Jak odnaučit usínání na ruce 4 měsíční mimčo

jankana13
24. dub 2019

Maminky poraďte. Jsou nám 4mesice, bohužel uspavame na ruce. Ano je to má chyba, ale máme doma ještě 4leťáka, tak jsem potřebovala aby se vklidu vyspal do školky, jenže takto to dál nejde. Donedávna malá spávala svázaná, nyní už ne, jelikož se z toho neustále vyškrabávala. Chtěla bych poradit, jak naučit usínat v postýlce bez pláče, aniž bych malou musela udrncat v ruce. Říkám si, že jsme ještě malincí, tak by to mohlo jít naučit lépe, než třeba za rok. Děkuji za rady, jak na to 😉

vikinkav
24. dub 2019

Ja jsem asi kolem 8 mesice vystridala uspavani na rukou za uspavani u prsa/lahvicky, az kolem 14 mesicu usne i bez piti, jen musi byt tma a ja nebo manzel lezime s nim v posteli, ale to prso je nejrychlejsi takze tak uspavam porad, nevadi mi to. Jinak jsem z houpani na ruce mela i zanet slach, ale jinak to proste neslo... pul roku urcite

jipe
24. dub 2019

pokud kojíš, tak ukojit do spánku, jinak leda tak ležet vedle, broukat, zpívat, hladit po čele, kořeni nosu, po spánku, držet za ručičku

jipe
24. dub 2019

jinak já ještě ted uspávám 15 měsíční po obědě v kibi nosítku, je nalomená z cesty ze školky a je to nejrychlejší, když se chci věnovat i staršímu, večer u ní ležím než usne a posloucháme FP medvídka (bohužel má úchylku na moje vlasy, tak mi je u toho cuchá)

pavca1982
24. dub 2019

Co pořídit hacku a uspávat tam. Náš malej si v ní libuje.

rebe
24. dub 2019

Uspávat v náručí vleže. Tedy lehnout si s dítětem, vzít ho do náručí, jeho hlavu si položit na rameno, případně lze tím ramenem i pohybovat, ba se mu hýbala hlav jako při houpání v ruce. Já tak s dcerkou pár měsíců spala, protože když se nad ránem budila, tohle ji ještě na pár hodin uspalo a já mhla ještě spát taky.

jankana13
autor
24. dub 2019

@pavca1982 máme a nelíbí se jí

jankana13
autor
24. dub 2019

@jipe nekojím jsme na UM, hodit jsme dnes zkoušeli, zatím se rvem. Bude to chtít delší dobu. Ale jinak děkuji

jankana13
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
kittyy17
24. dub 2019

@jankana13 položit do postýlky při prvním náznaku únavy. První zivnuti, tření ocicek, otírání tváře o plyšáka... A pak sedět vedle postýlky a držet za ruku, hladit po tváři, přes oči, po nose.
První kluk měl interval spaní přesně 1,5 hodiny od probuzení, druhý přesně 2 hodiny. Když jsem je nechala vzhůru déle, byly přetažení, nedokázali v postýlce usnout, a musela jsem nosit..
u druhého syna estvillova metoda po třetím měsíci, za týden se naučil, že dostane dudlíka, pomazlime, jde do postýlky, vezme si zajíčka, a já odcházím. Funguje to stále, má 2,5 roku

jipe
24. dub 2019

@jankana13 hlavně bud u ní 🙂 Staršího jsem naučila usínat v postýlce u hlazení kolem půl roku, ale jak si začal stoupat, tak to bylo zase v háji a odmítal si lehnout a blbnul v postýlce. Estevilla jsem zkusila v zoufalství jednou - vyskočil mi z postýlky (fakt netuším, jak se mu to povedlo, musel s nějak přitáhnout a udělat salto). Kolem roka šel do velké postele a ležela jsem u něj, než usnul, po pár dnech přestal řvát. U malé jsem nějaké učení vzdala rovnou, u postýlky jsme sundali bočnici a pokud neusnula u kojení, ležela jsem večer u ní než usnula. Přes den kašlu na nějaké boje, uspím v nosítku a odkládám do postele.

garfulka78
24. dub 2019

@jankana13 Nase mala prvni tri mesice prorvala s trimesicni kolikou, takze neusla jinak nez v naruci pri poskakovani na mici. Kdyz se to zlepsilo, tak jsem ji udelala vecerni ritual, kdy si cca hodinu hrajeme ( je ji momentalne 5 mesicu), takze hrani typu pretaceni, paseni, cteni, ... kolem sedme koupani, po koupani krmeni ( u krmeni ji povidam pohadku) do pul osme v postylce, prvni mesic jsem ji zapinala medvidka usinacka s ted usne do 5ti minut i bez nej. Nejsilenejsi byl prvni tyden, kdy brecela a nechtela byt v postylce, pokud brecela dyl nez 5 minut, povidala jsem ji druhou pohadku, ale nevyndavala jsem ji z postylky. Ted uz je to super, dam ji do postylky, reknu dobrou noc a ikdyz nema zavrene oci odchazim, mam videochuvicku a zak vidim jak kouka nebo si hraje a do 5ti minut je tuha, navic se od te doby nebudi ani v noci. Takze od 19:30 do cca 4 chrni. Preji pevne nervy, ty prvni dny to byl ocistec.

jankana13
autor
25. dub 2019

@kittyy17 děkuji, to zní dobře 😉

jankana13
autor
25. dub 2019

@jipe přes den na to také prdím, jde mi především o děkuji za radu 😉

jankana13
autor
25. dub 2019

@garfulka78 jé tak to je super, že ti takhle spinká. U nás to je kolikrát hrůza. No určitě vyzkouším, začneme ještě dneska 😊.

jankana13
autor
25. dub 2019

Děvčata vsem moc děkuji 😉

viki999
25. dub 2019

@jankana13 Je hezké, že ti tu holky napíšou co funguje u nich, ale každé mimco je jiné.. Já jsem řešila něco podobného, nakonec jsem (ac jsem nechtela a vim ze za to budu pykat) skončila u uspavani prsem.. Ale třeba u nás nic jineho nefunguje, položit a ležet vedle neho je a vždy bylo nemyslitelné.. uspavani na ruce/v nositku zas melo úskalí odkládání..
Brzo budu chtít odstavit, tak jsem zvědavá co budeme dělat pak...
Můžu jen popřát pevné nervy!

garfulka78
25. dub 2019

@jankana13 Pevne nervy, u nas to byla hruza taky, nase mala byla v noci vzhuru max po 2 hodinach, takze usat cca pul hodiny a takhle celou noc a pres den si dala 1x 20 minut a tim spanek koncil, byla desnej nespavec. Ted spi i pres den, sice max hodinu, ale i tak super. Je to hlavne asi tim jak uz se kouli, ze se dokaze unavit. Ja jsem mela hlavne z toho vecneho noseni zanet slach na obou rukach, coz me vlastne donutilo udelat rezim, kde se nebude nonstop chovat.