icon

Jak dlouho nechat dítě spát a kojit na prsu?

erinkakyja
26. led 2025

Dobrý večer, ještě dotaz jak dlouho necháváte mimčo na prsu když u toho střídavě spinká a papá?😁 popřípadě necháváte ho tam i spinkat?

1pomnenka
27. led 2025

Ne, nenechávám spát na prsu, nejsem dudlík.

palja
27. led 2025

@erinkakyja já jsem se vždycky po nakojení snažila dítě odpojit 😄 abych taky měla klid. Prostě až jsem myslela, že tvrdě spí, tak přes malíček odpojit od prsa.
Ikdyz teď spí na prsu i tříletá dcera.
Někdo na MK tenkrát psal, že dítě je jak klíště, že až se napije, tak odpadne. Ale to není vůbec pravda 😄

titina12
27. led 2025

Dceru sem nakojila a vzdy u prsa usnula že jí prso vypadlo samo 🙂 jak píše výše nejsme dudlík je to špatný zlozvyk a hlavně nepohodlné pro maminku. Ale každý dělá jak umí.

janickaslepicka
27. led 2025

@erinkakyja já mám zase zkušenost takovou, že jsem dudlík byla. Od narození klouček hodně kontaktní a žužla, což říkaly i sestry v porodnici. On by toho za 20 min nic moc nevypil. Kojila jsem třeba 50 minut do jeho odpadnutí. Když jsem odpojila dřív tak stejně za 5-10 min začal zase plakat. Při kojení jsem odpočívala, spala, koukala na tv.. Jinak jsem hojně využívala nosítko. Zlomilo se to až kolem 5 měs.

kosi_cek
27. led 2025

@erinkakyja pokud to dítko potřebuje, tak ano, ale samozřejmě mým zájmem je to, aby tomu tak nebylo pořád, takže ne vždy čekám, až dítko totálně odpadne, čím je starší tím se určitě v tomto směru prosazuji více. Jinak prsa prostě nejsou jen na naplnění žaludku, tak to je a dudlík je náhražkou za prsa, ne naopak 😉

martulka88
27. led 2025

@erinkakyja Když jsem kojila, tak jsem nakojila a konec. Nedělala jsem ze sebe dudlík. My jsme se po celý den mazlili a chtěla jsem se vyhnout situacím, kdy by bez prsa nevydržel. Nakonec byl konec kojení ve 4měsících, musel přejít na UM skrze ABKM.

lenerka1
27. led 2025

Nenutrivní sání je pro děti důležité, takže jsem nechávala i jen podudat, ale v rámci zachování provozuschopných prsou i zdravého rozumu matky jsem po cca 10 minutách od usnutí (už v hluboké fázi spánku, kdy nehrozilo probuzení) přes malíček odpojovala.

kleio
27. led 2025

Děti spaly se mnou v posteli, kojila jsem je na boku, když usnuly, tak jsem se odtáhla, ale někdy jsem usnula dřív já.. V některých obdobích jsem byla vyloženě dudlík, ale mě to ani moc nevadilo, vždycky spím jen na boku, a vyspala jsem se lépe, než kdybych se snažila, aby spaly bez prsa.

mecaira
28. led 2025

Když byla naše holka novorozenec, tak byla na prsu třeba hodinu, dvě…nejak jsem nedokazala vyčíhnout , kdy doopravdy papala a kdy si jen podudávala. Hodně jsem četla , že i tak to sání je pro ni duležité, takze jsem nechavala. Pak se to krátilo s měsíci, ale kdykoliv bylo nejake neštěstí (kolika, nebo zuby např) , tak se ukliďnovala dudáním. Proste to potrebovala…ale Udělala jsem ze sebe dudlik, dnes si za to nadávám z části.Malé je dnes rok , usíná zasadně jen u prsu, v noci se budí…jsem jak zombie. Uspávám ji teď na prsu tak 20-30 minut , pak ji buď odpojim nebo se odpojí sama…

mafulin
28. led 2025

Nepíšeš jak velké miminko. U staršího šlo vyměnit prso za dudlík kdyz uz usinal. Mladší syn mi na prsu spal celé šestinedělí, pak se to pomalu lepšilo. Ale i tak jsem ho s prsem nechávala spát často, protože dudlík nechtěl a plakal. Spal se mnou v posteli a často jsem u toho usnula i já.