Jak dlouho prát oblečení zvlášť pro miminko a starší děti?
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho jste prali oblečení zvlášť miminku a dalším dětem? Mám půlroční miminko a dvě starší děti (školka, škola) a zatím peru starším odděleně a miminku odděleně, ale je toho prostě hodně 😄 Děkuji.
Zvlášť jsem prala jen pleny, protože šly na 60, prádlo třídním max na "spíš tmavé", "spíš světlé" a "pracovní že zahrady', aviváž u nás nejede kvůli ekologii už minimálně 15 let, žehličku mimo šití a vánoční ubrusy do ruky neberu nikdy. Všichni živí a zdraví, bez kožních problémů a hadry taky vydrží obvyklou dobu (nevěřím, že i při pečlivém třídění prádla bude body po batoleti po dvou letech bílé :D). Mám ráda svůj čas.
@lerim já jsem od půl roku nejmladší, prala všem dohromady. Používám Persil sensitiv a nikdy žádný problém. 🙂
@inssomnia Mám to úplně stejně, zvlášť jen pleny na 60, ostatní dohromady s ubrouskem proti obarvení, aviváž dávno nepoužívám, žehličku vytáhnu 2x do roka 😁.
Dceři peru zvlášť, je jí rok. Má svůj koš a svůj dětský prací gel…
Uplne nechapu ty hygienicke duvody. Prala jsem vsechno v neparfemovanem prasku.
Zvlášť jsem prala asi jen před porodem vybavicku. 😄 Pak jsem nějakou dobu (max půl roku) prala všechno s tím mimi gelem od lovely nebo persil. Pak už všechno se vším, ale Peru na 60 nebo 90. 😄
@tasimia
dobry paradox :D
Peru dohromady v non toxic prasku. Pokud je neco moc spinave a pouziju na to neco jineho nez zlucove mydlo, tak to pak peru zvlast a i v normalnim prasku (ty NT mi prijdou bud silene drahe nebo ne tak ucinne, takze pouzivam tierra verde jako jemny prostredek a kdyz je neco spinavejsi, tak normlani DMko).
@zelenaesmolda taky jsem si říkala 🤣🙏.

@hankaros ja pouzivam ine prasky.. naviac my s manzelom mame 80% veci ciernych a tmavych, takze tych nasich par svetlych supnem k detskym, ktorych vyjde kazdy 3.den plna pracka