icon

Jak optimalizovat spánkový režim pro dítě v 11 měsících?

5. kvě 2025

Ahojte, dcera má cerstvych 11M a stále spí trikrat denne.. Nekdy si rikam, jestli to už není moc.. Celkove se v její potrebe spánku nevyznam. Kdyz ma tri spanky, často déle.usina pres den a i večer ji to trvá treba pul hodky, nekdy i 45 minut, vecerku má.okolo 20h, ale když usne spí treba dve hodky v kuse než se začne vrtet na kojení. Noci jsou docela dobre, vydrží pres den max 2,5h vzhuru, ale vetsinou už po 2 H ziva a tre oči. Když má dva spanky, neprotahnu ji víc než do 18h.. Takže jde v 18h spát a i když hned usne, má spánek hodne neklidny a treba u ní ležím i 2h než zabere natolik abych mohla odejít..a noci jsou hruza... Ale kolikrát to vyjde, že by mela mit treti spánek jeste v 17h.. No nebudu ji uspavat prece tak pozde.. Co mé ale nejvíc štve je, že když da 3 spanky, usíná u ne dlouho a vzbudí se skoro vždy po 20minutach a je strasne protivná až do večerky.. To je témer vždy 🤦‍♀️ když jsem ji nedávno dala dva spanky, trvalo to asi týden ten nový režim, noci byli hrozné a to doslova. I normalne se kolikrát pul.noci budi, chce dudat apod, ale to jsem stastna za tyhle noci, když da ty dva spanky,leze po posteli, seda si, fnuka, kolikrát musím i nosit.. Tak nevím co sní..dekuji za názory ☺️

nupta
6. kvě 2025

Tohle je velmi individuální. Dbala jsem na to, aby děti šli spát večer po určitých rituálech (koupání, kaše...). Starší spal v tomto období v noci a pak po obědě, jinak byl čilý. Mladší měl v kolem roku dva denní spánky + v noci. A rozhodně to nebylo tak pravidelně, jak bych si přála, mimino má svůj režim-nerežim... Byla bych v klidu, ale je to hrozně náročné období, vydrž bude čím dál lépe 😉.

autor
6. kvě 2025
@nupta

Tohle je velmi individuální. Dbala jsem na to, aby děti šli spát večer po určitých rituálech (koupání, kaše...). Starší spal v tomto období v noci a pak po obědě, jinak byl čilý. Mladší měl v kolem roku dva denní spánky + v noci. A rozhodně to nebylo tak pravidelně, jak bych si přála, mimino má svůj režim-nerežim... Byla bych v klidu, ale je to hrozně náročné období, vydrž bude čím dál lépe 😉.

@nupta je to otravne období 🤦‍♀️dnes treti spánek jen 10 minut, pritom usíná pres den po 2h uplne bez problemu, vstává mezi 13-14 ale proste nevydrží mi do 18..nebo vydrží ale pak hruza.. Už jsem z toho unavena..možná potrebuje pomoc prejit na ty dva, nevím ale jak ji pomoci.. Dekuji za vás komentar❤️

elesse
6. kvě 2025

U nás kolem roku přecházela dcera ze 3 spánku na dva. Vždycky než přechodu došlo stejně jako později ze dvou na jeden bylo období třeba dvou týdnů kdy to bylo takhle hrozné. Širi nevěděl jestli usne teď nebo za chvíli, jestli půjde spát dvakrát nebo třikrát. Večerka v 8 je vzhledem k roční době vcelku normální děti mi v létě chodí spát i třeba v 9 protože je prostě dlouho světlo a jim se spát nechce, nebo jsou protivní, spali by ale prostě jim to Ještě nejde. Kupovala jsem kvůli tomu vloni zatemňovací závěsy, trochu to pomohlo. Ale upřímě podle mě se s paní naučit nedá, uspávání kolem 0,5 hod. je normální v synových 5 letech, taky měl období kdy mu trvalo hodinu než skutečně usnul. Během té hodiny ale ležel jenom prostě nemohl zabrat… Držím palce, není to výcvik