icon

Hlídání miminka. Kdy jste nechávaly hlídat?

anna189
20. čer 2020

Ahoj holky. Ráda bych znala vaše zkušenosti, kdy jste nechávali hlídat své miminka? Mám holcicku, bude ji 5 měsíců. A zatím nemám potřebu ji nikomu jinému než manzelovi sverovat a asi ani nechci. Když potřebuji uklidit apod tak samozřejmě ji manžel prihlidne, ale to jsem v domě, vyloženě se vzdálim z dosahu od ní tak 1x týdne na 2hod když jdu cvičit. Dle okolí a hlavně rodiny jsem divná a oni mají velkou potřebu hlídat a já cítím správně že prostě zatím ne. Jak to máte vy? Jinak u mě hormony už jsou relativně v pohodě a nemyslím si že se to v brzké době změní. Úřady si zařídím s malou, stejně jako nákupy, nepřipadám si omezená. Děkuji za Vaše zkušenosti.

Strana
z3
veronikav31
21. čer 2020

@ai30 můžu.protoze prarodiče hlídají jednou za čas starší dcerku.ale nevidím pozitivum hlídat od miminka.jinak v rodině mám neteře a ty prarodiče hlídají pořád,tak to vidím

baruniceslepice
21. čer 2020

@anna189 jo, no. O hygiene taky nemluvim. Ja vzdycky vsem po prichodu rikala, ze si musi umyt ruce. A nemocne deti k miminku proste nepatri. Pokud citis, ze malou davat na hlidani nechces a nepotrebujes, vyprdni se na vsechny. My bydlime v generacnim baraku, pod nami tchyne. Mam deti od sebe 20mesicu. Kdyz se narodila 2. Dcerka, tchyne mi casto delala, ze kdyz jsme sly kolem jejich dveri, proste mi to starsi dite, ktere slo napred, vcucla k nim do bytu a nic mi nerekla. Musela jsem ji vysvetlit, ze takhle to nejde (mela jsem pocit, ze mi ji nekdo bere a ja ji potrebuju u sebe) Po vysvetleni pochopila. Moje mama mi neustale brecela do telefonu, ze malou nevidi, ale aby sama prijela, to ne.( Mame to stejne, kdyz bych potrebovala musim dovezt a pak znovu prijet) Navic ja obe dcery dlouho kojila a mely jsme proto dost intenzivni vztah, a ony ani k nikomu nechtely. Ani jako miminka na chovani...

ai30
21. čer 2020

@veronikav31 Nerikam u miminka, tam je jen to pozitivum, ze misto toho, abych s nim brazdila ulicky v supermarketu, muze tu chvilku radeji stravit s babickou v parku.
Hele, mam to doma, vidim to z prvni ruky, u vlastnich deti je proste clovek citlivejsi. Sledovala jsem, jak se ted vztah mezi synem a prarodici rozvinul, vim, ze se sam chova jinak, kdyz jsme mu za zadkem a kdyz je samostatna jednotka a musi si poradit bez toho, aby mu rodice neustale davali navod, co delat a jak se chovat. V tech chvilich samostatnosti roste a ja jsem presvedcena, ze je to tak spravne. Ze deti maji vyrustat v komunitach v kontaktu s ruznymi generacemi, ne jako majetky sve matky, ktera je nekolik let nikomu 'nepujci'.

michelle_01
21. čer 2020

Ja maleho dala na hlidani tchyni na nekolik hodin, kdyz mu byl 1 tyden. Bohuzel, musela jsem k lekari cca 300km tam a zpet a nechtela jsem takove mimco tahat x hodin v autosedacce.

veronikav31
21. čer 2020

@ai30 vidíš to a já když jsem na návštěvě u prarodičů tak si dám nohy nahoru,dám si kafe nebo víno nebo si jdu pokecat za švagrovou,takže nikomu za zadkem nejsem.jen malej ví,že tam někde jsem.oni si dobře poradí i beze mě,jen babičky mají problém akceptovat jejich názor a když tvrdě narazí tak je oheň na střeše. My máme takovou výchovu a nemůžu říct,že jsou špatně vychovaný.a majetek fakt není ani jedno z našich dětí,mají svou hlavu.a budu špatná,ale i s miminkem jsem s dalšími kamarádkami chodila do kaváren,pak už na hřiště a v těch kavárnách se setkávají napříč generacemi a nebojí se pohrát si úplně s cizími lidmi i třeba ve starším věku než jsou jejich prarodiče...jak jsme mezi dětmi tak nevidí, neslyší,máma může jít kamkoliv,jen je zajimaji děti a mámu potřebují na čůrání a jídlo

ai30
21. čer 2020

@veronikav31 To mi zas utekl nejaky newsletter, ze se nesmi s miminkem chodit do kavaren a na hriste, nebo proc presne bys mela byt 'ta spatna'?

veronikav31
21. čer 2020

@ai30 spoustu matek odsuzuje ostatní když jdou s miminkem do kaváren-osobni zkušenost,že místo toho abych s prckem šla na 2 hodinovou procházku ven,tak trávím čas v kavárně kde prcek byl na dece nebo nebo později v hernicce s ostatními dětmi(byla jsem tam s nimi). alespoň se děti ostatních nestranili a nebáli se

ai30
21. čer 2020

@veronikav31 Jo aha, to jsem nezaznamenala, ze uz ani kavarny se nesmi 😅 Hele, ja myslim, ze to vlastne obe delame dobre a mame doma spokojene deti. ;)

elis101
22. čer 2020

Mé malé je 5,5 měsíce a popravdě nedělala jsem si miminko, abych ho ,, půjčovala" nebo se ho ,,zbavovala" na to mám úplnou averzi na tohle slovní spojení. Ale člověk míní, život mění... malá od začátku fakt nezavře oko. Já taky nejsem velký spáč, ale tohle už je opravdu moc a samozřejmě neustálá pozornost. Já i muž už jsme celkem KO (Já víc) a tak jsme se domluvili jednou týdně odpoledne s tchýni...ta nás/ mě totiž bombarduje od začátku, takový to nenápadný jakpak se máte, můžu vozit, můžu vozit, můžu vozit, já taky dávala, odpočineš si, kamarádka mi říkala, že její dcera prijela s prckem na přespání už v šestinedělí a bla bla bla...samozřejmě nechci být nevděčná, jsem ráda, že je ráda za vnučku...ale jsem z ní vlastně nervozní, nevím, jestli mi rozumíte, ale mám pocit, že stojí za barákem a čeká na každou chvíli...no každopádně jsme si domluvili jednou v týdnu dvě hoďky a spánek je to poslední, na co v tu dobu myslím. Většinou vytírám, žehlím, rovnám, úřaduju, prostě poklízím.... takže jsou částečně zachráněné rodinné vztahy (i když babička si asi ještě představuje úplně neco jiného) a také stav bytu 😆

Strana
z3