icon

Jak řešit změnu spánkového režimu u kojence?

12. říj 2025

Dobrý den...od jisté doby asi tak před měsícem se nám zmenil spanek...za 10dni 6 měsíční chlapeček.. koupeme kolem pul 7, pak dáme UM nekdy vypije 150-180ml...dřív vydržel až do 02:00-03:00h..před týdnem zavedené poprve prikrmy po domluve s dr. Ted vzhuru v 22:30 150-180ml, pak v 02:00 150-180ml, a vzhuru byva už v5h.. drive se nakrmil v 19:00-19:30 a vydržel do tech 02:00-03:00 a ranní vstani kolem 06:00- 07:00. U prvního to neznam..jak to mate vy

hennrietta
12. říj 2025

Může mít růstový sprut nebo je zkrátka hladovější. U některých dětí se to často mění.
Jednou mi syn spí od 22 - 5 v kuse. A jindy má UM třeba v 21, 00, 4 a v 7. Prostě podle potřeby mimča.🙂

afina
13. říj 2025

Je to naprosto normální. Každé dítě je prostě jiné 🙈

autor
13. říj 2025

A pres den je to taky teda tak, ze usne jen v kočárku...někdy na 1,5h nekdy jen 30min...jak to mate vy? Nekdy mi to přijde už na palici...neudělám nic moc velice a vyžaduje stále mou pozornost a kdyz neni vyspinkany...tak je logicky protivný. Jen si chci s nekym o tom, kdo to má tak podobne popovídat...

hennrietta
13. říj 2025
@anonym_autor

A pres den je to taky teda tak, ze usne jen v kočárku...někdy na 1,5h nekdy jen 30min...jak to mate vy? Nekdy mi to přijde už na palici...neudělám nic moc velice a vyžaduje stále mou pozornost a kdyz neni vyspinkany...tak je logicky protivný. Jen si chci s nekym o tom, kdo to má tak podobne popovídat...

@anonym_autor Přežít. Je to normální.😃 Člověk si říká "Je to jen období." No a pak přijde další a další... 😅

ajja87
13. říj 2025

Jejku, mám tři děti a ani jedno tak krásně nespalo,pokud mi usnuly do osmy,tak byl zázrak a když byl jejich nejdelší spánek dvě hodiny v kuse,tak jsem si říkala jakou jsme měli krásnou noc( podotýkám, že to se stávalo výjimečně, běžně se budily po hodině).a poslední mi až teď v roce a půl začal spát 1-2 hodiny přes den,jinak od začátku měl pouze 20ti minutovky 3x denně a to jako chces, když potřebuješ se starší napsat úkoly,s mladší si trochu pohrat,aby nezarlilo, do toho uklidit a uavrit... tím si nechci stěžovat,ale buď ráda za to co máš, každé dítě je jiné....

martivit92
14. říj 2025

@anonym_autor mám 6 měsíčního, spí 19:30, vzbudí si kolem 20:15 a nespí do 22h 🤯 (takhle to je poslední týden) pak usne a vzbudí se před půl noci, pak v kolem 2h, 4h, 6h, to už nepsi a usne kolem půl 8-8h do 10h ... 🥴 Je teda kojeny a připadá mi, že si chce v noci jen požužlat, sama jsem. Z toho na nervy 🤯

autor
14. říj 2025

A jak to mate s krmením a prikrmy??

martivit92
14. říj 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dávám 1x denně zeleninový příkrm a 1x denně ovocný, jinak kojím. Na večer jsem dávala kaši, ale měl zácpu tak tu jsem vyřadila.

hennrietta
14. říj 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Syn, byť na UM, tak začal s příkrmy až v 5,5 měsících. Začalo se zeleninou. V asi 7 měsících měl nahrazený oběd a ochutnával okolo. Teď má 9,5 měsíce a UM má jen v noci a ráno a to vypije cca 130ml.

journals
14. říj 2025
@anonym_autor

@anonym_autor normální, bohužel… starší syn se mi budil i 10x za noc až skoro do roka a půl akdyby v té době vymyslel někdo trik jak ovlivnit dětské spaní, dala bych za to COKOLIV. Přes den spal jen v kočáře, většinou 20 min dopoledne a 20 odpoledne. Bylo to peklo, zpětně nechápu jak jsem to mohla přežít, ale nefungovalo nic

autor
15. říj 2025
@journals

@anonym_autor normální, bohužel… starší syn se mi budil i 10x za noc až skoro do roka a půl akdyby v té době vymyslel někdo trik jak ovlivnit dětské spaní, dala bych za to COKOLIV. Přes den spal jen v kočáře, většinou 20 min dopoledne a 20 odpoledne. Bylo to peklo, zpětně nechápu jak jsem to mohla přežít, ale nefungovalo nic

@journals tak to je mazec...a kdy se to tedy zlomilo a jak

autor
15. říj 2025

Ono je to celé takove divoké. Pres den spi jen v kočárku, jinak řve jak pardal, kdyz se da do postýlky. .. s krmením UM bojujeme od začátku, sice vypije 150-180ml, ale taky to není pravidlem. Ale proste asi mu to tak stačí. U prvni jsem to tak nemela, tak jsem věděla presne kolik vypije a kdy a se spanim to bylo úplně na pohodindu. U maleho mam strach nekam jet, aby vubec vydržel. A tak jsem z toho nekdy už unavena a rikam si, jestli si to ted po tak dlouhý době vubec užívám...a pořád doufám, že přijde zlom a vse bude fajn. Člověk se citi hrozne sam a nema to Komu rict....

atomix
15. říj 2025
@anonym_autor

Ono je to celé takove divoké. Pres den spi jen v kočárku, jinak řve jak pardal, kdyz se da do postýlky. .. s krmením UM bojujeme od začátku, sice vypije 150-180ml, ale taky to není pravidlem. Ale proste asi mu to tak stačí. U prvni jsem to tak nemela, tak jsem věděla presne kolik vypije a kdy a se spanim to bylo úplně na pohodindu. U maleho mam strach nekam jet, aby vubec vydržel. A tak jsem z toho nekdy už unavena a rikam si, jestli si to ted po tak dlouhý době vubec užívám...a pořád doufám, že přijde zlom a vse bude fajn. Člověk se citi hrozne sam a nema to Komu rict....

@anonym_autor Třeba mu rostou zuby a bolí ho to.