icon

Jak řešit, když dítě sahá do podpaží?

faltuskak
4. zář 2024

Ahoj, mám dvouletou dceru a ta při každé příležitosti co může se mi svýma rukama cpe do podpaží a nedej bože když zvednu ruce kvůli něčemu. Nevím co s tím mám dělat, ale je mi to hrozně nepříjemné 😞 to, že kontroluje prsa se ještě dá nějak přežít (byla kojena, tak chápu že je má na ně dobré vzpomínky), ale to podpaží mě dohání k šílenství. Děkuji za názor nebo radu.

metallico_mondo
4. zář 2024

Vydržet, malej byl to samý a už ho to přešlo .....

squezy
4. zář 2024

@faltuskak pokaždé připomínat a říkat, že se to nedělá. To samé s prsama.

mimco
4. zář 2024

@faltuskak zase přestane, mě zase žmoulala mezi ukazováčkem a prostředníčkem bradavku🙄

faltuskak
autor
4. zář 2024

@metallico_mondo právě všude jen čtu že sahají na prsa a chápu ten důvod. Ale podpaží je prostě grrrrr 😅

rosalindamelinda
4. zář 2024

zvláštní, ale pobavilo 🙂 určitě ji to časem přestane bavit 😝

hanahana
4. zář 2024

Dcera 9,5 a ještě ji to nepřešlo 🫣. Už jsem ji to odnaucila u mě, ale tatinek pořad nechává. Je to náš maly pažičkový uchylaček 🤣🤣🤣

kacka1994
4. zář 2024

Nechapu ze nekdo napise, ze to prejde :O jakoze kdyz je mi neco neprijemne, tak si to snad nenecham libit, ne? proste vysvetluju, ze se mi to nelibi a oddelavam ruce dokud to nepochopi :D Me taky jedno dite rado hladi a drzi za vnitrni stranu nadlokti :D ale nesnasim to a nenecham ho 🙂

zuzkasim
4. zář 2024

Taky jsem v táboru, co si myslí, že děti nemůžeme nechat dělat nám to, co je nám nepříjemné. Vždyť i je učíme, že jim nesmí dělat nikdo nic, co jim není příjemné (pokud to není nutné vyšetření, samozřejmě), že se mají umět slušně ohradit a vymezit. Respektu ke své osobě se naučí vzájemným respektem, tedy i tím, že budou ony dbát na naše potřeby.

hanahana
4. zář 2024

@zuzkasim proto jsem ji to odnaucila u sebe, manželovi to nevadí, tak to dělá

westie
4. zář 2024

Dcera dělá to samé a rozhodně to nevypadá, že by chtěla přestat sama od sebe. Taky to nemám ráda, tak vysvětluji, dávám ručičku jinam a hlavně u toho říkám, že najdeme jiný způsob, jak se mazlit, aby to bylo příjemné oběma. A že to neznamená, že bych odmítala jí. Na jejích reakcích vidím, že kdybych jen dávala ruricku jinam a vysvětlovala, že mi to je nepříjemné, tak se bude cítit odmítnutá, že je těžké pochopit, že mi není nepříjemný kontakt s ní, ale jen to určité místo.

goldenova
5. zář 2024

@faltuskak No jako, nechat si sahat na prsa a do podpaží, 'žmoulat' bradavku...To snad ne. Jsou určité věci, které se nedělají, nejsou vhodné a dětem to vysvětlíme. Nejsou to zvířata, ony to pochopí, i zvíře by pochopilo, ale musí se konsistentně dávat najevo a vysvětlovat, že toto ne. Kdyby ti dávala ruku na pipku (protože na ní má dobré vzpomínky - odtam se přece narodila, ehm ehm), taky bys ji nechala? Najděte si vhodnější 'jazyk lásky'..🙂

faltuskak
autor
5. zář 2024

@goldenova ale já tu vůbec nepíšu ,že bych ji nechala. Samozřejmě že nenechávám a říkám ji, že je to nepříjemné. Bohužel to dělá už nějakou dobu (minimálně půl roku) a nedá si říct. S tou pipinou je to hodně špatný příklad, protože dítě si moc dobře pamatuje že pokud bylo ve stresu a potřebovalo se uklidnit tak to prso vyhledalo a vše bylo dobré.
Já jen že jsem všude četla prsa prsa, ale ne podpaží, tak jsem se zeptala.

junomcgaff
5. zář 2024

Normálně dávat ruce pryč, nedovolit jí aby ti tam sahala. Nabídnout jinou alternativu např pohladit po rameni. Nikdy bych dítěti nedovolila mi žmoulat bradavku nebo sahat někam kde je mi to nepříjemné. I kojenec je schopen pochopit co ano a ne.

metallico_mondo
7. zář 2024

Tak milé dámy! To že napíšu že jí to přejde rozhodně neznamená že to člověk nechává dítě dělat ! Samozřejmě že ho člověk nenechává ale to dítě to zkouší dokud to nepochopí. Tudíž píšu že to přejde. Ne že - nechávej dál ono se to samo ...... !!!!!

pampelina18
8. zář 2024

@faltuskak jasné říkat ne. Ve dvou letech už ví co znamená ne. To samé prsa .. ale jsou tu ženský co si nechávají šahat i 7 létě děti na prsa....