že nepíšeš, kolik jí je. Za mě jediná rada - využij toho a už jí to nedávej. 💪 Buď bude chtít co je nebo nic. 👍😃

kubesovaadelka
17. led 2023

Záleží asi na stáří miminka. Ale úplně se vidím v prvních týdnech dcery, která měla milión druhů dudlíku a ona si vybere ten, kterej se dá koupit jen přes net, nebo nejblíž 40om od domu. A co čert nechtěl, dudlík se zatoulal. Chtěla naopak úplně placatej a ten jsm se měli jedinej. No nakonec po probrecenem dní si vecer vzala na milost jiný a ta značka nám zůstala do teď. Dceři je rok a od 10mesice veme do pusy jakýkoliv dudlík. Jeho o 2 týdny starší bratranec má jiný dudlík a když si spolu hrají, kradou si je navzájem, plus mají mezi hračkami dudlíky co nechtěli a i ty dudlaji 😁 ono to příjde až nebude jiná možnost ❤️

autor
18. led 2023

dcera ma 6m :D nekojim, lahvicku ma MAM a pije z ni normalne bez problemu 🤦🏼‍♀️

autor
18. led 2023

jinak zatim asi nemam uplne potrebu se dudliku zbavovat, nema ho v puse furt, je to u nas prostredek na uklidneni z nejvetsich amoku aby zacala zase vnimat :D urcite znate, mimino rude, vztekle, oci zavrene, zapomina pomalu dychat :D v tento moment cpu dudlik, uklidni se a vetsinou ho pak vyplivne a da se zaujmout jinak. ale tady ty zachvaty se mi zatim nepodarilo vyresit jinak, jak nevidi neslysi, nepomuze nic, flaska, chovani, proste amok. a pak teda usinani vecer. po usnuti ho vyplivne a spi bez. v noci ji ho parkrat nacpu z vlastni pohodlnosti abych oddalila krmeni ci jine nocni vrtochy. klidne bych ji koupila novy s vetsi bambulkou, ale zatim jsem nesehnala. Kaucuk uz je v tom stavu, ze zacina lehce ‘lepit’ furt je na nem nalepeny curbes a je uz dost mekky. coz o to, oplachuju furt, spis aby ji to neublizilo nejak.