Jak řešit krátký denní spánek ročního dítěte?
6. dub 2025
Dobrý den, řešíte jak dlouho vám mimča spí přes den? Malá má rok a týden a od 10 měsíce má pouze jeden spánek, a vždy spala tak 1,5 až 2hod, a teď poslední 4 dny spí 45min max, jsem docela naštvaná protože nechápu proč nespí když pak do večera spát nejde, je nepříjemná zbytek dne, jinak spí v kočárku, každý den jsme venku protože doma nespí vůbec a i v tom kočárku kdy spala dlouho se teď po chvilce vzbudí a už nezabere…
Zkontrolovala bych její komfort, je docela chladno, tak jestli na ni nefouká, jestli jí nezačalo být v kočárku nebo oblečení těsno, jestli pod sebou nemá tvrdé ležení (já jsem do kočárku přidala tenkou matraci, když dítě nabralo na váze), těsná plínka apod.

Dcera má jeden spánek asi od devátého měsíce a je to jak kdy. Někdy spí klidně tři hodiny, jindy sotva hodinu a půl. Když spí málo, tak je to samozřejmě znát, že do večera je to náročné, výjimečně má k večeru krátký šlofík, když fakt vstává brzo. Ale myslím, že tak týden po roce taky měla období, kdy spala fakt krátce a teď už je to zase lepší. Ale není každý den posvícení. 😅