icon

Jak 3týdenní miminko uklidnit bez dudlíku?

water_naiad
3. lis 2016

ahoj mám skoro třítýdenní miminko, chce neustále prso, cucá si pěstičky pár minut po kojení. máte nějaký tip, jak se vyhnout dudlíku? já včera ten řev už nevydržela a dala mu ho, ale ráda bych se mu stejně vyhla...

Strana
z2
svetlus_pepca
5. lis 2016

@water_naiad Já nevím, ale kdo z naší generace byl bez dudlíku?? Kdo měl problémy s kojením, když dítě mělo dudlík?? Trochu mi přijde, že se tohle až moc hrotí! Nic proti pokrokům, novým poznatkům, ale občas je to prostě moc 😉Podle mého je lepší spokojené miminko s dudlíkem (protože prostě miminka mají od přírody danou potřebu sát), než uplakané nešťastné miminko jen proto, že maminka se už dopředu stresuje, že dá-li dudlík, nebude kojit! A dát dítěti prso pokaždé, když řve, jen proto, že mu nechci dát dudlík... No, nevím. S tím se opravdu neztotožňuju! Jinak my dudlík dali, kojila jsem normálně a od narození malému dudlík stačí na usnutí, jinak ho nechce. Dnes jsou mu dva roky a čtyři měsíce a včera bez problémů usnul bez dudlíku 😉 Toť má zkušenost.

texetka
5. lis 2016

El má 14 dní a uklidnuji u prsa. Nechci dudlík dávat , i když se přiznám, že jednu noc už jsem byla tak unavená, že mít ho doma, tak jí ho vrazím 😀 Ale naštěstí ho doma nemáme a tak jsme to zvládnuly i bez něho.

texetka
5. lis 2016

@water_naiad kašli na mudru. Mě to říkala taky, neřeším, dávám jak si malá řekne .
Jsou dny, kdy chce výt El jen u mě, jen co se na 5 cm vzdálím, tak se probere a natahuje. Takže ležíme na gauči, v posteli a tulíme se, objímám jí, vykládám, že jsem u ní .
Je to náročné, neb muž dělá 12-16 směny ( i 6 dní v týdnu ) a doma mám ještě 2 psy ... ale nějak to zvládáme . Ráno mívám vždycky tak hodinu pro sebe, když vytuhne po kojení a to si nanosím jídlo, pití tak, abych ho měla po ruce, věnuji se sobě - hygiena a psům, aby vydrželi pár hodin dát pokoj 🙂
Někdy je malá v pohodě, takže spí sama i 3 hodiny - ted třeba spí s manželem v objetí a já vyšůrovala byt .Nebo navážu do šátku a jdeme na procházku . Ale doma v šátku nechce být ani omylem, takže zase gauč , postel .
Vydrž , utíká to děsně rychle.

alicesky
6. lis 2016

@water_naiad Moje zkušenost je omezená (nejsem matka x dětí) ale vím jedno, a to že mudr(y) mají občas fakt neskutečně zaostalé názory, WHO a snad všechny organizace ve vyspělých zemích doporučují kojit na požádání. Moje dcera se kojila ze začátku (šestinedělí) klidně po 20 min i po 5 min, některé noci (když jí není dobře nebo něco se děje) je schopna prakticky strávit u prsa doteď, jinak do 3-4 měs interval cca 1.5h, postupně se prodlužoval, dnes s příkrmy přes den pije tak 4x za den, občas to však v noci dohání. Prospívá skvěle, Dr nadšen, kojení s ním nediskutuji. Kromě situace kdy mimino blije z přesycení /to bych dala šátek a nosit, chovat/ mi přijde nesmyslné (a popravdě nepochopitelné) nereagovat na jeho potřebu a nekojit. To, že je průměrná doba kojení "nějaká" , přece neznamená, že zrovna Vaše mimino je v průměru - většina jich naopak není 🙂 Hodně štěstí a vydržte, ono se to jistě upraví! Držím palce.

alicesky
6. lis 2016

@alicesky Ještě doplňuji že dudlík nemáme, vnímám to tak že mimino má dost omezené prostředky komunikace toho že má nějakou potřebu nebo problém a pláč je na začátku jednou z mála možností, jak to sdělit. Proto mi přijde pitomé mu tu možnost brát... vždy jsme hledali co problém je a vyřešili, byť ne vždy hned. Doporučuji také komunikaci miminek (fakt to funguje a mimina vydávají stejné zvuky!!!) Naše zkušenost je taková, že předtím než začala ty zvuky vydávat dala ještě několik jemnějších signálů (grimasy apod.), když jsme je vnímali (což šlo jelikož s malým miminem je člověk stejně pořád) tak k pláči vůbec nedošlo. Odkaz tady -

https://www.youtube.com/watch?v=VmCwBVvhASw
atraps
6. lis 2016

@water_naiad teď se tomu jen smějí, zacatky hrozně těžké, le jasmina dudlík očividně odmítala, prso sem ji dávala pořád když chcela a teď? Usina sama, kojim 1denně, sme na um, tvoje děťátko se asi nechce nechat osalit latexovym dudlikem nebo silicon., ví, že tvoje prsou chutna nejvic a buď rada zato...

Strana
z2