icon

Jak a kdy jste přešli na 1 spinkání přes den?

nugetka20
26. čer 2017

Hezký den, zajímalo by mě, jak vám spí roční prckové?
Synovi byl rok minulý týden. Do té doby mi přes den chodil spát od 10-12 a odpoledne cca 16-18, večer v 20:00 v posteli, dostane kaši, prso na docucání, pak jsme položila do postýlky, otočil se na bok a nejdýl do 15 minut spal jako dřevo, spíš dřív. V noci 2-4 buzení, první okolo půlnoci. Vstáváme kolem půl7.

Říkala jsem si, jak je to fajn, že to takhle hezky funguje, za 14 dní máme svatbu, takže pěkně skloubím synovo spinkání, aby bal na odpolední obřad odpočatý .... 🙂 haha

Minulý týden v pátek mi dopoledne nechtěl v 10 usnout (strávili jsme dopoledne v autě, ve vajíčku). Nakonec zabral až o půl 12, odpolední spinkání kolem 5 byl také horor, celé se mu to šouplo. Vždy usínal buď u prsa, nebo sám v postýlce (pohladím, zapnu chůvu, odcházím.... půl minuty brebentí, pak štrachá peřina a většinou do několika minut spal) - nyní řev, ne bolavý, ale protestní. O víkendu to stejné - dopolední spinkání až kolem 11, odpolední žádné, nebo jen chvilka kolem 17, večer v 19 unavený, přetažený, v 20 v postýlce a do čtvrt na 10 řev.

Jak a kdy jste přešli ze 2 spinkání na 1 a podle čeho jste se řídili? Na jednu stranu jeho neklid přisuzuju zoubkům, horku, nebo že byl prostě už přetažený a nemohl usnout (nepomáhá dudlík, prso, dokonce ani nosit, hladit, uklidňovat..... když má hysterák, tak řičí a nevnímá. jediné, co pomáhá, je nevšímat si a nechat - to se většinou sám uklidní do pár minut).
Na jednu stranu si říkám, že je ještě malý a že nemá rozum, na druhou stranu je ve věku, kdy zkouší akce - reakce. Nechci aby se naučil, že když si hejkne, že hned bude po jeho. V postýlce spinká se mnou v ložnici, ale postýlku má svojí, spolu spát nemůžeme a ani to nechci (mám špatná záda a speciální matraci). Taky chci, aby měl svůj řád, tak jako doteď - žádné jednou spí v 8 a podruhý v 10 večer. Prostě v 8 se jde spinkat a hotovo.

Budu ráda za vaše zkušenosti. Děkuji.

Strana
z2
nugetka20
autor
27. čer 2017

Jinak ještě pro zasmání : Víte, jak se pozná sekretářka na mateřské dovolené? Jednoduše - dělá si organizační grafy režimu svého dítěte :D Cca od listopadu mám zaznamenáno jak prcek spal, kdy jedl, kdy příkrm ..... Občas, když je mi špatně z nevyspání, tak s prolistuju pár měsíců zpět, jak to měl se spaním dřív.... a zas je mi líp. Protože z dlouhodobého hlediska, čím pravidelnější má režim (jídlo, spaní, denní aktivity), tím klidnější je a tím i v noci líp spí. V krátkodobém horizontu to poznat moc není.

terezapetrova
27. čer 2017

@nugetka20 ohledně grafu.. Se úplně stejne se poznaj i vědci 😆 Jednoho mam doma 😃

babanci
27. čer 2017

@nugetka20 Ze vzrůstajícím počtem dětí to bude už jen lepší. Budeš ráda, že poznáš je-li ráno nebo večer. 😀

normalnimatka
27. čer 2017

@nugetka20 hm... mně syn je schopnej se budit i 8x i víc... a přes den to teda nedospává:/

nugetka20
autor
28. čer 2017

@normalnimatka tak to je mi líto :( asi mám vážně moc hodné dítě
@babanci ono to vzniklo tím, že jsem byla na infuzích amusela vysadit kojení, prcek byl na umělý ...a já do toho brala léky. tak jsem si značila, kdy jsem co brala a v kolik, abych věděla, kdy mám odstříkat a kdy prcek může mlíko ode mě.....no a jak jsem začala první měsíc, tak jsem pak už pokračovala 🙂 Druhé asi nebude, jak to tak vypadá :/ Tak si užívám to první

babanci
28. čer 2017

@nugetka20užívej. Je to hezké. Taky si užívám vnučky, být babička je snad ještě lepší než být matka. 😀 Moje vnučka Violka. ❤

terezapetrova
28. čer 2017

@babanci krásná ❤️❤️

Strana
z2