Jak jste uspávali 5měsíční miminka?

grenda
20. říj 2014

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak jste uspávali 5-ti měsíční miminka?
Dosti bojujeme od narození s uspáváním večer. Celé 6-ti nedělí spal s námi v posteli nedal se přenést do postýlky jak jsem na něj sáhla tak řev a nebyl k uklidnění ( také jsme bojovali s prdíkama mohlo to být spojené i s tím). Po 6-ti nedělí se naučil pomalu usínat v postýlce ale do 22 hod řev a řev. Cca po druhém měsíci jsem začala uspávat asi tím nejhorším co jsem mohla udělat ale malému to vyhovuje ( kojila jsem až usnul).
Přes den nemá problém po obídku jít spinkat do postýlky to si zabrouká a spinká. Díky tomu jsem se rozhodla že bych ho chtěla naučit i večer usínat samotného ale nějak se mi to nedaří. Nakojím nechám ho odříhnout a pokládám ho do postýlky chvíli dobrý ale pak začne brečet jak když ho někdo týrá. Chvíli to vydržím ho nechat plakat ale pak musím jít za ním rve mi to srdce. Možná si to dělám sama, možná chce být jen semou a není na to ještě zralí být večer sám ale fakt nevím. Zajímají mě vaše názory a zkušenosti.

ladie
20. říj 2014

Usínal při kojení a pak jsem ho přenesla do postýlky - pozor, postýlku jsem předem nahřála termoforem. Jakmile byla studená, tak se hned vzbudil a řval jako tur.
Všichni říkali, jak je to "hrozné" takhle uspávat a nedej bože v naší posteli. Ale nám to 100% vyhovovalo 😉 Žádný stres, žádný řev, spokojené dítě, spokojení rodiče.

wenduliks
20. říj 2014

@grenda Je opravdu maly. Netrap ho placem. Nas maly (8m) do dnes usina bud u kojeni,nebo nosenim v manduce. V postylce NIKDY nespal! 😀 Proste tam rval jako tygr. Spi s nami v posteli a je spokojeny on i my. Pokud neusne pri kojeni, dam si ho do Manducy,chvilku ponosim, usne a prendam do nasi postele. Uspavani u kojeni neni "to nejhorsi". To je to nejlepsi,co mu muzes dat! 🙂 Podivej se tu na skupinu "Kontaktni rodicovstvi". Najdes tam spoustu rad a tipu, jak na to. Ale rozhodne bych ho nenechala plakat. 9mesicu byl jen s tebou, a po narozeni se rozhodnes,ze ho "das od sebe pryc"! Miminka to tezce nesou. Moje babicka rikavala,ze miminka a mladata potrebuji citit mamu, ja se tim ridim a jsme spokojeny doma vsichni. 😉

grenda
autor
20. říj 2014

Řekla jsem že teda v posteli s námi spát nebude to pak blbnu zdá se mi že jsem ho zalehla 😢 atd tak že jsem ho nechala usnout u nás v posteli a pak jsem ho přendavala. Naštěstí nemusím nahřívat to mu nevadí 😀 už když ho přendám. Pak spinká krásně. Budí se v rozmezí od 1 do 3 to se napapá a spinká do 6 do rána a to ho nakrmím nechám si ho v posteli dám mu ruku 🙂 a on ještě usne do 8 tak že pohoda. Jen jsem v koutku doufala že když v klidu usne přes den tak by to mohlo klapnout i večer, ne tak budeme pokračovat na spokojenost broučka. Je pravda potřebuje mě i přes den jak se oddálím tak začne dosti protestovat. Bude hold kontaktní miminko moje 😀 Děkuji za názory.

marecekavendulka
20. říj 2014

proč si myslíš,že je nejhorší kojit,dokud neusne? takto uspává skoro každá kontaktní maminka 🙂

zunem
20. říj 2014

Naši kluci dostanou na krmit kolem 9 hod večer, dáme je do postýlek, zhasneme a zavřeme, aby neměli světlo. Chvilku ještě některý zabrečí, ale to chce dudlík. Spí až do rána do 7 hod. Dáváme je do postýlky od mala takhle a zatím nebyl problém.
Nejsem zastáncem uspávání na rukou, míči, lehátku a nevím čím, s dvojkama to ani nejde. Takže pokud někdy opravdu hooodně křičeli, tak tam zůstával manžel chvilku s nimi v pokoji a podával dudlíky já nikdy.

grenda
autor
20. říj 2014

@marecekavendulka Myslím si že se to pak těžko odbourává bude dítě zvyklé usínat s někým a bude to vyžadovat furt. Já nejsem zastánce jak někdo říká dej ho tam a on se uřve na to já nemám. Mě když něco vadí tak to řeknu nahlas ale on má teď svojí mluvu a já to musím odhadovat co potřebuje.

grenda
autor
20. říj 2014

@zunem Dudlíka máme.

tvarohacek
20. říj 2014

@grenda

kojila jsem také vždy do chvíle, co děti plně usnuly, ale já to brala jako velké plus.

terka_85
20. říj 2014

Také jsem synka kojila do té doby, než usnul. Dokonce spal do 1 roku i s námi v posteli 🙂
Pak jsme ho přesunuli do pokojíčku a vše proběhlo v pohodě. Asi jsme měli štěstí 🙂

grenda
autor
20. říj 2014

Děkuji za názory utvrdili jste mě v tom že ještě není zralí na to být sám na usínání večer. 😀 😀 😀
Bude se pokračovat v osvědčené metodě. 😀 😀

konikova
20. říj 2014

mame pul rocniho syna a taky usina u kojeni ... uz od narozeni 😀 po narozeni jsem se bala aby mel dost mlicka a tak jsem ho prikladala casteji no a nejak se to naucil 🙂 jakmile ted usne u prsa, polozim do postylky, pokud se vzbudi, opet ho dam k prsu..jinak place a to ja nechci...myslim si, ze jsi udelala "dobre" a ze jsou mnohem horsi metody na uspavani :D tohle je jeste dobre a evidentne to miminkum vyhovuje 🙂 nas maly obcas usne sam, asi je dobrem rozpolozeni 😀 to je tak jednou za mesic

frantiska85
20. říj 2014

Syn dokud se kojil, usínal u prsa a pak jsme ho šoupli do postýlky. Od doby, co se nekojí, ho dáváme do vajíčka, sám se v něm uhoupe ke spánku a později ho přenášíme.

pisisvori
20. říj 2014

taky jsem si myslela, že usínání u prsa je to nejhorší co může být než jsem u druhé dcery narazila na to, že prso, když je hoodně unavená a nemá dostatečný hlad nechtěla a chtěla se nosit🙂. U kojení se dá ležet i spát a mimi je spokojené. První dcera se sice budila často, ale jak se přicucla tak spala a dala jsme jí do postýlky a dobrý. Nosit jí nebo houpat večer a pak, aby to vyžadovala vždy v noci při probuzení je mnooohem horší🙂.Tahle většinou taky usne v noci u kojení, ale někdy ne a pak je tak 1,5-2hodiny v noci vzhůru, ale nosit jsme jí odmítla, takže ještě řve, protože jí jen houpu na klíně v náručí a budí ne jen mne, ale i manžela a dceru...a nemusím říkat, že třeba ve 2 ráno, když už jsem 2x vstávala být 2 hodinu vzhůru a houpat není nic extra....takže jen ať spí u kojení🙂🙂🙂. Naštěstí už teď usíná většinou u prsu🙂.

grenda
autor
20. říj 2014

@pisisvori Tak to co popisujete jsem měla první dva měsíce řval do jedné a ve tři už zase nachodila jsem x kilometrů aby hlavně nekřičel aby přítel mohl spát. Přece jenom nemá lehkou práci a měla jsem strach aby si skrz únavu něco neudělal nebo nedej bože ho něco nepřimáčklo. Já jsem se tu na to ptala protože se trochu bojím abych s ním nemusela usínat furt ať budu kojit nebo ne.

pisisvori
20. říj 2014

@grenda tak ja jsem prvni uspavala doted😉 zmenil to malinko az pobyt v porodnici,ze vezme za vdek i tatkou. Sama ne. ale myslim,ze je to o diteti. jsem z dvojcat. Nikdo nas neuspaval ani jednu. pred 40lety se to nedelalo😉. Sestra spala jak ji polozili nebo si lehla- ve2 mesicich i ve 3 letech...ja jsem jako mrne plakala a presto,ze me nechali, tak jsem okolo 3-4,5 vyzadovala,aby se mnou mamka usinala😉

marecekavendulka
20. říj 2014

@grenda však je maličký,čím víc ho budeš mít při uspávání ted u sebe,tím víc bude v pozdějším věku samostatnější.. nebude se bát,že jsi někam odešla a pod. vlastní zkušenost

terezas4
21. říj 2014

@grenda opravdu je maličký, dceři je 18m a uspávala jsem u kojení do cca 16m, střídám to s nošením 🙂 , v noci se budí několikrát, ale spí u mne takže stačí pohladit a ujistit jí že tam není sama a spí dál, dítko v posteli nezalehneš, to by jsi musela být opilá či jinak omámená, ale chápu obavy, co si odmontovat boční stranu postýlky a přišoupnout k posteli, jak už bylo psáno, a jak pozoruji na své 5-ti leté dceři, čím více ujistíš dítko že ho nenecháš samotné tím více sebevědomější a samostatný jedinec z něj vyroste

grenda
autor
22. říj 2014

@terezas4 V noci nemám problém jen jsem chtěla aby syn usínal sám večer když to jde o obídku. Nejde to tak jsem najeli na máš rituál usínání u prsa a když není tak unavený tak ležíme v posteli on mi povídá já ho poslouchám a pak usne. V noci se budí jen na krmení a občas že se mu něco zda nebo potřebuje dudat si zakňourá tak já vstanu dám mu dudlíčka pohladím a on pokračuje ve spánku. Teď je spokojený on a vlastně i já protože nemám nešťastného syna :-*
Ujistili jste mě o tom že je to ještě moc brzy ho osamostatnit 🙂
Jinak přes den když nechce být sám a já musím něco dělat tak uvážeme šátek on má přehled já udělám co mám a spokojenost na obou stranách, když je unavený tak si schrupne svých 20 min a pohoda. 😀 😀 😀 😀 😀

11ifca11
29. črc 2016

@zunem
@zunem
To bych Nedala ani já ani manžel zhasnout a zavřít dveře😯 přijde mi to drsný ale když vám to vyhovuje 😃 nás to baví uspávat je to krásné.Bych takhle nemohla odložit Dítě nedělali jsme to ani u prvního.

englerova14
29. črc 2016

Asi to není správné, ale do 10m neusnul syn jinak, než pohupování na rukou + u toho musela být puštěná Madonna🙂

emisekkk
29. črc 2016

Jak píše @zunem - souhlas. Ono je hrozně lehké dát dítě k sobě do postele či jej chovat do usnutí, ale pak - odnaučit ho to je problém. A děti jsou filutové a vyžadují to. Někomu to nevadí, někdo na to po čase nemá nervy.
Naštěstí mne toto nepotkalo, jelikož po večerním rituálu koupání a krmení, byly u nás doma děti od mala uloženy v postýlce a my jsme prostě šli pryč, aby měly klid na usnutí. Takže žádné uspávání.

11ifca11
30. črc 2016

Naše první Dítě spalo s námi,ale i v postýlce a druhy dítko taky tak.Uspávání je krásné a my to děláme rádi...hladím po hlavičce po tvářičce nebo mě drží za ruku 🙂 a usne hned.Každý ať si to dělá jak komu vyhovuje,někdo odloží aby měl klid a někdo to děla děla rád☺

11ifca11
30. črc 2016

Ještě jsem zapoměla první dítko spí normál sama v pokojíku žádný problém nebyl a to spala s námi v posteli a sem tam v postýlce která byla v ložnici.

klara2606
30. črc 2016

Náš malý taky usíná jen u kojení. Pak ho chvíli ponosím, aby si odříhl a dávám do postýlky. Spí ve svém pokoji a nevadí mu to. Ale nikdy mi neusl bez kojení. Teď mám problémy a budu přestávat kojit. Mám z toho noční můru. Nedokážu si představit jak usne bez prsa. Pochybuju, že mu to nahradí flaška (kéž by).

gnozka
31. črc 2016

Tak asi budu tak za krkavci matku , ale od malinka dcerku polozim do postylky dam
Pusu a odcházím . A jestli se mi stalo 4x ze hrozne plakala , to ji vetsinou neco bylo jak brisko a tak . Ale jinak lehne a usne . Do ted . Nekdy si povídá a pak usne . Spí celou noc 12hod . Ale asi je to velmi individuální . Dcerka nikdy nevyžadovala nejake houpani nebo chození po baráku .

z_u_z_a_n_a_1988
31. črc 2016

Ja mam holcicku 5,5 mesice a uspavam ji kojenim. Zatim s tim nemam v planu nic delat.Mne to nevadi a ji to vyhovuje, tak jsme spokojene obe.Az bude starsi, treba casem sama dospeje k jinemu zpusobu usinani.

bylinka36
31. črc 2016

Ja pres den uspavam houpanim a drncanim v kocarku, jezdim bud na zahrade ve stinu nebo na verande, kde je prijemne a nebo jdeme na prochazku. Spi vetsinou 2x denne, dopo hodku a az hodku a pul, odpo nekdy i dve hodky. Vecer uspavam bud kojenim nebo houpanim v naruci a zpivanim oblibenych pisnicek, to je vzdy zarucene do deseti minut tuha a spi s nama v posteli...

olga_
31. črc 2016

@grenda Takto malé mimčo kojením. Můj názor je ten, že je to přirozené a je to jedna z funkcí kojení. Problémy s tím a rady typu, že je to špatně atd. vycházejí z toho, že většina nekojí do samoodstavení. Dítě prostě odpadne (od prsa, od matky obecně) v okamžiku, kdy je na to zralé. A to bude podstatně později než v 6 měsících. Můj syn má rok a tři čtvrtě, spí s námi a usíná u prsa během chvilky - a je vidět, že to prso má postupně u usínání čím dál menší význam. V šesti měsících u něho byl večer nalepený téměř hodinu pravidelně. Teď si různě povídáme, prohlížíme před spaním knížku, tulíme se a prso z toho tvoří tak 5-10 %.
Hodně záleží, jak to má každá žena vnitřně nastavené. Nemá smysl nic lámat přes koleno a navzájem se trápit.

zunem
9. srp 2016

@11ifca11 uz nam to funguje 2 roky a 3 mesice a rozhodne mi nepripada, ze by meli deti nejakou ujmu. Ba naopak, vytuhnou ihned a pekne spi. Po letosni dovolene, kdy jsme meli vsichni 4 jeden pokoj a nikdo se nevyspal byla balada se vratit k ritualum. My mame vecer cas na sebe s manzelem.