Jak často se Vám miminko probouzí?
Ahoj holky, mám doma skoro tři týdenní miminko. Kojím ale musím i dokrmovat UM. Chci se zeptat, jak často se Vám to vaše miminko vzbouzi. Mně v noci spí cca 5 hodin a přes den tak 3- 4. Doteď jsem ji pravidelně po třech hodinách budila jak mi doktor řekl. Aby přibírala. Což se stalo. Jenže to buzení mi jde proti srsti. Hlavně v noci.takže jsem se rozhodla už nebuďit. Mám trochu ale strach, aby nezačala nepřibírat,tak by mě zajímalo jak to máte vy. Bojím se abych nedělala chybu tím že ji nebudu budit.....
@lastovenka Musi se nastartovat kojeni. To se dokrmovanim umelym mlekem uplne utlumilo.
Vaha neni dobry ukazatel, kojene deti si berou, kolik potrebuji, nikdy to nebude stejne. Ted se bude vztekat, protoze umele mlicko se pije snadneji, tece skoro samo, kdezto kojeni je narocnejsi.
Nakojila bych, kolik by potrebovalo (do uplneho usnuti), az by se vzbudilo (budi se kdyz maji hlad), prebalila bych a znovu nakojila. A tak dokola. Kolik si miminko vezme, tolik se vam zase vytvori, nebojte. Dejte si Caro, meltu, kojici caje. Hooooodne pijte vodu.
Ty vahove tabulky jsou pro miminka dokrmovana UM, tam se snadno podle mnozstvi v lahvice dopocita prirustek. U kojenych deti snad ani neni mozne urcit, kolik si maji vzit mlicka.
Ukazatelem uspesneho kojeni vam bude za par dni spokojene miminko, ktere bude mit dostatek pocuranych plinek a spokojeny spanek. <3
Taky jsem s tim bojovala, dcerka mela porodni vahu 2680 g a v porodnici neumela sat, ucila jsem ji to celou noc a po dvou dnech mela porodni vahu zpet. Pak pribirala 800 - 1200 g mesicne, velmi skokove. Moc jsem se bala, ze ji to nestaci, v noci spala 9 - 11 hodin bez probuzeni. Ale dokrm jsem nikdy nedala, verila jsem, ze kojeni zvladneme. Kdyz plakala, dala jsem ji hned prso (i kdyz plac ne vzdycky znamena hlad, ale i vydeseni, strach, pocit osameni, bolest).

@lastovenka skús nedokrmovat pár dní a uvidíš, či priberá. Takto sa točia v kruhu a vidím ako tá to trápi.. potrebujes to už nejako rozseknúť lebo sa zblázniš.. .a inak vaha ukazuje často blbosti, hlavne taká tá elektronická.. 🙂