Špatný denní spánek 7měsíčního dítěte

pokyska
6. čer 2017

Ahoj maminky, hledám radu, útěchu a potřebuji se vypovídat protože už jsem tak nějak vysílená. Moje 7. měsíční holčička najednou špatně spí přes den, neboli podle mě málo. možná je to jen můj špatný dojem, ale ještě tak 14 dní nazpět jsme měli krásný režim, ráno si zhruba 2-2,5 hodinky od vzbuzení schurpla na půl hodky, potom ještě před obědem kolem poledne když jsme šli ven tak spala v kočáře, dokázala někdy dlouho ale pak se to začalo zkracovat, v kočáře už mi spí tak tu půl hodku někdy trochu dýl a pak po obědě chodila spát a vydržela mi spát 1,5-2,5 hodiny, jak kdy ale měla takhle jednou za den delší spánek a pak vydržela už do večera. najednou z ničeho nic mi přes den spí strašně mizerně, v ty svoje časy ale jen po půl hodinách. nevyspí se aspon jednou pořádně aspon tu hodku a půl a pak je za chvíli unavená a chce zas, takže po těch půl hodkách spí 3x-4x za den... nevím jeslti je to normální ale co se ptám holek jak jim spali mimina v 7 měsících tak vždy měli aspon 1x za den ten delší spánek. zkusila jsem jí i dnes vynechat to ranní schrupnutí a problém... nechtěla spát, v postýlce dělala blbosti tak jsem jí vyndala počkala dala jí najíst a ona u kojení začala zavírat oči, tak jsem jí hned šoupla do postýlky a ona zase že jako spát asi nebude... odešla jsem od ní a po nějaké chvíli tedy zabrala ale jen na 20 minut? je to normální? stalo se to někomu? zoubky nám nerostou nebo nenašla jsem nateklou dáseň nic. vážně nevím čím by to mohlo být, strašně mě to stresuje. dříve když spala udělala jsem hodně věcí, ted nestíhám nic, jsem podrážděná, pořád to řeším čím to je, je mi divné že takový spáč najednou spí takhle málo?

panickatlamicka
6. čer 2017

To je naprosto normalni jev. Detem se spankove cylky meni. Na ,,vine" je dozravani ns a skok v pm vyvoji, plus dalsi faktory. Vubec to neres a bud v klidu. Jestli usne u kojeni, nedavala bych ji hned do postylky, ale nechsla spat u prsa a pak se ,,vytratila" 😀. A posledni vec: cim vic z toho budes na nervy, tim spis se spani tve holcicky nezlepsi.

pokyska
autor
6. čer 2017

@panickatlamicka mě je právě divný že to je najednou takový skok, čekala jsem že začne spát méně ale ne že to bude ze dne na den skok z denního spánku 4 hodiny, a najednou spí 1,5-2 hodky přes den. strašně mě to stresuje. o to víc že zívá, je unavená a když jí chci dát spát tak dělá scény, ale nakonec usne. uspávání s ní bylo taky od začátku problémové.

eva1987
6. čer 2017

@pokyska Buď v klidu, ten náš nezmar nespí přes den vůbec a to mu je 5. měsíců a takhle to má od narození :-O, jen kňourá, mne si oči, a jde vidět že by spal, tak ho chovám pak se mi podaří o uspat, ale tak na 20 min a takhle je to několikrát za den, takže večer musí chodit spát už v 19 hod, protože je unavený. Teď mi dokonce dělá scény i v kočáru a když zaspí tak na půl hodinky. Náš prcek totiž zaspává řevem a to je teprve na palici a přitom mu člověk, zpívá, chová ho, prostě takhle pitomě zaspává :-/

arwen_arina
6. čer 2017

Podle me je to v pohode,moje spi stejne,neresim,hlavne ze spi v noci😊