icon

Jak řešit krátký denní spánek ročního dítěte?

6. dub 2025

Dobrý den, řešíte jak dlouho vám mimča spí přes den? Malá má rok a týden a od 10 měsíce má pouze jeden spánek, a vždy spala tak 1,5 až 2hod, a teď poslední 4 dny spí 45min max, jsem docela naštvaná protože nechápu proč nespí když pak do večera spát nejde, je nepříjemná zbytek dne, jinak spí v kočárku, každý den jsme venku protože doma nespí vůbec a i v tom kočárku kdy spala dlouho se teď po chvilce vzbudí a už nezabere…

nelly_strokova
6. dub 2025

Dcera má jeden spánek asi od devátého měsíce a je to jak kdy. Někdy spí klidně tři hodiny, jindy sotva hodinu a půl. Když spí málo, tak je to samozřejmě znát, že do večera je to náročné, výjimečně má k večeru krátký šlofík, když fakt vstává brzo. Ale myslím, že tak týden po roce taky měla období, kdy spala fakt krátce a teď už je to zase lepší. Ale není každý den posvícení. 😅

antoinet
6. dub 2025

Zkontrolovala bych její komfort, je docela chladno, tak jestli na ni nefouká, jestli jí nezačalo být v kočárku nebo oblečení těsno, jestli pod sebou nemá tvrdé ležení (já jsem do kočárku přidala tenkou matraci, když dítě nabralo na váze), těsná plínka apod.