Hra s autíčkem. Je normální, že 9měs. dítě si s autíčkem nehraje, ale točí pořád s koly?

1mommmmmmmy1
13. led 2022

Ahojte, chcela by som sa opytat este, ze ci podla va sje normalne, ze 9 mesacny syncek sa nehra s autickom akontreba, ale gula kolesami a dava ho do ust. Co ma ale trapi je prave tocenie kolies prstami, bud je to velke auto alebo male. Ked mu ukazujem ako treba, tak sa rehoce, usmieva sa, paci sa mu to, ale akonahle mu dam do ruky, tak gula kolesami.

Vystrasilo ma to preto, lebo som videla a pocula, ze utisticke deti tocia kolesom a som vystrasena.

Dakujem.....

ajja87
13. led 2022

Vždyť má devět měsíců, objevuje svět... Máš naprosto zdravé dítě, buď v klidu

jaja01k
13. led 2022

@1mommmmmmmy1 Podle mě to normální je. Tohle období jsme měli taky. Syn dostal k 1. narozeninám odrážedlo a dlouho ho používal jen k točení koly. Autíčka taky. Ani mě nenapadlo, že by to bylo nenormální, prostě zkoumá, jak to funguje.

mesiacik1989
13. led 2022

Aj moj syn to robil v tomto veku ,velmi ho to bavilo. Hlavne ked uz bol.unaveny tak mi sedel na kolenach a krutil s kolieskami. Dnes ma takmer tri roky a je to zdrave dieta 🙂

1mommmmmmmy1
autor
13. led 2022

@ajja87
@jaja01k
@mesiacik1989 dakujem kocky. Len som si ja sprosta pozrela video o autizme zo zaujimavosti, a tam hned, ze jednym zo znakov je tocenie kolies. Tak som sa vystrasila samozrejme.

malytlustyhroch
13. led 2022

@1mommmmmmmy1 ono, dost zalezi v jakem veku a na celkovem kontextu. V 9 m je to fakt v pohode. Kdyby tim treba 3 lete dite stravilo dve hodiny kazdy den, tak je to zas jine, ale ani to by nebylo 100% ze je s nim neco v neporadku.

S temi znaky ruznych chorob a stavu - ber to tak, ze treba jednim ze znaku tehotenstvi je velke bricho, ale rozhodne ne kazdy brichaty je tehotny (treba muj padesatilety tata fakt tehotny neni a ze ma bricho na ctyrcata).

marge_s
13. led 2022

Tyhle auti projevy jsou dusledkem nezraleho nervoveho systemu. Takove epizody ve vyvoji ma kazde dite. Zalezi na kontextu a veku

michaela666
13. led 2022

Klid, užívej si prcka a přestaň sledovat podobné videa. S každým novým dokumentem bys hledala co je špatně a stresovala se.

drakenn
14. led 2022

Můj první syn kolečka z aut regulérně odkousaval..cca do tří let..a je úplně normální 😄

ajja87
14. led 2022

@1mommmmmmmy1 a taky ti dám jednu radu, nehledej tolik na internetu, vím o čem mluvím... Ono internet je dobrý sluha, ale zlý pán... Když jsem měla první dítě, absolutně jsem nic neřešila, nečetla články o žádných nemocech atd. max zde na konikovi řešila co dát na opruzeny zadek, jak nejlépe srazit teplotu a podobný běžný věci... Žádný alergie, nemoci, apod.... Dítě mi postupně odrustalo a ja zjistila, že vlastně sem na koníka už bych ani nemusela chodit, ale prostě z nudy večer, jsem každý večer projela konika a zjistila, co všechno holky řeší za problémy, nemoci a začala o tom číst... Narodilo se druhý dítě a každý jeho
,,prd,, hned pro me znamená nejakou nemoc, trochu řidší stolice je pro mě hned alergie, ze ještě nesedí, neleze, určitě trpí hypotonii,... Popravdě mi z toho zacalo už trochu hrabat, takže jsem řekla, že to prostě nebudu řešit a číst, chodím na prohlídky k doktorce a ta by mě přece na něco upozornila, když ji ten každý,, prd,, hlásím (chvála Bohu za to, že mě ještě neposlala do ritniho otvoru 😂)